Pratite nas

Pregled

Admiral Lošo: Dovede li Plenković u Vladu Pupovca, napravit će političko samoubojstvo i proći gore od Sanadera!

Objavljeno

na

VIDEO! Davor Domazet Lošo u Bujici: Dovede li Plenković u Vladu Pupovca, napravit će političko samoubojstvo i proći gore od Sanadera!

Andrej Plenković odlučio je demonstrirati snagu, ali na krivom primjeru, poruka je izrečena u petak u Bujici na Z1 i partnerskim televizijama. Neobranjivim stajanjem na stranu Todorićevog ministra Zdravka Marića, Plenković se upustio u opasnu igru koju uoči lokalnih izbora vješto pokušava iskoristiti Most.
„Vlada nacionalnog jedinstva značila bi unutarnju agresiju. HDZ koketira s HNS-om, a Vesna Pusić proglasila nas je agresorom na BiH, dok smo mi tu zemlju četiri puta spasili. Oni su potpuno anacionalni, spominjati takvu vladu nema smisla. Pa Vlada nacionalnog jedinstva trebala bi nas braniti od Vrdoljaka i Pupovca, a ne da oni u njoj budu! Imamo potpune diletante u politici, svaka hrvatska Vlada je bila sve slabija, kada smo imali Tuđmana, državnika iznad svih – i vlade su bile jače,” rekao je geostrateg admiral Davor Domazet Lošo u Bujici i usput oprao Milorada Pupovca čija će stranka SDSS, možda dobiti mjesto u novoj Vladi, uspjije li Plenković prikupiti dovoljan broj potpisa:

„Jedina država na svijetu u kojoj manjina odlučuje o većini je Hrvatska! No ipak, razlikujmo Pupovca i srpsku nacionalnu manjinu. Pupovac je etnički Srbin, ali on je zapravo Jugoslaven koji predvodi opasnu struju ove zemlje. On je ortodoksni Jugoslaven! Kao i svi oko njega, a na vlast ga je doveo Sanader i HDZ. Ako to napravi i Plenković, napravit će političko samoubojstvo,“ rekao je admiral u Bujici.

OLUJIĆ: SURADNJA S HNS-OM UZDRMALA BI HDZ!

Vidim dosta narcisoidnosti u istupima gospodina Plenkovića – izjavio je za Bujicu bivši glavni državni odvjetnik Željko Olujić koji također nije štedio HNS.

„HDZ je par excellence desna stranka, a HNS klijentelistička i isključivo interesna grupacija. Čak nisu niti stranka centra niti prava ljevica! Suradnja s njima do temelja bi uzdrmala HDZ! Gospođa Bruna Esih s druge strane, vrlo racionalno pristupa u razradi svoje predizborne kampanje. Meni je drago da je ona kandidatkinja i ja joj dajem punu javnu podršku! Radi se o ženi koja je sjajno spojila svoje osnovno zanimanje, ona je povjesničarka sa znanjem prava, energična je, osoba puna ideala, nije nikome ništa dužna osim svojoj hrvatskoj domovini. Hrvatska treba takve ljude, a ne one koji dobiju glasove na jednoj političkoj platformi, a kasnije trguju sa Pupovcem i Pusićkinom strankom!”

DUJMOVIĆ: FRAPANTNA SLIČNOST S KARAMARKOVIM POTEZOM, ALI NJEGA SU MEDIJI RASTRGALI…

Mnogi se sada pitaju na temelju čega je Andrej Plenković procijenio da će i bez Mosta moći ostati u Banskim dvorima. Njegova izjava da “apsolutno ima parlamentarnu većinu”, mnoge je odmah podsjetila na Karamarkovu izjavu iz lipnja 2016. kada je tadašnji predsjednik HDZ-a samouvjereno rekao da će “uspjeti presložiti Vladu”.

„Frapantna je sličnost poteza Tomislava Karamarka i Andreja Plenkovića do u niza detalja… I jedan i drugi po vlastitom priznanju, donijeli su odluke o rasformiranju postojeće vlade i mogućem slaganju nove – potpuno samostalno,” rekao je publicist i novinar Tihomir Dujmović te dodao:

„Plenković se ni s kim nije konzultirao, rekao je da je donio osobnu odluku. Odluka je osobna, ali je odgovornost kolektivna! Nevjerojatno je da je cijeli vrh HDZ-a stao uz tu odluku, a da im nisu dana nikakva jamstva da će Plenkovićevo preslagivanje uspjeti – baš kao u slučaju Karamarka. Ono što je svojedobno Vladimir Šeks zamjerio Tomislavu Karamarku da je rušio Vladu, a da nije znao hoće li formirati drugu i da je uvjeravao vrh stranke da ima većinu, ponavlja se sada s Plenkovićem. On nije tako kategoričan, ali radi se o istome. Razlika je jedino u tome što mediji danas zdušno stoje uz Plenkovića i to dominantno lijevi, a Karamarka su rastrgali od prve sekunde!”

KOALIRANJE S PUSIĆ, PUPOVCEM I BELJAKOM NIJE VJERODOSTOJNOST!

Prema provjerenim i pouzdanim informacijama Bujice, Andrej Plenković odlučio se samouvjereno riješiti trojice Mostovih ministara temeljem potpuno pogrešnih procjena. U samoborski hotel Lavica na tajne pregovore, prije četiri dana poslao je Davora Ivu Stiera koji se tamo našao sa vlasnikom Samoborke, kontroverznim Želimirom Kodrićem. Crveni tajkun iz Samobora Stieru je obećao potporu Kreše Beljaka i ruke HSS-a, međutim, najpoznatiji hrvatski provalnik po običaju – namjerava prevariti Plenkovića. Druga pogrešna procjena Andreja Plenkovića vezana je uz IDS kojem bi koaliranje sa HDZ-om bila smrtna presuda na prestojećim lokalnim izborima. Zbog IDS-a i taktiziranja sa HNS-om Plenković bi mogao pokušati odgađati sastavljanje nove Vlade do iza lokalnih izbora, međutim, veliko je pitanje hoće li uspjeti. Do dana današnjeg nije smijenjen niti jedan direktor javnih poduzeća iz redova HNS-a, što je vrlo znakovito – rečeno je u Bujici.

„Na političkoj razini to je posebno osjetljivo iz perspektive HDZ-a, jer birači nisu glasovali za takvu politiku, politika vjerodostojnosti nije koaliranje s Pupovcem, Vesnom Pusić i Beljakom! Nema preslagivanja bez potpore HNS-a, a posve sigurno bez potpore SDSS-a i HSS-a – to je barem jasno. Evidentno je, ako je dobro promislio tu odluku, Plenković zna da Most u jednom trenutku mora promijeniti HNS-om. Želi li stranka koja je stvorila hrvatsku državu koalirati sa strankom čija je dugogodišnja čelnica istu tu stranku optužila za agresiju na BiH?!“ javno je pitao Dujmović.

LOŠO: PLENKOVIĆ SPAŠAVA MONSTRUMA!

Sličnog stava je i admiral Lošo.

„Gospodin Plenković htio je spasiti Agrokor, a sada je zbog bivšeg direktora te kompanije riskirao opstanak cijele Vlade. Taj monstrum stvoren je od strane obavještajnih službi, svih službenih politika do sada i guvernera HNB-a. Iza Agrokora stoji kapital bivše Jugoslavije, a centar cijel price bio je u Londonu,” rekao je admiral koji se nije libio bocnuti niti Most: “Vlaho Orepić je pokazao nezrelost pozivanjem naroda na ulice. Pa nismo u Latinskoj Americi, nije Hrvatska banana država!”

Lošo je mišljenja da je svaka Vlada u Hrvatskoj bila lošija od one prethodne.

„Hrvatska ima krizu identiteta i autoriteta. Gubimo arbitražu o INA-i, Slovenci dobivaju sve kod Savudrijske vale, presuda će biti na tragu sporazuma Drnovšek-Račan, ovo što sada radi Slovenija na granicama je otvorena agresija na Hrvatsku, u svađi smo s Mađarima i to bespotrebno, šaljemo vojsku u Afganistan bez odobrenja Sabora, bespotrebno zaoštravamo s Rusića i jedino se mi u cijeloj Europi pridržavamo sankcija koje štete našem gospodarstvu, prometno smo izolirani, umjesto da koristimo naše geostrateške prednosti, Njemačka nas sada unutarnjom agresijom i destabilizacijom preko Pupovca i sličnih želi zamijeniti za Srbiju… Unutar države imamo potpunu entropiju sustava, ni jedna institucija ne funkcionira, sve se odvija stihijski i sve je to sada isplivalo na površinu,“ kategoričan je bio admiral.

U Bujici je uz admirala Domazeta Lošu, gostovao i njegov prezimenjak Željko Domazet, kandidat za načelnika Općine Hrvace, inače član HDZ-a i jedan od osnivača te stranke 90-ih. Domazet je bio u Zagrebu kako bi podržao nezavisnu Brunu Esih u utrci za gradonačelnicu Zagreba, a komentirajući Plenkovićevo “preslagivanje”, naglasio je da je Tomislav Karamarko dobio pet izbora i onda su ga srušili, dok je Plenković do sada dobio samo jedne. Željko Domazet je podsjetio kako je Karamarko tijekom predizborne kampanje osim o lustraciji, često govorio i o obračunu s uvozničkim lobijem, “zbog čega je i maknut”.

Plenković, za razliku od Karamarka, zaštitom Todorićevog ministra Marića pokazuje da je na liniji uvozničkog lobija – pojašnjava Domazet koji je kao bivši franjevački bogoslov kandidatima HDZ-a u Splitu i Hrvacama, ali i resornoj ministrici Nini Obuljen strašno zamjerio to što su propustili na vrijeme spriječiti održavanje sramotne predstave Olivera Frljića u splitskom HNK.

CIJELU BUJICU OD PETKA 28. TRAVNJA 2017. POGLEDAJTE OVDJE:

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Otvoreno: Tko širi govor mržnje u Hrvatskoj?

Objavljeno

na

Objavio

Hoće li se govor mržnje i poticanje na nasilje drakonski kažnjavati? Koje će biti kazne za širenje lažnih vijesti? Treba li uvesti njemački zakonski model sprječavanja govora mržnje na društvenim mrežama i portalima? Bila je to tema Otvorenog urednika Mislava Togonala. Gostovali su ministrica kulture Nina Obuljen-Koržinek, bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, Igor Peternel iz Hrvatskog helsinškog odbora, kolumnist Telegrama Dragan Markovina, Željka Markić iz inicijative U ime obitelji i Krunoslav Borovec iz MUP-a.

“Nakon silnih prijetnji koje sam dobivala ovih dana, najviše me zabrinjava opasnost po izražavanje vlastitog mišljenja”, poručila je telefonskim putem kolumnistica portala Narod Anela Todorić.

“Uvijek postoji opasnost da se politička korektnost zloupotrebljava kao neka vrsta političke toljage ili sredstva za cenzuru i onemogućavanje slobode misli i izražavanja”, upozorio je član Neovisnih za Hrvatsku Zlatko Hasanbegović u prilogu.

Na upit Mislava Togonala kako Vlada kani regulirati govor mržnje, Obuljen Koržinek je odgovorila: “Analiziramo postojeći pravni okvir vezan uz nepovoljnu komunikaciju na internetu, analiziramo postojeću pravnu regulativu i prikupljamo informacije o različitim informativnim i obrazovnim kampanjama”.

Ići će se, najavljuje ministrica kulture, sa zakonodavnom inicijativom. “Kazneni zakon vrlo dobro uređuje ona pitanja koje ovdje kolokvijalno nazivamo govorom mržnje”, dodala je. “Imamo cijeli sklop zakona koji se tiču medija i uredničke odgovornosti, no sklizak je teren glede komentara koji se pojavljuju ispod urednički oblikovanih tekstova”.

“Društvene mreže su novi kanal komunikacije koji nije u okviru aktualnih zakona uređen na adekvatan način”, napomenula je.

Ovo nije pitanje kojim se bavimo samo u Hrvatskoj, već i u nizu europskih država, poput Njemačke, istaknula je Obuljen Koržinek. “Koncept govora mržnje zapravo nigdje nije definiran”, upozorila je.

Kako osigurati zaštitu svačijeg dostojanstva, a pritom ne onemogućiti ničiju slobodu govora, pita se ministrica kulture.

Markić: U Hrvatskoj mediji huškaju čitatelje

Ranko Ostojić pozvao je na primjenu modela nalik onom njemačkom, a Željka Markić je primijetila da je granicu o kojoj je govorila ministrica kulture teško odrediti.

“Upravo zbog toga što Facebook nije zaštitio svoje korisnike od toga da ih se lažnim prijavama onemogući u iznošenju svojih stavova, što smo vidjeli na slučaju iznošenja mišljenja o generalu Praljku, izloženi smo nekom obliku cenzure”, istaknula je Markić.

Razlikujem društvene mreže i ljude privatno te medije, ističe čelnica udruge U ime obitelji. “Mediji u Hrvatskoj huškaju čitatelje na određene ljude, koje oni odabiru po svom ključu. Naša kolumnistica je iznijela da psima nije mjesto u krevetu, a ja sam u svoj inbox počela primati fotografije tuđih pasa u krevetu, psovke i uvrede“.

Navela je primjer Indexa koji je “generirao hajku prema Aneli Todorić i meni, a ne ljudi koji pišu na društvenim mrežama”.

“Narod.hr, koji je vlasništvo vaše udruge, širi mržnju”, optužio ju je Ostojić.

Iznijeli ste niz neistina, odgovorila mu je Markić. “Bit će mi drago da se postrože uvjeti prema svim portalima. Dosad postojimo četiri godine, a nemamo nijednu pravomoćnu presudu protiv portala Narod.hr”.

Vi ste, nastavila je, uvrijedili suprugu nogometaša koja je misica i proslavila je Hrvatsku, dodala je, optuživši Ostojića za neuspjeh u pronalasku počinitelja u slučaju poljudske svastike.

Podsjetimo, Ostojić se tom prilikom referirao na Anicu Kovač, odgovorivši na upit Maje Sever tko je pregledao teren prije utakmice: “Vjerovatno neka bivša missica u ime organizatora….da se zvijezda ukazala bilo bi viđeno”.

“Stadion je tri dana prije utakmice preuzeo organizator i nije spriječio sramotu za Hrvatsku”, rekao je Ostojić.

Peternel: Stanković širi govor mržnje

“Ja sam mislio govoriti na tragu gospodina Ostojića, njezine riječi i djelovanje njezina portala su u raskoraku”, rekao je Markovina, požalivši se da ga etiketiraju za mržnju i neprijateljstvo.

Da nema ovakvih medija, mi danas takve rasprave ne bismo vodili, rekao je Markovina. “Možete misliti što hoćete o Praljku, ali čovjek ima pravomoćnu presudu. Udruga gospođe Markić ratuje s manjinama, homoseksualcima, transrodnim osobama…”.

“Mi smo od Facebooka tražili da poštuje hrvatski Ustav kao što se u Njemačkoj poštuje njemački Ustav”, istaknula je Markić.

U raspravu se potom uključio i Igor Peternel, koji je naglasio da je u američkom sudstvu odlučeno da je i govor mržnje oblik slobode govora.

“Govor mržnje treba suzbijati novom edukacijom i širenjem svijesti o potrebi za kulturnim dijalogom, od političkih stranaka nadalje”, rekao je Peternel. Naše društvo je duboko polarizirano, ali poticanje na mržnju i nasilje nije potrebno dodatno zakonski određivati jer je to zakonski riješeno, istaknuo je.

“Aleksandar Stanković je pozvao na okončanje govora mržnje, ali on i širi govor mržnje, svoje neistomišljenike nazvao je ‘intelektualnim krkanima’. To sigurno nije govor ljubavi”, primijetio je.

Koje su granice i tko će to odlučivati, zapitao se.

“Što se tiče medija, to je urednička odgovornost”, rekla je Obuljen Koržinek. “Urednik mora promisliti hoće li neki sadržaj uvrstiti u svoj medij. Tu postoji prostor između onoga koji nešto želi napisati i javnih medija”.

Međutim, dodaje ministrica kulture, “u slučaju društvenih mreža urednička ruka ne postoji, pa je pitanje hoće li ljudi pregledavati komentare ili će se predodrediti da se konkretne riječi i pojmovi blokiraju pa ih algoritmi sami prepoznaju da bi ih sve linearno izbrisali”.

Markovina: ‘Novosti’ ne šire govor mržnje, odakle vam to?

“Tjednik Novosti vrijeđao je nacionalnu većinu, dodijeljenu mu je 3.2 milijuna kuna godišnje iz sredstava poreznih obveznika”, upozorila je Markić na govor mržnje koji su analizirali u udruzi U ime obitelji. Podsjetila je i na Frljićev običaj lijepljenja fotografija kolega kojima je nesklon na gaće svojim glumcima

Ne bismo smjeli miješati knjige, filmove i predstave s večerašnjom temom, to je sloboda umjetničkog izražavanja, rekla je Obuljen Koržinek. “Miješate razlilite kategorije”.

“Potpuno je netočno da Novosti šire mržnju, iz čega ste to zaključili?” upitao je Markovina Željku Markić. “Želite li vi getoizirati manjine u Hrvatskoj?”, dodao je.

Umjetnost je izraz istine, a ne propagande, odgovorila je Markić. “Neka umjetnici nađu financijere pa snimaju filmove i rade predstave, a ne novcem poreznih obveznika”, istaknula je.

“Ovako se o kulturi razgovaralo prije ’90-ih godina, tada se nametala jedna istina. Ponosna sam što živim u državi u kojoj nitko 27 godina nije zabranio nijednu predstavu ni film”, rekla je ministrica kulture, a Željka Markić odgovorila da nije problem u zabranama, nego u novcu poreznih obveznika.

“Govor mržnje je odraz bolesti društva, treba liječiti cijelu bolest a ne samo simptome, a to je demokratski deficit u našem društvu”, istaknuo je Peternel. “GONG ne treba sudjelovati u pisanju zakona koji će to regulirati jer nije nepristrana udruga, prilikom referenduma o braku je organizirao kampanju jedne od strana”.

HRT/Direktno.hr

Nova kampanja blaćenja Željke Markić povezana s pripremama za promjenu izbornog sustava

facebook komentari

Nastavi čitati

Pregled

BUJICA 15.01.2018. GOST: DR. MARKO TOKIĆ

Objavljeno

na

Objavio

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Komentari