Akademik Duraković: Stvaranje “muslimanije” u FBiH

5
Foto: dnevnik.ba

Bošnjački akademik Esad Duraković upozorio je da se u Federaciji BiH  prodaju tisuće hektara zemlje Arapima i da je reč o internacionalnom projektu da u tom entitetu bude stvorena “muslimanija”.

U FBiH prodaju se tisuće hektara zemlje Arapima, a ne zna se tko s njima dolazi, odnosno kakvi remetilački faktori dolaze – ukazuje Duraković.

On je za N1 istaknuo da je ovo do sada prethodnica i da vlasti moraju poduzeti odgovarajuće mjere.

Mi Bošnjaci smo povijesno markirani kao smetnja, kao potencijalna opasnost.

Sada se ta hipoteka povećava i povećavaju se mogućnosti da se identificiramo kao opasan faktor – naveo je Duraković.

Prema njegovim riječima, javnosti se sve to predstavlja kao da su to investicije, a da političari i zakonodavstvo to ne vide kao problem, da se tu pere novac, da ima puno kriminala.

Sada naši političari kažu da su to naša braća muslimani. Ja se osjećam i Bosancem, Bošnjakom, muslimanom i brinem o budućnosti svoje zemlje. Moja unučad će njima biti hamali, jer njima prodajemo najvrijednije resurse koje imamo – upozorio je Duraković.

facebook komentari

 • lopov

  Durakoviću..ja cu ti sve pojasniti..sami ste si krivi,nasjeli ste na udbaskog agenta Izetbegovica,koji su sasvim solidno ispunio svoj zadatak,a taj je:osnivati muslimane,od bivsih jugoslavena,s ciljem da se muslimani osamostale a to ce pomoci prije svega Srbima.Tako je i bilo..samo sta se sad bijedni Alija kad je vidio sta mu je to sve donijelo morao je jos pokazati svijetu kakve su Srbi krvoloci…to mu nisu rekli Udbasi da ce tek pojesti ogromno govno,kad krene u tu igru,pa kako to obicno biva platili su glavom nevini tu njihovu igricu..8000 dusa je platilo to..on je pricao ovo nije nas rat..pa da ima mrvicu politickog znanja osjecaja za trenutak znao bi sta ce se desiti..

 • cleuna892

  I ne samo “ovo nije naš rat”…on je do zadnjega trenutka (dok mu arkanovci nisu poklali narod u Zvorniku i Foči) vjerovao da rata u BiH neće ni biti i u slučaju da ga bude,da će ih štititi JNA.
  Prof.Zdravko Tomac u svojoj knjizi piše,da je njemu i Tuđmanu najteže bilo uvjeriti Aliju da je nakon Hrvatske na redu BiH.

 • cleuna892

  Odlično,palac gore za Kamenjar što je počeo s objavama više tekstova na ovu temu,jer naši sunarodnjaci u Hrvatskoj nisu upućeni u zbivanja u BiH.
  Stoga u Hrvatskoj oni na Bošnjake još uvijek gledaju kao na jednu finu raju,sklonu samo dobroj šegi i nasjedaju na podvale koje dolaze od strane “multietnićara i gradžana” koji im prodaju priču o “multietničkom Sarajevu u podne”.
  Zato,što više tekstova na ovu temu.

 • Agromentum

  U vrijeme pojave protestantizma u Njemačkoj u Augsburgu je sklopljen mir između sukobljenih strana i bila je jedna poznata rečenica u dogovoru a glasila je: cuius regio, eius religio. Slobodan prijevod: kojeg (kneza) je zemlja, njegova je i religija (vjera). Pa tako, da se ne bi i Bošnjacima (a i ostalima) dogodilo da im stranci uskoro određuju vjeru i običaje jer im zemlja pripada. A s tim u vezi, naravno, i politiku.

 • lopov

  A znas kako su odigrali Srebrenicu..slicno kao hdz i ekipa Vukovar..ovako bi to islo:Alija i njegova udbo ekipa salje Nasera Orića inace dugodisnjeg tjelohrtanitelja Milosevića u Sreberenicu ,s jednim ciljem da izazove kaos u toj dijelu Bosne..i to na nacin da ude u dijelove gdje zive srbi i isprovocira napade Srba na inace vrlo lose branjenu enklavu u kojoj su Srbi imali dominaciju..u uspio je ..Oric je uglavnom ubijao srpske civile sto je dovedo do odmazde Srba i taj pokus platilo je zivotom 8000 ljudi!!Jasno da je “heroj” Oric pobjegao 3 dana prije upada srba..Tada je poceo ozbiljnji napad na Srbe.moze se zakljuciti da se Srebnica morala desiti da bi se srbi napali..ogromna zrtva i dogovorena