Connect with us

Vijesti

Agencija Biskupske konferencije SAD pomoći će obnovu Domaljevca

Published

on

Agencija Biskupske konferencije Sjedinjenih Američkih država će u narednoj godini dana pomoć građanima općine Domaljevac da ponovo izgrade svoju zajednicu. Obećao je Marco D’Silva, direktor Agencije BK SAD Catholic Relief Services (CRS) načelniku općine Domaljevac Željku Josiću, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

D’Silva je kazao da će se misija Agencije Biskupske konferencije Sjedinjenih Američkih Država u općini Domaljevac ostvarivati kroz projekt kojega će financirati Američka agencija za međunarodni razvoj USAID. Ovaj projekt, kako je rečeno na sastanku, za svoj strateški cilj ima obnovu lokalne infrastrukture i pomoć ugroženim domaćinstvima koja su pogođena poplavama da obnove svoja poljoprivredna dobra i pokrenu poljoprivrednu proizvodnju.

Načelnik Josić zahvalio se Agenciji Biskupske konferencije Sjedinjenih Američkih Država na prepoznavanju stanja lokalne zajednice i potreba građana općine Domaljevac. Posebno je istaknuo problem uništenosti 25 kilometara poljskih nasipa koji od rijeke Save štite najveće i najkvalitetnije poljoprivredne površine na području općine. Njihova obnova je, zapravo, jedan od glavnih preduvjeta revitalizacije poljoprivrede nakon katastrofalanih svibanjskih poplava u ovom dijelu Posavine.

Direktor D’silva rekao je da će CSR aktivno djelovati na rješavanju najurgentnijih potreba građana domaljevačke općine./HMS/

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari