Connect with us

Komentar

Adventski vijenac na stolu i gledajte čuda – nitko se nije pobunio

Published

on

Tijekom susreta njemačke kancelarke Angele Merkel i Andreja Plenkovića, na stolu je među ostalim bio adventski vijenac. I gledajte čuda – nitko se nije pobunio.

Dok u Hrvatskoj neki 2016. godine smatraju da imaju pravo zabranjivati benigni adventski vijenac na stolu u središnjem Dnevniku HTV-a, kojega, ruku na srce, mnogi nisu niti primijetili, sve dok Neda Ritz na Programskom vijeću HRT-a nije ‘upozorila na skandal zvani adventski vijenac’, u drugim državama vijenac u javnom prostoru je potpuno normalna stvar.

Tako je i u najjačoj zemlji Europske Unije, Njemačkoj što smo zorno vidjeli tijekom susreta Angele Merkel i Andreja Plenkovića, piše direktno.hr

Dok se u Hrvatskoj više od 85 posto građana deklariraju kao Katolici, u Njemačkoj Kršćana ukupno ima 59,4 posto. Od toga broja 28.9 posto otpada na Katolike, a 27.1 posto na Evangeliste. Pravoslavaca je 1.9 posto, a ostale Kršćanske crkve zastupljene su s 1.5 posto.

Zanimljivo je da gotovo 35 posto populacije niti nije povezano niti s jednom religijom pa opet ne dižu buku oko adventskog vijenca.

No, to je ipak Njemačka. Ovo je Hrvatska.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari