Connect with us

Analiza

A što ako je ravnatelj SOA-e dr. Dragan Loznančić bio u pravu!?

Objavljeno

-

A što ako je ravnatelj SOA-e dr. Dragan Loznančić bio u pravu kad je tvrdio da su organizacije i pristaše četničkih pokreta jedna od najvećih prijetnji hrvatskoj državnoj sigurnosti i interesima?!

U ZADNJEM (!) „Javnom izvješću 2015.“ o nacionalnoj sigurnosti koju je podnio Hrvatskom saboru i JAVNOSTI (dostupno je ovdje: https://www.soa.hr/UserFil…/File/pdf/Javno-izvjesce-2015.pdf) sada već bivši ravnatelj SOA-e (Sigurnosno obavještajne agencije) dr. sc. Dragan Lozančić u potpoglavlju „Ekstremizam“ posebnu pažnju usmjerio je prema današnjim „organizacijama i pristašama četničkog pokreta u (hrvatskom) državnom okruženju“., piše prof.dr. Slaven Letica

[ad id=”93788″]

Evo tog za hrvatske nacionalne/državne interese, ali i za hrvatsko državništvo i političku kulturu, važnoga pasusa: „I dalje su aktivne organizacije i pristaše četničkih pokreta u državama okruženja, ali i šire. Pri tome postoje i kontakti prema istomišljenicima u Republici Hrvatskoj te prema ostalim organizacijama i pojedincima s velikosrpskim ideološkim polazištima.“

Suvremeni četnički pokreti (važna je množina na koju je Lozančić skrenuo pažnju) trenutno, a, još i više, latentno najveća su prijetnja hrvatskim nacionalnoj sigurnosti i interesima, zbog toga što su postali organskim dijelom današnjeg srbijanskoga i republika-srpskoga DRŽAVNIŠTVA i pojavljuju se u različitim, usko povezanim, ali donekle različitim doktrinama: utjelovljenim u ličnostima četničkih vojvoda Tomislava Nikolića (obnaša dužnost predsjednika Republike Srbije) i dr. Vojislava Šešelja (gospodara razuzdanog i razularenog – nazovimo ga tako – uličnog, čaršijskoga četništva) i Aleksandra Vučića, velikosrpskog i pro-ruskoga vuka u EU-janjećoj koži.

„Ostavku“, tj. smjenu dr. Dragana Lozančića treba promatrati i u kontekstu sadržaja spomenutoga Javnog izviješća u kojem su kirurškom preciznošću dijagnosticirane sve ključne ugroze hrvatske nacionalne sigurnosti: od već spomenutih, četničkih veliko-srpskih, preko ISIL-ovskih i islamsko-radikalnih, do onih ekonomskih, socijalnih i egzistencijalnih.

Iako osobno ne poznajem dr. Dragana Lozančića, nakon javnih izjava predsjednice KGK i priopćenja VRH-a u kojima je POTPUNO ZABORAVLJENA osuda četništva i četničkih zločina, pa i opasnost od novog ili „novokomponiranog“ četničkog pokreta ili četničkih pokreta, predsjedničina teza o tome kako je „g. Lozančić izgubio moje povjerenje“ ne djeluje sasvim uvjerljivo.

[document url=”https://kamenjar.com/wp-content/uploads/2016/05/Javno-izvjesce-2015.pdf” width=”740″ height=”600″]

[ad id=”93788″]

Državništvo obvezuje na mnogo toga, pa i na korištenje znanja i razuma o nacionalnoj sigurnosti, interesima i njihovim ugrozama.

U svakome slučaju, nakon što ga je predsjednica Republike javno osramotila proglasivši ga “privatnim obavještajcem Zorana Milanovića”, bivši ravnatelj, ali i hrvatska javnost, imaju pravo na objašnjenje smisla i utemeljenosti te tvrdnje.
Na potezu je Hrvatski sabor koji bi morao hitno osnovati istražno povjerenstvo koje bi trebalo napokon doznati kako je i zašto hrvatski tajni agent 007 izgubio povjerenje KGK.

prof.dr. Slaven Letica

Karika javne osude koja u poslanici KGK i u priopćenju VRH-a nedostaje – ČETNIŠTVO!

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari