Connect with us

Agresori kao ‘trpinjski mučenici’

Objavljeno

-

Nije dobro počelo, nakon dva dana u Europskoj uniji nedužni ljudi, koji su se prije dvadesetak  godina tu i tamo nešto malo bunili protiv vlastite države i počinili neke slučajne i nenamjerne zločine, masovno se hapse i još ih se brže pušta na slobodu. Naravno, mislimo na uhićenja hrvatskih građana srpske nacionalnosti u nekadašnjem zloglasnom četničkom uporištu – mjestu Trpinja nedaleko Vukovara.

Nakon što je hrvatska policija uhitila nekoliko potencijalnih ratnih zločinaca oglasio se SDSS Milorada Pupovca, inače ekskluzivnog predstavnika srpske nacionalne manjine, koji je osudio ovakvu ‘represiju hrvatske policije’, što nikoga nije začudilo, riječ je o političaru koji se istaknuo s nekoliko fašističkih teza o Domovinskom ratu. Kako se ne bi osjećao usamljenim Pupovcu se pridružio Jovan Ajduković, član ‘Naše stranke’ i konkurent, kad je srpstvo u pitanju, uvaženog profesora Pupovca, Njih dvojicu puno toga razdvaja, no, vjera u nevinost potencijalnih ratnih zločinca drži ih na zajedničkoj strani kao neko vrhunsko ljepilo kojem sve što zalijepite više ne možete ni silom odlijepiti. Oni vjeruju i u Stanimirovića , zašto ne bi u trpinjske ‘mučenike’?

Nismo čuli Ajdukovića, kao ni Pupovca, da su se na ovakav način zalagali za generala Gotovinu dok je ovog jurila cijela država, kada kažemo država mislimo prije svega na režim, a Gotovina se ipak borio protiv fašizma, pa i onog fašizma koji je iz Trpinje nasrnuo na Vukovar i naletio na Blagu Zadru. Nekima nikada dosta povijesnih lekcija, bez obzira koliko ih puta ponavljali.

tinolovka

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari