Pratite nas

Pregled

Admiral Lošo: Dovede li Plenković u Vladu Pupovca, napravit će političko samoubojstvo i proći gore od Sanadera!

Objavljeno

na

VIDEO! Davor Domazet Lošo u Bujici: Dovede li Plenković u Vladu Pupovca, napravit će političko samoubojstvo i proći gore od Sanadera!

Andrej Plenković odlučio je demonstrirati snagu, ali na krivom primjeru, poruka je izrečena u petak u Bujici na Z1 i partnerskim televizijama. Neobranjivim stajanjem na stranu Todorićevog ministra Zdravka Marića, Plenković se upustio u opasnu igru koju uoči lokalnih izbora vješto pokušava iskoristiti Most.
„Vlada nacionalnog jedinstva značila bi unutarnju agresiju. HDZ koketira s HNS-om, a Vesna Pusić proglasila nas je agresorom na BiH, dok smo mi tu zemlju četiri puta spasili. Oni su potpuno anacionalni, spominjati takvu vladu nema smisla. Pa Vlada nacionalnog jedinstva trebala bi nas braniti od Vrdoljaka i Pupovca, a ne da oni u njoj budu! Imamo potpune diletante u politici, svaka hrvatska Vlada je bila sve slabija, kada smo imali Tuđmana, državnika iznad svih – i vlade su bile jače,” rekao je geostrateg admiral Davor Domazet Lošo u Bujici i usput oprao Milorada Pupovca čija će stranka SDSS, možda dobiti mjesto u novoj Vladi, uspjije li Plenković prikupiti dovoljan broj potpisa:

„Jedina država na svijetu u kojoj manjina odlučuje o većini je Hrvatska! No ipak, razlikujmo Pupovca i srpsku nacionalnu manjinu. Pupovac je etnički Srbin, ali on je zapravo Jugoslaven koji predvodi opasnu struju ove zemlje. On je ortodoksni Jugoslaven! Kao i svi oko njega, a na vlast ga je doveo Sanader i HDZ. Ako to napravi i Plenković, napravit će političko samoubojstvo,“ rekao je admiral u Bujici.

OLUJIĆ: SURADNJA S HNS-OM UZDRMALA BI HDZ!

Vidim dosta narcisoidnosti u istupima gospodina Plenkovića – izjavio je za Bujicu bivši glavni državni odvjetnik Željko Olujić koji također nije štedio HNS.

„HDZ je par excellence desna stranka, a HNS klijentelistička i isključivo interesna grupacija. Čak nisu niti stranka centra niti prava ljevica! Suradnja s njima do temelja bi uzdrmala HDZ! Gospođa Bruna Esih s druge strane, vrlo racionalno pristupa u razradi svoje predizborne kampanje. Meni je drago da je ona kandidatkinja i ja joj dajem punu javnu podršku! Radi se o ženi koja je sjajno spojila svoje osnovno zanimanje, ona je povjesničarka sa znanjem prava, energična je, osoba puna ideala, nije nikome ništa dužna osim svojoj hrvatskoj domovini. Hrvatska treba takve ljude, a ne one koji dobiju glasove na jednoj političkoj platformi, a kasnije trguju sa Pupovcem i Pusićkinom strankom!”

DUJMOVIĆ: FRAPANTNA SLIČNOST S KARAMARKOVIM POTEZOM, ALI NJEGA SU MEDIJI RASTRGALI…

Mnogi se sada pitaju na temelju čega je Andrej Plenković procijenio da će i bez Mosta moći ostati u Banskim dvorima. Njegova izjava da “apsolutno ima parlamentarnu većinu”, mnoge je odmah podsjetila na Karamarkovu izjavu iz lipnja 2016. kada je tadašnji predsjednik HDZ-a samouvjereno rekao da će “uspjeti presložiti Vladu”.

„Frapantna je sličnost poteza Tomislava Karamarka i Andreja Plenkovića do u niza detalja… I jedan i drugi po vlastitom priznanju, donijeli su odluke o rasformiranju postojeće vlade i mogućem slaganju nove – potpuno samostalno,” rekao je publicist i novinar Tihomir Dujmović te dodao:

„Plenković se ni s kim nije konzultirao, rekao je da je donio osobnu odluku. Odluka je osobna, ali je odgovornost kolektivna! Nevjerojatno je da je cijeli vrh HDZ-a stao uz tu odluku, a da im nisu dana nikakva jamstva da će Plenkovićevo preslagivanje uspjeti – baš kao u slučaju Karamarka. Ono što je svojedobno Vladimir Šeks zamjerio Tomislavu Karamarku da je rušio Vladu, a da nije znao hoće li formirati drugu i da je uvjeravao vrh stranke da ima većinu, ponavlja se sada s Plenkovićem. On nije tako kategoričan, ali radi se o istome. Razlika je jedino u tome što mediji danas zdušno stoje uz Plenkovića i to dominantno lijevi, a Karamarka su rastrgali od prve sekunde!”

KOALIRANJE S PUSIĆ, PUPOVCEM I BELJAKOM NIJE VJERODOSTOJNOST!

Prema provjerenim i pouzdanim informacijama Bujice, Andrej Plenković odlučio se samouvjereno riješiti trojice Mostovih ministara temeljem potpuno pogrešnih procjena. U samoborski hotel Lavica na tajne pregovore, prije četiri dana poslao je Davora Ivu Stiera koji se tamo našao sa vlasnikom Samoborke, kontroverznim Želimirom Kodrićem. Crveni tajkun iz Samobora Stieru je obećao potporu Kreše Beljaka i ruke HSS-a, međutim, najpoznatiji hrvatski provalnik po običaju – namjerava prevariti Plenkovića. Druga pogrešna procjena Andreja Plenkovića vezana je uz IDS kojem bi koaliranje sa HDZ-om bila smrtna presuda na prestojećim lokalnim izborima. Zbog IDS-a i taktiziranja sa HNS-om Plenković bi mogao pokušati odgađati sastavljanje nove Vlade do iza lokalnih izbora, međutim, veliko je pitanje hoće li uspjeti. Do dana današnjeg nije smijenjen niti jedan direktor javnih poduzeća iz redova HNS-a, što je vrlo znakovito – rečeno je u Bujici.

„Na političkoj razini to je posebno osjetljivo iz perspektive HDZ-a, jer birači nisu glasovali za takvu politiku, politika vjerodostojnosti nije koaliranje s Pupovcem, Vesnom Pusić i Beljakom! Nema preslagivanja bez potpore HNS-a, a posve sigurno bez potpore SDSS-a i HSS-a – to je barem jasno. Evidentno je, ako je dobro promislio tu odluku, Plenković zna da Most u jednom trenutku mora promijeniti HNS-om. Želi li stranka koja je stvorila hrvatsku državu koalirati sa strankom čija je dugogodišnja čelnica istu tu stranku optužila za agresiju na BiH?!“ javno je pitao Dujmović.

LOŠO: PLENKOVIĆ SPAŠAVA MONSTRUMA!

Sličnog stava je i admiral Lošo.

„Gospodin Plenković htio je spasiti Agrokor, a sada je zbog bivšeg direktora te kompanije riskirao opstanak cijele Vlade. Taj monstrum stvoren je od strane obavještajnih službi, svih službenih politika do sada i guvernera HNB-a. Iza Agrokora stoji kapital bivše Jugoslavije, a centar cijel price bio je u Londonu,” rekao je admiral koji se nije libio bocnuti niti Most: “Vlaho Orepić je pokazao nezrelost pozivanjem naroda na ulice. Pa nismo u Latinskoj Americi, nije Hrvatska banana država!”

Lošo je mišljenja da je svaka Vlada u Hrvatskoj bila lošija od one prethodne.

„Hrvatska ima krizu identiteta i autoriteta. Gubimo arbitražu o INA-i, Slovenci dobivaju sve kod Savudrijske vale, presuda će biti na tragu sporazuma Drnovšek-Račan, ovo što sada radi Slovenija na granicama je otvorena agresija na Hrvatsku, u svađi smo s Mađarima i to bespotrebno, šaljemo vojsku u Afganistan bez odobrenja Sabora, bespotrebno zaoštravamo s Rusića i jedino se mi u cijeloj Europi pridržavamo sankcija koje štete našem gospodarstvu, prometno smo izolirani, umjesto da koristimo naše geostrateške prednosti, Njemačka nas sada unutarnjom agresijom i destabilizacijom preko Pupovca i sličnih želi zamijeniti za Srbiju… Unutar države imamo potpunu entropiju sustava, ni jedna institucija ne funkcionira, sve se odvija stihijski i sve je to sada isplivalo na površinu,“ kategoričan je bio admiral.

U Bujici je uz admirala Domazeta Lošu, gostovao i njegov prezimenjak Željko Domazet, kandidat za načelnika Općine Hrvace, inače član HDZ-a i jedan od osnivača te stranke 90-ih. Domazet je bio u Zagrebu kako bi podržao nezavisnu Brunu Esih u utrci za gradonačelnicu Zagreba, a komentirajući Plenkovićevo “preslagivanje”, naglasio je da je Tomislav Karamarko dobio pet izbora i onda su ga srušili, dok je Plenković do sada dobio samo jedne. Željko Domazet je podsjetio kako je Karamarko tijekom predizborne kampanje osim o lustraciji, često govorio i o obračunu s uvozničkim lobijem, “zbog čega je i maknut”.

Plenković, za razliku od Karamarka, zaštitom Todorićevog ministra Marića pokazuje da je na liniji uvozničkog lobija – pojašnjava Domazet koji je kao bivši franjevački bogoslov kandidatima HDZ-a u Splitu i Hrvacama, ali i resornoj ministrici Nini Obuljen strašno zamjerio to što su propustili na vrijeme spriječiti održavanje sramotne predstave Olivera Frljića u splitskom HNK.

CIJELU BUJICU OD PETKA 28. TRAVNJA 2017. POGLEDAJTE OVDJE:

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Predstavljena knjiga Davora Marijana ‘Rat Hrvata i Muslimana u BiH’

Objavljeno

na

Objavio

Knjiga hrvatskoga vojnog povjesničara Davora Marijana “Rat Hrvata i Muslimana u Bosni i Hercegovini od 1992. do 1994.” predstavljena je u srijedu u Hrvatskom institutu za povijest (HIP) u Zagrebu.

Povjesničar Ivo Lučić istaknuo je kako se autor u ovoj knjizi bavi traumatičnom i kontroverznom temom – ratom između Hrvata i Muslimana u Bosni i Hercegovini.

Naglasio je kako knjiga ima 2872 bilješke utemeljene na relevantnim izvorima.

Dodao je i kako su danas, za razliku od dokumenta Armije BiH, svi hrvatski izvori dostupni javnosti. Dvadesetak godina zasuti smo propagandom iz Sarajeva i BiH, napomenuo je dodavši kako su na taj način stvarane krive slike o ratu.

Istaknuo je i kako u poratnom razdoblju u Sarajevu, osim publicistike i memoaristike, nije objavljeno ni jedno relevantno djelo u ratovima devedesetih godina te dodao kako je Marijan u svojoj knjizi obradio i pisanje različitih međunarodnih eksperata o BiH.

Svi su oni, istaknuo je, bili dijelovi aparata službi svojih zemalja.

Po riječima povjesničara Jakše Raguža, nakon knjige američkoga povjesničara Charlesa Shradera “Muslimansko-hrvatski građanski rat u srednjoj Bosni”, koja je ograničena samo na jedno manje područje, marijanova knjiga prikazuje najsloženiji od svih ratova koji su 90-ih godina vođeni na području bivše Jugoslavije.

Govoreći o produkciji propagandne literature o muslimansko-hrvatskom ratu autor knjige Davor Marijan ocijenio je kako su Sarajevu najmanje znali o onom što se događalo u BiH.

Knjiga “Rat Hrvata i Muslimana u Bosni i Hercegovini od 1992. do 1994.” (476 str.) podijeljena je na 23 poglavlja – polazišta, raspad Jugoslavije, BiH do referenduma o neovisnosti, političko organiziranje i strategije u BiH, legalno i legitimno, BiH tijekom rata u Hrvatskoj, eskalacija i rat u BiH 1992., ratna suradnja “prirodnih” saveznika, raspad sustava i ratno življenje, međunarodna zajednica, bojno polje, oružane snage, rat prije rata, kronologija za razumijevanje muslimansko-hrvatskoga rata, prvi veliki sukobi, rat u Hercegovini, rat u središnjoj Bosni, rat u dolini Vrbasa i Rami, položaj HVO-a pod muslimanskom većinom, Washingtonski sporazum, Srbi i muslimansko-hrvatski rat, zločin i kazna te zaključno razmatranje.

Na kraju knjige je sažetak na engleskom jeziku, popis kratica, izvori i literatura te kazalo osobnih imena.

Knjigu “Rat Hrvata i Muslimana u Bosni i Hercegovini od 1992. do 1994.” objavio je Hrvatski institut za povijest.

Davor Marijan rođen je 1966. u Priluci kod Livna. Autor je mnogih knjiga o Domovinskom ratu, među kojima knjiga “Smrt oklopne brigade”, “Bitka za Vukovar”, “Oluja” i “Domovinski rat”.

(Hina)

 

Davor Marijan: Za rat Hrvata i Muslimana kriv je Alija Izetbegović

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Pregled

Raspudić: Oba referendumska pitanja su pogođena da bi stvorili i preokrenuli političku dinamiku u Hrvatskoj

Objavljeno

na

Objavio

Građanska inicijativa Narod organizirala je u ponedjeljak Tribinu odlučuje ‘Pripada li vlast narodu i tko nam krade referendum?’.

“Za očekivati je da nam, nakon godina i godina demokracije kod našeg demokratskog iskustva, Sabor postaje sve bolji, i kako kao društvo demokratski sazrijevamo od izbornog ciklusa do izbornog ciklusa. Međutim, kod nas se događa obrnuta situacija, da od Sabora koji je nekad doista bio srce demokracije u Hrvatskoj, danas se Sabor većim dijelom pretvorio u skupinu poslušnih podizača ruke, a odluke se donose negdje drugdje i o bitnim stvarima se uopće ne raspravlja”, rekao je Nino Raspudić na tribini održanoj u dvorani Napretkovog centra kulture u Zagrebu.

Raspudić je obrazložio zašto su potrebne promjene izbornog sustava kakve je predložila građanska inicijativa Narod odlučuje:

“Oba referendumska pitanja su pogođena da bi stvorili i preokrenuli političku dinamiku u Hrvatskoj. Ne bismo preko noći dobili najpametnije i najbolje političare na svijetu, ali sam uvjeren da se bi iz izbornog ciklusa u ciklus situacija raščišćavala i da bi politička scena bila sve kvalitetnija i sigurno više odgovorna građanima kojima bi bilo omogućeno, prije svega zahvaljujući elektronskom i dopisnom glasovanju da i šire participiraju u odlučivanju o samima sebi”, zaključio je Raspudić.

“U svemu što mi raspravljamo riječ je o ustavnom pravu nas građana na referendum. To ustavno pravo je trostruko. Prvo je pravo inicijative birača za raspisivanje referenduma. To je ono što ste vi pokrenuli. Drugo je pravo pravo zahtijevanja referenduma kada se ispuni uvjet od 10 posto birača, tada u toj situaciji još postoji mogućnost da Hrvatski sabor traži od ustavnog suda da se očituje o ustavnosti pitanja. I treće je pravo glasanja na referendumu. Netko je rekao da smo došli od početka do kraja. Nismo ni blizu kraja. Mi smo u ovom trenutku na prvoj točki. Mi smo u fazi Vašeg prava da se raspiše referendum”, rekao je ustavnopravni stručnjak i zastupnik Mosta Robert Podolnjak.

Smatra kako je u potpunosti izostala bilo kakva pravna i sudska zaštita ustavnog prava na referendum: “Do sada nije bilo nikakve mogućnosti da se zahtijeva zaštita ustavnog prava koje je nedvojbeno definirano čl. 87 Ustava. Iz svega što je rečeno nedvojbeno je da su povrijeđena ustavna prava građana koji su dali svoj potpis i tražili referendum o izbornom sustavu. Jer ovaj postupak kakav nam je predstavljen, o kojem smo mogli čitati i u medijima, nedvojbeno je postupak u kojem je jedna strana – Vlada putem svojega Ministarstva – u potpunosti privatizirala postupak provjere potpisa. Ustavni sud će se morati očitovati o ovome ako ozbiljno shvaća ustavno pravo građana na referendum”, rekao je Podolnjak.

“Ministar Kuščević je uz podršku premijera Plenkovića bio taj koji je odredio da Apis provjerava potpise, a ne DIP, samovoljno je određivao stroge kriterije za provjeru potpisa koji nisu definirani u Zakonu o referendumu, čak je tijekom samog procesa postrožio kriterije, proizvoljno je odredio članove povjerenstva, zabranio promatrače i na kraju je u samom Apisu organizirao izložbu potpisa. Na kraju je predložio Saboru da se njihovo sramotno izvješće o provjeri potpisa prihvati”, rekla je Natalija Kanački, članica Organizacijskog odbora GI Narod odlučuje.

Nikola Banić sa Zavoda za elektroničke sustave i obradbu informacija FER-a, u svojem je izlaganju objasnio kako se manipuliralo potpisima, navevši niz primjera prema kojima je dokazao da se vrlo lako mogla provjeriti volja birača: “Kada se govorilo da neće javno priznavati imena, jedna gospođa je u Povjerenstvu rekla da ako se netko zove Dragutin, a potpiše se Drago, onda se to ne može priznati kao važeći potpis. Uspoređivao sam neke ljude s E-oglasne ploče, čiji su podaci javno dostupni i uspoređivao s imena u sustavu poreznih obveznika. Bilo je ime jedne gospođe Eti Lukrecija, kako je navedena u jednom sustavu, dok je u drugom sustavu navedena samo kao Eti. Zašto je ovdje to dozvoljeno i priznato, a u drugom slučaju nije?”, pitao se Banić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Poduprite naš rad


Donacijom podržite Kamenjar.com! Hvala!Komentari