Connect with us

Politika

Ahmetović: Željko Komšić nije legitimni hrvatski član BiH Predsjedništva

Objavljeno

-

Politička tajnica SDP-a i saborska zastupnica Mirela Ahmetović izjavila je da je hrvatski predsjednik Zoran Milanović poslužio bošnjačkim političarima u BiH za antagoniziranje svog biračkog tijela prema drugim narodima, dok je za Željka Komšića rekla da nije legitimni hrvatski član BiH Predsjedništva.

U intervju za portal Dnevnik iz Mostara, Ahmetović je istaknula kako bi bilo bolje da je hrvatski predsjednik prilagodio tajming prigodom dolaska u BiH i posjetio Potočare gdje je prošle nedjelje obilježena godišnjica Srebreničkog genocioda.

Za negativne komentare među bošnjačkim strankama izjavila je da predstavljaju identično ponašanje političara unutar sva tri naroda koji ih nastoje međusobno odvojiti.

“Mislim da je to pogrešna politika i u tom kontekstu treba gledati i izjave bošnjačkih političara koji u Milanoviću vide neku vrstu prijetnje i onda svojim reakcijama pokušavaju antagonizirati vlastito biračko tijelo protiv drugih skupina ili naroda. To isto radi i HDZ, radi i Dodik“, izjavila je.

Upitana o ulozi člana BiH Predsjedništva Željka Komšića, koji je izabran većinom glasova bošnjačkih birača, politička tajnica SDP-a ocijenila je da on nema legitimitet zastupanja Hrvata sukladno Daytonskom mirovnom sporazumu.

“Očigledno je da u njemu Hrvati nemaju legitimnog predstavnika što onda za posljedicu ima getoiziranje Hrvata oko HDZ-a BiH koji svoju politiku bazira upravo na getoiziranju Hrvata i parazitiranju na nemogućnosti da Hrvati izaberu svog legitimnog predstavnika u Predsjedništvo“, pojasnila je Ahmatović.

Komšiću je spočitala i što istodobno zagovara ukidanja koncepta konstitutivnih naroda i uspostavu građanske države i istodobno zauzima poziciju namijenjenu za Hrvate u državnome Predsjedništvu.

Politička tajnica SDP-a i saborska zastupnica Mirela Ahmetović kritizirala je i sustav dodjele pomoći Hrvatima u BiH iz hrvatskoga proračuna navodeći da je netransparentan te da služi samo HDZ-u koji u XI. Izbornoj jedinici na taj način dobiva trojicu saborskih zastupnika, prenosi Hina.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari