Pratite nas

Reagiranja

Aca Stanković i njegova ekipa ništa ne rade slučajno

Objavljeno

na

Još će Dunavom i Savom dosta vode proteći dok nam iz Srbije u goste na državnu televiziju ne dođe netko normalan.

Koliko se sjećam, posljednji put se to dogodilo 29. siječnja 2017. godine, kad je u studiju HTV-a (emisija Nedjeljom u 2) gostovao lider LDP-a Čedomir Jovanović. Prije njega istu je čast imao beogradski odvjetnik Srđa Popović (16, prosinca 2012.). U međuvremenu (21. travnja 2013.) u emisiji Elizabete Gojan ugošćena je povjesničarka dr Latinka Perović.

Možda bih tu mogao još dodati i novinarku s B-92 (bivšu urednicu bivšeg „Insajdera“) Brankicu Stanković koja je kod svoga prezimenjaka u spomenutoj Nedjeljom u 2 gostovala 2. ožujka 2014. I to bi uglavnom bilo sve. Po meni.

Spomenute četiri osobe predstavljaju onu „drugu“ Srbiju – normalnu, uljuđenu, demokratsku, Srbiju kojoj je stalo do dobrih odnosa sa susjedima. Ljudi su to koji se klone teških riječi, promišljaju što će i kad reći (svjesni odgovornosti za ono što je javno izgovoreno).

Ovo što smo imali prilike gledati kod Ace ove nedjelje (6. svibnja 2018. U 14,00 sati), najblaže rečeno je BLAMAŽA. I mislim da je tu najveći gubitnik upravo Srbija – ona normalna, uljuđena, građanska i demokratska Srbija koja je ionako satjerana u „mišju rupu“ upravo takvim primitivizmom.

Primitivac Sergej Trifunović ne predstavlja nikoga. On je u Srbiji nešto poput kod nas Ivan Pernar – dakle, redikul kojega javnost zapazi jedino kad napravi neki performans ili sočno psuje u medijima. Ne pomaže čak ni napuhavanje njegovog „glumačkog umijeća“. Uostalom, ne ulazim u to kakav je glumac, niti me je briga za to.

Ništa lošiji bili su i mnogi drugi glumci i redatelji pa im nije smetalo da se prometnu u fašiste (Aleksandar Berček, Velimir Bata Živojinović, bivši Emir Kusturica alias Nemanja – bez prezimena trenutačno, koliko znam) i mnogi drugi. Da ne govorim o književnicima – od Ćosića preko Draškovića nadalje.

To što je netko u poslu koji radi dobar, odličan, pa čak i genijalan, nije jamstvo da je ČOVJEK.

Sergej Trifunović nije zasigurno fašist, nije čini se ni komunist ni četnik, a bogme nije ni demokrat. On je NIŠTA.

U ljudskom i moralnom smislu je ništa.

Onaj tko nema toliko kućnog odgoja da se uljuđeno i pristojno ponaša pred milijunskim auditorijem je nitko i ništa, odnosno, primitivac koji ne zaslužuje dobiti prostor u eteru.

Ne želim se upuštati u bilo kakvu analizu nebuloza što ih je u nepunih 60 minuta iznio redikul Sergej Trifunović (u daljnjem tekstu „redikul“) i da nisu izrečene na „javnoj televiziji“ koju plaćam svakog mjeseca i koja (nažalost) nosi prefiks „hrvatska“, ovu temu ne bih ni dotaknuo.

Ukratko, ovdje spomenuti beogradski redikul (onako bahat i pun sebe) izjavio je kako ga politika ne zanima – ali je sebi dopustio davati ocjene o svemu – počevši od ratova 90-ih do Drugoga svjetskog rata. Kad normalan čovjek izjavi da ga neka oblast ne zanima, onda se uzdržava od rasprave, pogotovu od donošenja konačnih zaključaka.

Samo retardiran ili krajnje zlonamjeran lik (a on ipak, čini mi se zlonamjeran nije) može Antu Đapića usporediti s patološkim rasistom i fašistom, četnikom i ratnim zločincem Šešeljem. Te dvije osobe (Đapić i Šešelj) nikakvih dodirnih točaka nemaju i nije mi namjera to dokazivati, jer se radi i činjenici koja je jasna svakom iole obaviještenom čovjeku.

Reče redikul i to da je „Pavelić slao nanizane srpske oči“ (nekomu od njemačkih vođa, čini mi se, ako sam dobro razumio) i to je ništa drugo do opskurna i zloćudna izmišljotina za koju nitko do sada nije čuo osim njega. Te stvari ni Drašković u svome Nožu ne spominje. I takvo što smisliti može samo patološki bolesnik.

Nadalje, redikul se upustio i u raspravu o naravi rata na području SFRJ. Veli, to je bio „pola građanski rat, pola seljačka buna“. Tu je bogme napravio pomak i u odnosu na Dejana Jovića, a nije mu proturječio ni Aca (voditelj) – iako je precizno (samo njemu znanom metodom) „izračunao“ kako je to ustvari „bila 80% srpska agresija, a 20% građanski rat.

Ustvrdio je redikul da u vrijeme SFRJ „idiot nije mogao biti na bilo kojem važnom mjestu“, niti „su na mjestima direktora firmi bili neobrazovani ljudi“.

E, pa eto, ja sam slučajni odrastao u Bačkoj i proživio tamo prvih 37 godina života. Durektor komunalnog poduzeća „Tvrđava“ u Baču, bio je Rajko Bursać, čovjek sa završenim zanatom (tada Škola učenika u privredi – ŠUP), direktor moje firme u Novom sadu (poduzeće „Standard“) bio je Boško Krstić, po zanimanju „tašnar“ (dakle, zanatlija u struci kožne galanterije). I znam na desetke takvih slučajeva. I zato mi bulažnjenja te vrste idu na jetra. Uostalom, predsjednik države koju redikul toliko hvali (Tito) bio je po struci bravar, ako se ne varam. A oko njega sve kadrovi s analfabetskim tečajem – osim Koče Popovića i još par ljudi.

„Trebali bi da se pogledamo svi u ogledalo“ – izjavio je također redikul.

Očito je zaboravio učiniti to prije nego je krenuo iz Beograda.

Jer da jeste, znao bi da dolazi iz zemlje koja ima najveći broj zločinaca po glavi stanovnika u Europi, da u njegovoj zemlji ima od 400 do 800 tisuća ratnih veterana (koji su valjda po Hrvatskoj i BiH „dizali seljačku bunu“), znao bi da mu mafija u zemlji Srbiji kotira kao osma na top listi svjetskih mafija, da mu je stvarni gospodar te iste Srbije najveći balkanski narko-bos Dragoslav Kosmajac kojemu nitko ništa ne smije, pa i to da su mu najveći nacionalni junaci svi od reda zločinci (što veći zločinac, veći heroj).

Znao bi i mnogo čega drugoga – i sve bi to (možda) shvatio da se „pogledao u ogledalo“. A nije – ili misli da jeste.

Sjedi i ispija viskije s fašistima (Berčekom i Kusturicom), a mudruje o slobodi, pravdi i demokraciji. Njih kaže, „posmatra samo kao glumce“. Tako je promatrao i fašista Batu Živojinovića. I najveći mu je podvig u životu bio kad je došao kod fašista Bate u ured (jer, ovaj je bio zastupnik Miloševićeve nacionalsocijalističke partije u Skupštini Srbije) i „uklonio Miloševićevu bistu, kako ovaj ne bi stajao između njih“.

Danas smo imali redikula Trifunovića na državnoj televiziji u Zagrebu i Šešelja u Hrtkovcima.

Slučajno?

Ne, gospodo draga, Aca Stanković i njegova ekipa ništa ne rade slučajno.

Pozdrav svim normalnim ljudima u Srbiji (ako tko od njih pročita ovaj tekst).

I nek im Bog pomogne.

 

Zlatko Pinter/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Hrvoje Zekanović: Odgovor Pupovcu i njemu sličnima!!! (VIDEO)

Objavljeno

na

Objavio

Član Hrasta i saborski zastupnik Hrvoje Zekanović u Saboru je reagirao na konferenciju za novinare koju je održao predsjednik SDSS-a, Milorad Pupovac.

“Pitam se kako je to moguće da 2018. godine slušamo iz Hrvatskog sabora iste govore kakve smo slušali ’89. ili 90. godine kad se spremala balvan revolucija? Je li Milorad Pupovac svjestan ili je on samo nekakva ekspozitura Aleksandra Vučića i srpske politike u Hrvatskoj? On za ovom govornicom nije uspio izustiti riječ Domovinski rat. Budimo iskreni, i premijer Plenković teško u posljednje vrijeme izgovara riječ Domovinski rat”, rekao je Zekanović.

“’91. godine Hrvatska je bila napadnuta od strane Srbije. Imali smo i srbočetničku pobunu unutar Hrvatske. To je istina koja nikako ne može prijeći preko usta Milorada Pupovca. Uvijek govori o posljedicama, nikad ne govori o uzroku. Dolazak traktora u Beograd bio je kraj srbočetničke agresije. Žalosno je da već 6 mandata u Saboru sjedi čovjek koji negira što je Domovinski rat, koji negira žrtve tisuća i tisuća hrvatskih civila, žrtve Vukovara, Škabrnje. Isključivo govori o egzodusu Srba. Kad govorimo o Srbima, zaboravlja spomenuti da je tisuće njih bilo na strani Hrvatske. Ne znam je li on žali zbog toga ili mu je drago”.

“Priča se priča o Jasenovcu i dječjim logorima, a ne može se najjednostavnija istina otprije 26 godina izgovoriti. Pozivam ga, kao i premijera Plenkovića, neka s ovoga mjesta kaže da nije bilo agresije na Republiku Hrvatsku pa da znamo na čemu smo, da znamo tko drži stolicu premijeru. Andreja Plenkovića pozivam neka ga mu on postavi ovo isto pitanje i neka reagira na sva pitanja koja sam mu jučer postavio”.

“Zašto ne bismo pokrenuli pitanje ratne odštete? Da se ne bismo zamjerili Angeli Merkel? Hrvatska nije sama sebe razarala. Ima videa i danas kako Beograđani cvijećem ispraćaju desetke tenkova koji idu u Vukovar, klati i ubijati Hrvate”.

“Da odmah razjasnimo, Hrvoje Zekanović i moja stranka Hrast smo za osudu svih totalitarnih režina, ali dok imamo uspješnu rehabilitaciju četništva u Srbiji, pokušavaju izmisliti priču o rehabilitaciji ustaštva u Hrvatskoj. Ovdje je pila okrenuta naopako, a Milorad Pupovac se treba duboko ispričati za ovo što radi. Ovo ovako više ne može”.

“A Andreju Plenkoviću, ako imaš imalo hrabrosti, raspiši izbore, jer mislim da nema nikakvog smisla da partneri poput Milorada Pupovca koji negiraju temeljne vrijednosti u hrvatskom društvu drže većinu u Saboru. Mislim da je ovo kap koja je prelila čašu. Pozivam i sve HDZ-ovce, budite hrabri, izvršite pritisak na vašeg premijera i da idemo na izbore, da se pitanje istine i laži riješi”, rekao je Zekanović.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Brutalne laži Milorada Pupovca

Objavljeno

na

Točno u 12h, kao na obračun „kod „Ok korala“, pozavao je Milorad Pupovac novinare kako bi pred tv kamerama još jednom obračunao sa ustaškom Hrvatskom. Tema press konferencije trebala je biti Pupavčevo očitovanje o  inicijativi gradonačelnika Vukovara Penave da na mirnim prosvjedima upozori hrvatske institucije na štetnost ne procesuiranja  slučajeva najtežih ratnih zločina, koje su počinili jugoslavenski i velikosrpski zločinci  na Vukovarskoj Ovčari i na širem području okupirane Hrvatske.

U tom kontekstu, hrvatska javnost s punim pravom  očekivala je Pupavčevo očitovanje o njegovoj nazočnosti na srpskom skupu u Bačkoj Palanci na kojemu je Aleksandar Vučić na neviđen način usporedio Hrvatsku s Hitlerovom Njemačkom. Čak da Milorad Pupovac i nije član današnje vladajuće nomenklature, čak da je u Bačkoj Palanci sudjelovao u razapinjanju Hrvatske kao najobičniji predsjednik jedne srpske stranke u Hrvatskoj, s pravom bi se trebali upitati zbog čega Pupovac, državljanin Republike Hrvatske svojom nazočnošću daje legitimitet Aleksandru Vučiću koji i dan danas veliča svog velikog vođu i idola, najkrvavijeg zločinca sa ovih prostora, Slobodana Miloševića.

Kao na obračunu kod OK korala, Milorad Pupovac je snishodljivo, patetično, naizgled hladnokrvno i proračunato, s „velikoumnim“ razmacima između rečenica, spuštenih ruku prema „revolverima“, spreman svakog trenutka potegnuti obarač u obranu svoje navodne lojalnosti Republici Hrvatskoj, potpuno očekivano, zapravo potegnuo za Čosićevskom  floskulom docirajući  kako je on svoju lojalnost dokazao time što se kao saborski zastupnik šest puta zakleo na vjernost svojoj domovini. Ono što se događalo između zakletve i zakletve, njegovo veleizdajničko denunciranje Hrvatske po bijelom svijetu, njegovo tumačenje i glorificiranje  falsificirane velikosrpske povijesti, njegovo tumačenje i preuveličavanje zločina u Jasenovcu, njegove optužbe da je Hrvatska ustaška država, ne da je zaboravio, nego je to sve još jednom javno  ponovio pred okupljenim novinarima i TV kamerama.

Nasuprot zadnjem službenom izvješću SOA-e koje govori da u hrvatskoj ne postoji ultra desnica, da su opasnosti od navodnog ustaštva svedene na minimum koji ne ugrožava i ne može ugroziti demokratski poredak u Republici Hrvatskoj, Pupovac se zaklinje da će štititi ustavni poredak i institucije hrvatske države, a zatim po stotinu puta čini veleizdajničko krivokletstvo i lažno denuncira Hrvatsku državu u kojoj uživa prava kakva prava nema ni jedna nacionalna manjina na bijelom Svijetu.

Izvanrednu tematsku  sjednicu Hrvatskog sabora na kojoj su branitelji s pravom htjeli čuti Pupovčevo očitovanje oko bačkopalanačke mrziteljske izjave Aleksandra Vučića, premijer Andrej Plenković je s indignacijom zabranio uz pomoć svog pobočnika Gordana Jandrokovića, nazvavši taj braniteljski zahtjev suludom komunističkom metodom. I doista, sjednica Hrvatskog sabora o toj temi bila bi doista gubljenje vremena, jer Milorad Pupovac je jasno i glasno na press konferenciji točno u „12h kod OK korala“ još jednom jasno i glasno kazao da se u potpunosti slaže sa izjavom svog gazde Aleksandra Vučića. Bez ikakvog ustezanja, svoju navodnu domovinu je nazvao ustaškom, ministra Medveda je indirektno nazvao ustašom, jer se usudio otkopavati kosti koje su u jame pobacali njegovi veliki antifašisti partizani, ustaškim je proglasio čak i neidentificirani dječji kostur, ustašom je proglasio i ministra Krstičevića koji je svog suborca Mirka Norca pozdravio na jednom vojnom skupu, ustašicom je proglasio i Kolindu Grabar Kitarović koja navodno šuti na bujanje ustaštva. Pupovac misli da naša predsjednica treba slušati njega, a ne službena izvješća SOA-e!? Potencijalnim ustašom je proglasio i premijera Andreja Plenkovića i zaprijetio mu da ako bude dozvolio rehabilitaciju ustaštva, rehabilitaciju NDH i ako bude dozvoli da u mainstream medije izlaze drugačiji povijesni dokazi koji su u suprotnosti sa velikosrpskim mitovima, onda će razmisliti o daljnjoj podršci ovoj vladajućoj većini. Pupovac zapravo tvrdi između rečenica da je hrvatska povijest, ona koja je pisana četničkom i partizanskom rukom druga Tita jedina znanstveno relevantna povijest kao konačna nedodirljiva istina. Od hrvatskog državnog vrha kojega danas podupire, Pupovac ucjenjivački, torbarski traži da se ne dira u diktatorsku povijest bivše Jugoslavije ili Srboslavije, jer će on u suprotnom razmisliti o podršci saborskoj većini. Pupovac zapravo energično želi zaustaviti sva daljnja iskopavanja i prikupljanje dokaza o partizanskom genocidu nad hrvatskim narodom, a ako zaustavi ta iskopavanja zaustavit će i iskapanja kostiju četničko-jugoslavenskih zločina počinjenih u našem Domovinskom ratu.

Gradonačelnik Vukovara Penava s potpunim demokratskim pravom otvorio je na drastičan način još jednom pitanje procesuiranja ratnih zločina protiv nedužnih hrvatskih ljudi u Domovinskom ratu. Danas je kristalno jasno da zločini protiv Hrvatske, da zločini protiv pojedinaca i grupacija učinjeni tijekom brutalne velikosrpsko-jugoslavenske agresije nisu procesuirani upravo zbog toga što je Milorad Pupovac u svakoj dosadašnjoj Hrvatskoj vladi, osim one Vlade Tomislava Karamarka, imao presudan utjecaj i moć zaustaviti istinu, zaustaviti procesuiranje zločinačkih srpskih kapitalaca. I dan danas koristi tu moć koju mu je poklonio premijer Andrej Plenković i dan danas torbari i  prijeti rušenjem Vlade ako ne pristanemo na njegove petokolonaške ucjene. Dan danas traži medijsku cenzuru i potpuno zaustavljanje povijesnih istina!

Kazimir Mikašek-Kazo

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari