Connect with us

Šahisti Širokog Brijega prvaci Bosne i Hercegovine!

Objavljeno

-

šahŠahisti Širokog Brijega novi su prvaci Bosne i Hercegovine! Na 13. izdanju Premier lige BiH šahisti Širokog Brijega osvojili su 15 bodova, što im je u konkurenciji devet najboljih bh ekipa bilo dovoljno za drugu titulu prvaka u povijesti (prvi puta 2012.) i izravan plasman u Eurokup koji će se ove godine igrati u Španjolskoj.

U posljednjem, nedjeljnom kolu Široki Brijeg je s visokih 5:1 slavio protiv Glasinca, uz pobjede Brkića, Vukića, Boguta i Dimitrijević te remije Kurajice i Palca. Inače, bodove za novog prvaka BiH, Široki Brijeg, osvajali su: Ante Brkić 7,0 (iz 8 susreta), Željko Bogut 6,0 (7), Milan Vukić 6,0 (8), Mladen Palac 5.5 (8), Aleksandra Dimitrijević 5.5 (8), Bojan Kurajica 5.0 (8) i Blago Vukoja 0,5 (1), a u čak 48 partija Širokobriježani su doživjeli samo dva poraza.

Kapetan Šahovskog kluba Široki Brijeg Željko Bogut, uz posebnu zahvalu glavnome klupskom sponzoru ”Heringu”, izjavio je za Radio Široki Brijeg kako je cijela ekipa odigrala odličan turnir i potpuno zasluženo polučila ovaj veliki uspjeh. ”Ključnim su se u konačnici pokazala prva dva kola kada smo uspjeli svladati naše najveće konkurente, Bosnu i Bihać, i onda nam je put prema tituli bio otvoren. Takvu prigodu nismo propustili pa smo na kraju smo uz samo jedan remi i čak sedam pobjeda došli do naslova prvaka”.

Premier liga BiH u šahu:
1. Široki Brijeg 15
2. Bosna 14
3. Bihać 12
4. Napredak 11
5. Glasinac 7
6. Čelik 6
7. Goražde 4
8. Alpong 2
9. Busovača 1

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas