Pratite nas

Pregled

Admiral Davor Domazet Lošo: VULIN NE SMIJE U HRVATSKU!

Objavljeno

na

VIDEO: ADMIRAL DAVOR DOMAZET – PRVI INTERVJU NAKON SMJENE! LOŠO U BUJICI: “OPRAŠTAM PREDSJEDNICI, ONA JE IPAK MOJA VRHOVNA ZAPOVJEDNICA! Da postoji ozbiljan sustav sigurnosti, ne bi joj jugo-provokatori zviždali u Istri!”

Davor Domazet podržao je u Bujici i Hrvatsku nogometnu reprezentaciju uoči povijesne utakmice protiv Ukrajine. Nakon što je Bujanec u znak potpore vatrenima pustio “U boj, u boj” i najavio pobjedu, admiral Lošo je rekao: – Nezamislivo je da se javno poziva na navijanje protiv reprezentacije naše države! Sjetimo se Francuske i ’98. Pa nije bilo plemena u Africi koje nije vidjelo Šukera i crveno – bijele kvadratiće!

Gost Bujice na Z1 i partnerskim televizijama bio je admiral Davor Domazet – Lošo. Požalio se da ga više nitko ne smije zvati na televiziju, nakon što je smijenjen iz predsjedničkog Vijeća za Domovinsku sigurnost.

“Opraštam Predsjednici, ona je moja vrhovna zapovjednica! Ona je institucija. Kakav bih ja bio admiral i bivši načelnik Glavnog stožera pobjedničke vojske da ne bih branio instituciju Predsjednice,“ komentirao je u Bujici svoju smjenu vodeći hrvatski geostrateg i geopolitičar. Smjena je došla nakon što je prije desetak dana javno izjavio da Slovenija Hrvatskoj nije prijetnja te da bi hrvatska pješadija mogla biti u Ljubljani za 48 sati. Većina medija prešutjela je dio u kojem je rekao da tenzije između dviju zemalja ipak ne treba podizati…

ZAR ĆE MENE ŽELJKA ANTUNOVIĆ PODUČAVATI O NACIONALNOJ SIGURNOSTI?!

Nju trebate pitati zašto sam smijenjen. To Vijeće ionako je samo pro forme i ne znam čemu služi. Nisam nazočio na posljednja četiri sastanka. Zamislite, SDP-ova ministrica obrane Željka Antunović podučavala nas je što je to strategija nacionalne sigurnosti! Čak i mene, admirala! Ne znaju uopće koji su strateški nacionalni interesi Hrvatske i kad sam to vidio, više nisam htio tamo dolaziti. Izjava o Sloveniji bila je samo točka na “I” – rekao je admiral i dodatno pojasnio svoju izjavu: – Kad se iščita što je pjesnik htio reći, vidjet će se da pozivam na mir i da ne treba zaoštravati odnose. Ipak, ne može zasjedati Odbor za obranu nekog parlamenta u kojem je tema vojna potpora za implementaciju arbitražnog sporazuma, a da mi na to odšutimo! U slobodnom izričaju, u međunarodnom ratnom pravu to je objava rata. A mi uopće nismo reagirali.

Na konstataciju voditelja da je to bio spin slovenske ljevice, Lošo je odgovorio: “To je još gore jer onda to stav vlasti, dakle službene politike u koju su uključeni slovenski premijer Cerar i predsjednik Pahor! Jednostavno sam se zapitao čime oni to mogu nama prijetiti? Kučan i Milošević simulirali su rat u Sloveniji kako bi Hrvatska uskočila, što bi JNA dalo legitimitet za napad na Hrvatsku!“

VULINU TREBA ZABRANITI ULAZAK U HRVATSKU!

Domazet je komentirao i izjavu Aleksandra Vulina, notornog srpskog ministra obrane, poznatog i kao ‘ministra za Hrvatsku’, koji je u Šibeniku Domovinski rat nazvao građanskim i rekao da postoje dvije istine. Smatra da mu je potrebno zabraniti ulazak u Hrvatsku.

“Problem je jer su se sve naše vlade od 2000. počele ponašati sluganski, a prešutnim ponašanjem pristale i da se kriminalizira Domovinski rat, što je s naše strane bio jedan od najčistijih ratova u povijesti. Da ne kažem da smo jedini koji su spriječili genocid, onaj u Bihaću. Zaglavni temelj ove države je 05. kolovoza i pobjednička ‘Oluja’, a Srbija i međunarodna zajednica ne daju nam da ga slavimo! Srbima će politika uvijek biti velikosprpska. No, nama oni nisu problem, nego Jugoslaveni koji su pretežito u Hrvatskoj, a u Beogradu ih ima mnogo manje!“

U emisiji je pušten i isječak sa predavanja akademika Davorina Rudolfa, prvog hrvatskog ministra vanjskih poslova koji je prije nekoliko dana u Zagrebu rekao da je raspad Jugoslavije počeo i završio na Kosovu, a da su Hrvati prvo tražili konfederaciju zajedno sa Slovencima, no to Srbima nije padalo na pamet jer su htjeli Veliku Srbiju i da svi Srbi žive u jednoj državi, iz čeka je potpuno jasno tko je aggressor, a tko su sve žrtve.

Imali su potporu engleske geopolitike, uz potporu Francuske da se stvori Velika Srbija! Jugoslavija je bila njihova brana prema Rusiji na jednoj, a prema Njemačkoj na drugoj strani. Još godine 1848. Karl Marx je rekao što misli o nama Hrvatima; nakon što je ban Jelačić spasio Austrougarsku monarhiju pobijedivši Mađare, izjavio je: “Treba istrijebiti tu bljuvotinu od naroda!” Eto, na njega se i danas pozivaju komunisti – bio je rezolutan Lošo.

PORUKA STAZIĆU: ISTRU NIJE VRATIO TITO, NEGO HRVATSKO SVEĆENSTVO!

Admiral je komentirao i izjavu SDP-ovog saborskog zastupnika Nenada Stazića koji uz potporu određenih portala, priziva neovisnost Istre po uzoru na Kataloniju.

“Nisu to ludosti,” odgovorio je Lošo voditelju Bujice i nastavio: “Hrvati uglavnom imaju simpatije prema Kataloniji. No, ipak moramo znati da je u španjolskom građanskom ratu Katalonija bila komunistička, uništavane su crkve i rađeni mnogi zločini protiv katolika i Španjolaca. U mnogočemu ovo podsjeća na ’39. godinu u kojoj je pobijedio Franco. Cilj je razbiti nacionalne države u Europi, a sve je dirigirano iz kule babilonkse – Bruxellesa. Odabrana je Španjolska kao jedna od najvećih katoličkih država, no to ne znači da Katalonija unutar Španjolske ne treba uživati najveću autonomiju. To je Pandorina kutija, slijedi razbijanje Italije, tu je i Poljska… Plan je da se Europa razbije na regije, a ne da bude savez suverenih država. Španjolski građanski rat, odnosno komunistička revolucija, bila je uvod u Drugi svjetski rat. Tako nešto ne smije se ponoviti,“ bio je jasan admiral i dodao:

“I sada vući paralele između Katalonije i Istre?! Nikakav Tito nije vratio Istru Hrvatskoj, nego hrvatsko svećenstvo na čelu s Božom Milanovićem koji je otišao na Parišku konferenciju gdje je odnio etničku kartu na kojoj se vidjelo da je Istra hrvatska i na temelju toga morali su je vratiti u sastav Hrvatske. Nikakav Tito nema zasluge za povratak Istre matici Hrvatskoj, – pa on nam je oduzeo sve; Srijem, Bačku i Banat, ostavio probleme s Neumom, oduzeo Boku Kotorsku, oduzeli su nam i Bosnu i Hercegovinu, hrvatsku djedovinu i naše povijesno kraljevstvo! To u Istri je sve jugoslavenština koja ne može podnijeti suverenu Hrvatsku, članicu EU-a i NATO-a koja je pobijedila u ratu. Njima je strašno buditi se u takvoj zemlji!”

Voditelj je postavio i pitanje kako se hrvatskim službama uopće moglo dogoditi da Predsjednica ode u Istru i da je tamo izvižde žene oficira KOS-a i simpatizeri jugo-diktatora Tita.

“Izviždali su je jugoslaveni u predvečerje Dana neovisnosti. To je još jedan dokaz onoga na što cijelo vrijeme upozoravam – mi nemamo sustav nacionalne sigurnosti i naše službe ne funkcioniraju. To se Tuđmanu u nemogućim i teškim ratnim uvjetima nije moglo dogoditi! Takvo ponašanje povampirenih jugoslavena posljedica je isticanja Istre kao posebnosti, što ona nije. Ma, po čemu je ona drukčija od bilo koje druge hrvatske regije?! Ako se sustavno zabranjuje Thompsonov koncert u Puli, ako traže da sve financije idu tamo, onda vidimo kuda to vodi… Stazić je mrzitelj svega hrvatskog i to je svima jasno, ali da se njegova protudržavna izjava ne postavi na dnevni red u Saboru i da ga netko ne pita – pa o čemu ti to pričaš?! To je sramota! General Krstičević jedini je shvatio, usprotivio se izjavi i shvaća da Hrvatska vojska mora biti raspoređena na cijelom teritoriju – pa tako i u Puli. Pogledajte požare, znamo dobro tko ih je podmetao, to je dio istog asimetričnog rata! Predsjednica kao Vrhovna zapovjednica i predsjednik Vlade trebaju nastaviti ovaj niz sa povratkom HV-a u gradove – Varaždin, Vukovar, Sinj i Ploče pa Istra! U Kninu već jesmo. To bi bio suverenistički potez!“

NEZAMISLIVO JE DA NETKO NAVIJA PROTIV HRVATSKE I CRVENO BIJELIH KVADRATIĆA!

Bujica je emitirana taman prije utakmice s Ukrajinom koju su naši sjajnom igrom pobijedili 2:0 i tako izborili dodatne kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Bujanec je prije početka utakmice najavio pobjedu i dao jasnu potporu Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji… U eter je pustio “U boj, u boj!”, isječak iz opere “Nikola Šubić Zrinjski” Ivana pl. Zajca, izveden dan ranije na proslavi Dana neovisnosti na Trgu sv. Marka u Zagrebu.

“Nezamislivo je da se javno poziva na navijanje protiv naše države! Sjetimo se Francuske i ’98. Pa nije bilo plemena u Africi koje nije vidjelo Šukera i crveno-bijele kvadratiće… Smeta im naš nacionalni identitet, ako skinete korijen na kojemu počiva temelj države, ruku sa srca koja im smeta kada se izvodi naša himna, krunicu sa vrata hrvatskog branitelja, to je onda također dio asimetričnog rata. Naravno da nisu pronađeni krivci za svastiku na Poljudu kada su je stavili pod njihovim patronatom! Znamo, tko je tada bio ministar unutarnjih poslova… Ranko Ostojić. No, kada govorimo o svemu tome što se događa i oko napada na reprezentaciju, pitanje je kako će se postaviti izvršna vlast. Problem je u vlasti koja ne reagira, a to traje od 2000. kada je počela detuđmanizacija. Nezamislivo je da netko zapali dva policijska auta u Splitu i da za to nitko do danas nije odgovarao. Zamislite što bi se takvima dogodilo u Americi, koliko je to godina zatvora?! Pa, napad na policajca ili vojnika je napad na državu,“ rekao je bez dlake na jeziku Davor Domazet Lošo.

Osvrnuo se i na američkog predsjednika Donalda Trumpa koji je, kako je rekao voditelj, obrisao pod s onima koji nisu stajali mirno na američku himnu tijekom utakmica američkog nogometa.

“Dozlogrdilo mu je, mediji danas vrše mentalni i duhovni terorizam. To su medijski teroristi i Trump je potpuno u pravu! Tako trebaju reagirati i predsjednici vlade i države u Hrvatskoj,“ poručio je gost Bujice.

SA SUZOM U OKU LOŠO SE PRISJETIO POKOJNOG ANDRIJE MATIJAŠA PAUKA…

Voditelj Bujice se prisjetio i jednog od najvećih heroja Domovinskog rata, Andrije Matijaša Pauka, legende 4. gardijske brigade, poginulog u operaciji Južni potez kod Mrkonjić Grada. Pauku je u ponedjeljak bila 22. obljetnica smrti, a dan uoči pogibije Lošo i Matijaš bili su zajedno… Kada ga je spomenuo u Bujici, admiralu je zasuzilo oko.

“Sjedio je preko puta mene, samo dan ranije… Prošao je sva bojišta, jedinstven primjer ratnika koji se rijetko rađa. Kada planirate operaciju, Bogu se pomolite da bude što manje mrtvih, a gledate te ljude i znate da sutra nekoga više neće biti. Ujutro su mi javili, nije prošlo ni 10 sati – da je poginuo Pauk. Gledao sam ga samo 10 sati prije… Bogu hvala, predsjednik Vlade i ministar obrane sjetili su se otići na obljetnicu njegove smrti, tamo je bio i moj prijatelj general Gotovina. Svaka im čast,“ rekao je admiral Lošo i za kraj zaključio: “Vidite gdje je poginuo – u Mrkonjić Gradu, u Bosni. Tamo su ginuli i Međimurci i Zagorci, tamo se borilo za Hrvatsku. Trebali smo uči i u Banja Luku, ali…”

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Don Damir Stojić: “Rod” je umjetni konstrukt jedne nove ideologije koja nema nikakva utemeljenja u znanosti

Objavljeno

na

Objavio

Studentski kapelan, don Damir Stojić, gostovao je u emisiji laudato televizije, “Život i zdravlje” na temu Istanbulske konvencije. Istaknuo je krucijalni problem lingvističkog inžinjeringa kojim se želi umjetni termin “roda” uvesti u znanost, zakone i sve ostale pore društva: “To su izmišljeni izrazi koji nemaju nikakva značenja, to su konstrukti kako bi odražavali jednu novu ideologiju koja nema nimalo utemeljenja u istini, u znanosti.”

“Mi smo davno izgubili rat vokabulara! To se vidi kad je u pitanju homoseksualnost, gdje je “seks” tabula rasa, ništa, beznačajno.” Tako ispada da bilo tko može dodati bilo koji prefiks ispred riječi seks. “Zato imamo sad”, nastavlja don Damir, “homoseksualaca, heteroseksualaca, biskesualaca, pa aseksualaca, transseksualaca. Nažalost, prihvaćajući taj žargon i vokabular mi smo pali”, rekao je don Damir, prenosi narod.hr

Nadalje, upozorava da smo svi uronjeni u taj vokabular i da ga svi rabimo, što na nas stavlja dio krivnje za današnju situaciju te savjetuje da moramo biti jako oprezni s riječima koje koristimo.

“Dvadeset i četiri puta se pojavljuje riječ “rod” u jednom međunarodnom dokumentu. Jedan međunarodni dokument koristi jednu tako fluidnu i beznačajnu riječ!”, naglasio je.

Obrazlažući u čemu je problem Istanbulske konvencije i s njom usko povezane rodne teorije, don Damir je istaknuo da one nisu znanstveno potkrepljene: “Znanost bi trebala uzeti činjenice, prosuđivati ih i dokazivati, dok oni “rađaju” nove teorije koje apsolutno ne drže vodu”.

“Sjećam se da je 2007./2008., dr. Gordan Bosanac, veliki pobornik ovih stvari, sam rekao da muškarac, ako osjeća da je žensko, da može koristiti ženski wc. To tako zvuči ludo!”, rekao jedon Damir. “Ključ je u osjećaju.”, nastavio je, “Moj nećak kad je bio mali, mislio je da je Spiderman i skakao je od kauča do kauča. Ja sam ga morao zaustaviti i reći mu: prijatelju, nisi Spiderman. Odjedanput misli i osjećaji ulaze na područje znanosti, a koliko znam osjećaji ne bi smjeli biti jedan kriterij znanosti”.

Don Damir je tu ideologiju rodne teorije povezao s prvom pobunom Sotone protiv Boga i čovjeka u Knjizi postanka, gdje vidimo da vrhunac stvaranja jest muško i žensko: “To je zadano u Svetom pismu – da Bog stvori muško i žensko na svoju sliku i priliku. Sotona mrzi Boga i Bogu ne može ništa, međutim može unijeti perverzije u stvorenju. Zato ta prva pobuna ide za tim da razara tu komplementarnost [muškarca i žene] koja je bogomdana”.

“Rodna teorija, kao naziv, je novijeg datuma,” ističe, “ali mislim da to stoji na prvim stranicama Svetog pisma, ta pobuna protiv Adama i Eve. To je dosta znakovito da netko ide za tim da razara i potkopava ovu bogomdanu komplementarnost muškog i ženskog. Dakle, zaista se moramo boriti protiv toga, i mislim da je to opasnije nego što ljudi misle.”

U nastavku razgovora naveo je par primjera iz drugih zemalja gdje se rodna teorija provodi u praksi. U Kanadi muškarci koji se proglašavaju ženama natječu se u ženskim sportovima, idu u ženski wc, itd. Naime, “Kanada ima takozvani “afirmed action”, što znači da bi oni pomogli ugroženim skupinama dozvoljavaju kvotu za zapošljavanje manjinskih grupa i također za žene. Sad imate jedan apsurd da se muškarci javljaju za te poslove i govore da su žene.”

Osim pojave “transrodnih” osoba, tu su, i “trans-age”, “transdobne” osobe. “To znači”, navodi don Damir, “da jedan čovjek od 55 godina misli da ima 6 godina. Dovoljno je guglati i vidjeti; ovo nisu teorije koje se mogu dogoditi, ovo se događa, zato što su implementirali ono što Istanbulska konvencija želi da mi ratificiramo”.

“I sada, po kojim principima”, pita se don Damir, “ako prihvatimo sve ovo što nam Istanbulska konvencija kaže, možemo reći tom čovjeku da je lud? Dapače, on će mene optužiti da ja širim mržnju, ili neznam što već.”

“Imamo trans-vrste,” nastavlja, “trans-species”: u Finskoj je poznata situacija, gdje djevojka misli da je mačka. I ona zaista misli da je mačka. Po kojim principima ću ja toj djevojci reći da je luda, odnosno da nije mačka? I sada opet će meni netko reći da ja izvlačim ekstremne slučajeve, ali u biti to nije ekstremno, to je baš u sklopu ove teorije koju oni šire. Ušli smo u jednu fazu postmodernog razdoblja gdje istina više ne vrijedi”.

“Kanada je ušla u jednu novu fazu.”, ističe don Damir, “Naime, kanadska vlada donijela je da je ilegalno odnosno protuzakonito oslovljavati se prema nekome protiv njihove volje. Drugim riječima, ako muškarac kaže da je žena, ja moram koristiti zamjenice koje on, odnosno ona želi. I sad fabriciraju novi jezik. Klasično u engleskom imamo his, her, he, she; hrvatski -on, ona, moj, tvoj, tvoja, itd. Nove riječi se rađaju kako bi ova ideologija imala svoj vokabular.”

“Dr. Jordan Peterson, koji je profesor psihologije na Sveučilištu u Torontu, je jednostavno rekao: “Ne može nitko mene prisiliti da govorim na način na koji ja ne želim.” Dakle jedna je razina kada država meni kaže da ne smijem nešto reći – to je cenzura, i to je isto kršenje slobode govora.

Druga je pak razina, Kanada je ušla u tu razinu, koja govori: ti moraš tako govoriti! Dakle, Kanada je svesrdno prihvatila rodnu teoriju. Gledatelji u Hrvatskoj moraju znati da je u Kanadi sada protuzakonito ako ne koristiš riječi koje osoba želi da koristiš prema njoj. Jordan Peterson se digao protiv toga i doživljava užasne progone. Ja tvrdim da ako naša Vlada i Sabor ratificiraju ovaj dokumenat da ćemo doći do te razine. Znači, jedna nova diktatura i novi totalitarizam – oni prisiljavaju ljude na njihovu ideologiju”.

Don Damir je upozorio da postoji opasnost da se vratimo u doba komunizma, kada su za vrijeme Jugoslavije djeca učili svoju pseudo-povijest: “U školi učiš jedno, doma učiš drugo, pa su doma djeca morala učiti svoju pravu povijest od svojih djedova i očeva”.

Na pitanje kakve će rodna ideologija imati reperkusije na brak i obitelj don Damir je istaknuo da je sve to povezano, ipak zadnjih par godina svjedočimo napadima koji se vrše na brak, a sad i na definiciju obitelji: “Dakle imamo obiteljski zakon koji ne želi definirati što je obitelj. Mi se ne trebamo bojati reći da je obitelj zajednica muža i žene s djecom. Brak je jedno, obitelj je drugo. Svi to prirodno znamo a sad se odjednom bojimo to reći”, izjavio je don Damir.

Osvrćući se na stav Crkve prema rodnoj teoriji, rekao je: “Dovoljno je uzeti riječi pape Franje. Neznam da ijedan drugi papa, u zadnjih 30 godina govori tako oštro protiv rodne teorije. Sam Papa je skovao nove izraze koji se meni osobno jako sviđaju, najbolji je: ideološka kolonijalizacija. Usporedio je rodnu teoriju sa nacizmom. Papa Franjo je vrlo oštar na ovom području”, naglasio je, “zato što on zna što je to”.

Don Damir je iznio i svoj stav o feminističkim udrugama koje zagovaraju ratifikaciju Istanbulske konvencije: “Ja se čak pomalo čudim feminističkim udrugama u Hrvatskoj koje su dosta dvolične u sebi. Ne mogu nikako ući u njihov način razmišljnja: s jedne strane stalno naglašavaju biološku razliku (ženska ljudska prava), a s druge strane ovdje zagovaraju jednu teoriju koja potkopava ženstvenost”.

Na kraju razgovora don Damir je zaključio: “Ima staro filozofsko pravilo: ono što je očito ne treba dokazivati. Međutim, došli smo u jedno razdoblje povijesti gdje se ono očito mora dokazivati”, prenosi narod.hr

 

Karolina Vidović Krišto za Kamenjar: Tri su ključna aspekta zašto je Istanbulska konvencija neprihvatljiva

facebook komentari

Nastavi čitati

Pregled

Višnja Starešina: U Hrvatskoj su dvije države – jedna hrvatska i druga jugoslavenska čije je temelje udario KOS!

Objavljeno

na

Objavio

“U Hrvatskoj su dvije države, jedna hrvatska, koja je stvorila našu državu i dobila rat te s druge strane – stara jugoslavenska, koja je ukorijenjena u dubokoj državi, u nizu državnih institucija i struktura.

Pod lijevim vlastima djeluje eksplicitnije, pod HDZ-ovim nešto prikrivenije,” izjavila je u Bujici novinarka, publicistica i kolumnistica ‘Slobodne Dalmacije’ Višnja Starešina.

Na Z1 i partnerskim televizijama gostovala je povodom izlaska njezine nove knjige ‘Hrvati pod KOS-ovim krilom – završni račun Haaškog suda’, na čijem se predstavljanju prije nekoliko dana okupilo više od 500 ljudi!

Jasno je rekla i da istragom o raketiranju Banskih dvora nisu prokazani glavni odgovorni!

“U istrazi o raketiranju Banskih dvora nema glave operacije Veljka Kadijevića, koji je sada mrtav, ali i Aleksandra Vasiljevića, koji je još uvijek živ, niti ima onog temelja i stopala operacije, a to su ljudi bliski hrvatskom državnom vrhu koji su u suradnji s vrhom KOS-a i Vasiljevićem znali gdje će se sastanak održati!

U istrazi nedostaju glava i dno! Nasmijao me osumnjičeni general Bajić koji je navodno, samostalno naredio operaciju iz Bihaća. Pa, već sljedećeg dana bio bi pred vojnim sudom da je djelovao samostalno!”

KAZNENE PRIJAVE ZA RAKETIRANJE BANSKIH DVORA SU SMIJEŠNE – GDJE JE NESTAO VRH KOS-a I NJIHOVI DOUŠNICI?! TKO IH TO U DORH-u ŠTITI?

Emisija je počela komentarom o kaznenim prijavama za nešto što se dogodilo prije 26 godina.

“To me natjeralo da se prisjetim što se sve u tom trenutku događalo, koji je bio kontekst, a onda me malo nasmijalo i dosta rastužilo,” rekla je Starešina i nastavila: “U Banskim dvorima u to vrijeme bili su predsjednik Tuđman i dvojica najviših civilnih dužnosnika raspadajuće Jugoslavije, od kojih je jedan formalno bio vrhovni zapovjednik njihove vojske (Mesić), a drugi je formalno bio šef ministru obrane Veljku Kadijeviću (Marković).

To je u najdoslovnijem smislu bio pokušaj vojnog udara, nakon kojeg je General-štab na čelu s Kadijevićem trebao preuzeti vlast. Poslije toga JNA, potpomognuta srpskim dobrovoljcima i paravojnim jedinicama, krenula je u brutalno osvajanje Hrvatske do zamišljenih granica ‘Velike Srbije’.

Tri dana nakon raketiranja, tadašnji šef KOS-a, general Aleksandar Vasiljević, izdaje naređenje o osnivanju logora JNA za ratne zarobljenike koji su kasnije osnovani i u Srbiji, BiH te na okupiranim dijelovima Hrvatske, uključujući logor Staru Gradišku.

Akt napada na Banske dvore bio je akt kojeg je jedini mogao zapovijediti general Kadijević, a pripremiti jedino njegov pomoćnik za obavještajne poslove Vasiljević! I sada Vasiljević nije na udaru DORH-a, znači, netko je izostavio vrh KOS-a, kao i njihove doušnike!”

Gošća emisije u studio je donijela dokument kojim potkrepljuje svoje tvrdnje, a riječ je o papiru kojeg je u posjedu imao i Haaški sud, ali i Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku. Potpisao ga je ‘komandant’ 5. banjalučkog korpusa JNA, general Vladimir Vuković. Iz dokumenta se jasno vidi da je Vasiljević znao za sve aktivnosti JNA protiv Hrvatske i da su sve naredbe dolazile od vojnog vrha iz Beograda.

DR. HARRIS: BRITANIJA NE BI PRIHVATILA PRESUDE PO OVAKVIM STANDARDIMA!

U emisiji su pušteni dijelovi izlaganja dr. Robina Harrisa s promocije knjige Višnje Starešine. Govorio je o hrvatskim žrtvama muslimansko-hrvatskog građanskog rata, pohvalio je predsjednika Tuđmana i njegovu politiku prema BiH, rekao da je Haaški sud zakazao, ponajprije jer nije osudio Miloševića i jugoslavenske vojne vlasti te Srbiju… Dr. Harris je vrlo kritički govorio o Haaškom sudu i naročito – sucima, istaknuo da se HVO borio protiv mudžahedina, a kritičan je bio i prema britanskoj politici koja bi, kako kaže – bila drukčija da ju je vodila lady Thatcher.

Riječ je o jednom od dugogodišnjih najbližih suradnika britanske premijerke Margaret Thatcher, uglednom povjesničaru, piscu i publicistu. Harris je doktorirao na Oxfordu, a poznati su njegovi antikomunistički i konzervativni politički stavovi. Kada se 90-ih trebalo izboriti za hrvatski interes u britanskom političkom i javnom prostoru, svi su dolazili upravo kod njega. “On se tih godina inficirao hrvatskim virusom,” rekla je Starešina, dodavši da je upravo dr. Harris 2006. godine napisao najrelevantniju povijest Dubrovnika, ali i biografiju kardinala Stepinca, objavljenu na engleskom i na hrvatskom jeziku…

“Dr. Harrisa od većine hrvatskih povjesničara razlikuje ne samo njegova oxfordska diploma i doktorat te propitkivački način prema svakoj datosti, nego samosvojno i slobodno razmišljanje o stvarima koje vam pokušavaju nametnuti kao obvezujuće mišljenje i optužnicama koje nemaju uporište u činjenicama.

Zanimljivo je i to da je rekao da Velika Britanija ne bi prihvatila presude po ovakvim standardima! Haaški sud u javnom prostoru uspio je nametnuti sebe kao nedodirljivog djelitelja pravde koja je iznimno karikaturalna,” kazala je Starešina.

BLOKADE NA FACEBOOKU – DIO SPECIJALNOG RATA

Hrvatska je pod neviđenim udarom na slobodu misli, što su pokazale i blokade istaknutih pojedinaca i mnogih medijskih stranica od strane Facebooka. Je li naša nacionalna sigurnost zakazala, zanimalo je voditelja.

“Blokade na Facebooku uistinu su akt specijalnog, hibridnog i virtualnog rata. Hrvatska ne bi trebala samo objavljivati da se protiv nje vodi takav rat, nego sigurnosni sustav mora osigurati zaštitu od takvih napada i poduzeti protuakcije! Ne vidim konkretne odgovore prema vjerojatnim pokretačima tih napada, iz čega proizlazi da je sustav nacionalne sigurnosti zakazao,” bila je kategorična gošća Bujice.

U svojoj knjizi Starešina posebno poglavlje posvećuje ratu u srednjoj Bosni.

“Smiješno je govoriti o agresiji u srednjoj Bosni gdje je Armija BiH ojačana mudžahedinskim postrojbama bila dominantna. Govorimo o području koje je bilo izolirano s juga, a humanitarna pomoć dolazila je samo planinskim putevima. Lašvanska dolina bila je izolirana enklava, stoga je groteskno spominjati sudjelovanje hrvatskih snaga, pri čemu je priča o ‘agresiji’ izfabricirana i izvučena iz konteksta,” rekla je gospođa Starešina i dodala da je naša diplomacija zakazala kada je u pitanju objašnjavanje svijetu svega onoga što se događalo u BiH.

‘MALA PTICA’ KOS FORMIRALA JE DUBOKU DRŽAVU!

Dodala je kako bi činjenica da je Armija BiH htjela izaći na more, prvenstveno kroz akciju ‘Neretva 93’, trebala svijetu biti poznata isto kao i to da je Jugoslavija osnovana u Jajcu 29. studenoga. Međutim, svijet to ne zna jer dio naše diplomacije nije radio ništa, a drugi dio je radio – protiv države. Starešina je u tom kontekstu prozvala Vesnu Pusić jer je Hrvatsku nazivala agresorom i u Saboru, ali i u svojoj knjizi ‘Demokracije i diktature’ koja joj je bila referenca u kandidaturi za glavnu tajnicu UN-a.

“To je samo vrh ledenog brijega! Od ’95 kao da imamo dvije države u Hrvatskoj. Jednu hrvatsku, koja je stvorila našu državu i dobila rat i staru jugoslavensku, koja je ukorijenjena u dubokoj državi, u nizu državnih institucija i struktura, koja pod lijevim vlastima djeluje eksplicitnije, pod HDZ-ovim nešto prikrivenije, ali koja cijelo vrijeme djeluje na taj način da svakome vani morate objašnjavati što su radili mudžahedini u BiH, kakva je bila politika Alije Izetbegovića itd… Jugoslavenska državna struktura apsolutno je dominirajuća u formiranju vanjskih i informacijskih politika.

‘Mala ptica’ KOS formirala je duboku državu, oni djeluju promovirajući teze te mreže. Prije 35 godina uspjeli su se ustrojiti kao nad-državna mreža i to možete vidjeti po rezultatima. Ako danas morate objašnjavati što je to raketiranje Banskih dvora i ako dobivate neki uradak DORH-a u kojem nemate ni vrha ni dna nego se sve spušta na ‘nestašluk’ jednog zapovjednika zrakoplovne baze, onda znači da Hrvatska nije ustrojena tako da bi bila država!”

U emisiji su izneseni podaci iz novog broja Hrvatskog tjednika da je bivši Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić haaškim istražiteljiam dao 1.100 dokumenata iz Šuškovog kabineta, ‘drukao’ sedam brigada HV-a čiji su se pripadnici borili na području BiH, a dali su im i izvode iz PBZ-a o financiranju hrvatskih vojnih operacija u BiH.

ARHIVI PREDSJEDNIKA I HVO-a BILI SU VELIKO SAMOPOSLUŽIVANJE!

“Nakon 2000. godine, svi hrvatski arhivi uključujući i onaj predsjednički te HVO-a postali su veliko samoposluživanje za haaško tužiteljstvo! U svojim memoarima čak i šefovi njihovih istražiteljskih timova podsmjehivali su se takvom nezabilježenom slučaju u povijesti suverenih država! Namjere Haaškog tužiteljstva mogle su se vidjeti već od ranih postupaka ’96/’97, što znači da je kohabitacijska struktura Mesića i Račana morala biti duboko svjesna nečasnih namjera tužiteljstva.

Hrvatska je tada već imala presudu o subpoeni koju je dobila djelomično i kojom su se mogli izuzeti pojedinačni dokumenti, no, Hrvatska se na nju nikad nije pozvala! S druge strane, Srbija je vrlo obilno koristila mogućnosti koje je pružala ta presuda, selektirala je dokumente, navodila je istrage u smjeru u kojem je željela… Tu je riječ o udruženom aktu denunciranja i montiranja odgovornosti.”

Višnja Starešina komentirala je i Antu Nobila koji zajedno sa Bošnjacima sada priprema tužbe protiv RH.

“To nije ništa novo. Nobilova neslavna uloga je konstanta još od trenutka kada je u svojoj završnici, osobito u žalbenom postupku, obrana Tihomira Blaškića koju je vodio, postala suradnik tužiteljstva u montiranju kaznene odgvornosti HDZ-u Herceg-Bosne, Herceg-Bosni kao obliku hrvatske samouprave i hrvatskom državnom vrhu – pa sve do Kordića kojem su napakirali među prvima,” jasna je bila gošća Bujice.

VUKOVAR – NAJVEĆA SRAMOTA HAAŠKOG SUDA; VASILJEVIĆ – PRIVILEGIRANI SVJEDOK CARLE DEL PONTE!

U svojoj knjizi bavila se i Vukovarom: “Vukovar je jedna od najvećih groteski i sramota Haaškog suda! Sve se počelo događati na suđenju Miloševiću… Kada je Carla Del Ponte trebala dokaze protiv njega, ušla je u suradnju s bivšom KOS-ovom mrežom i oni su joj pribavili i dokaze i svjedoke. Šef KOS-a Aleksandar Vasiljević u optužnici Miloševiću imenovani je sudionik UZP-a s konkretnim optužbama poput kontrole nad paravojnim jedinicama i lokalnim vlastima.

Dio tužiteljstva htio je sve staviti na optuženičku klupu i to bi bio uspjeh Haaškog suda, ali sklona političkim komprosima, balansirajući između političkih interesa velikih sila, Del Ponte je Vasiljevića prihvatila kao jednog od glavnih priviligiranih svjedoka tužiteljstva! Tu stvari počinju ići u drugom smjeru, nakon toga je odgovornost za zločine u Vukovaru uništena, a slučaj vukovarske bolnice preimenovan je u Ovčaru i odbačena je odgovornost od KOS-ove strukture na paravojnike. Nekoliko transkripata i osobnih svjedočenja potvrđuju da je Vasiljević noć prije evakuacije ranjenika bio u Vukovaru, odnosno u terenskom stožeru KOS-a u Negoslavcima…”

Dodala je i kako su ljudi koji su izravno bili uključeni u organizaciju zločina na Ovčari kasnije premješteni u Banju Luku, a sada neki od njih izravno rade na optužnicama protiv pripadnika HVO-a i HV-a. Bujanec je dodao kako su neki oficiri KOS-a koji su sudjelovali u napadu na Vukovar i bili u stožeru u Negoslavcima, kasnije otišli u Bosnu i priključili se samom vrhu Armije BiH.

Na pitanje voditelja zašto i Hrvatska ne proglasi univerzalnu jurisdikciju i tako uvede pravnu ravnotežu u progonu srpskih i bošnjačkih ratnih zločinaca, Starešina je zaključila:

“Hrvatska je uvijek imala mogućnost pokrenuti istrage, procesuirati zločince i tako uvesti ravnotežu! Srbija je proglasila univerzalnu jurisdikciju 2003. u sklopu operacije koju su vodili Vasiljević i njegova struktura u otklanjanju odgovornosti od JNA, KOS-a i srpskog vrha, a to je u Hrvatskoj otkriveno tek kada su uhitili Tihomira Purdu, sedam godina kasnije!”

 

Višnja Starešina: Mnogi su sudjelovali u pravosudnom udruženom zločinačkom pothvatu

 

Predstavljena knjiga Višnje Starešine: “Hrvatska pod KOS-ovim krilom: Završni račun Haaškoga suda”

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari