Connect with us

Herceg Bosna

Aeromiting i natjecanje modelara na Mostarkom Blatu

Published

on

aeroklub livnoAeromiting modela na daljinsko upravljanje, natjecanje u akrobatici te natjecanje sportaša u klasama slobodnog leta za Svjetski kup FAI samo su neki od sadržaja koji nas očekuju na Mostarskom Blatu 12. i 13. srpnja.

Najstarije natjecanje zrakoplovnih modelara u katagorijama slobodnog leta koje se boduje za Svjetski kup, Mostar Kup, održat će se na Mostarskom blatu 12. srpnja.

Dan kasnije Aeroklub Mostar organizira aeromiting s RC modelima.

Iz Aerokluba Mostar ističu kako je za ovogodišnji, 50. po redu, Mostar Kup prijavljeno sudjelovanje velikog broja vrhunskih modelara iz Europe.

Natjecanje će se održati na središnjim terenima Mostarskog blata, a njegovi rezultati bodovati u klasama slobodnog leta F1-A, B, C i Q.

Prvi Soko kup, kako se nekada nazivalo ovo natjecanje, održan je u Jasenici kod Mostara 1960. g., za dvije godine već je postao natjecanje kategorije državnog prvenstva nekadašnje države, a uskoro uvršen u kalendar Međenarodne zrakoplovne organizacije kao natjecanje koje se boduje za Svjetski kup.

Aeromiting koji Aeroklub Mostar organizira u nedjelju 13 srpnja, kod Pologa, također na Mostarskom Blatu, predstavit će dostignuća modelara u izradi i upravljanju RC modelima (letjelice s daljinskim upravljanjem) te ponuditi natjecanje u akrobatici prema pravilima FAI.

bljesak.info / akmostar.com / Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari