Connect with us

Razgovor

Akademik J. Pečarić: Vladajući mrze branitelje jer su uništili njihovu Srboslaviju

Objavljeno

-

„Da bi vladali u Hrvatskoj i omogućili bitan utjecaj iz Beograda na RH vladajući su morali ekonomski uništiti Hrvatsku. Oni to svo ovo vrijeme sustavno i rade. Mržnja koju iskazuju prema braniteljima koji su stvorili neželjenu im državu, tj. uništilo njihovu Srboslaviju je očita. Napad na branitelje u Vukovaru, a posebno i onaj na stopostotne invalide iz Domovinskog rata u crkvi sv. Marko, to tako očito pokazuje. Mržnja ih je toliko zasljepila da su i u crkvu iako znaju da je to teritorij države Vatikan“. (D. Dijanović/hkv.hr)

[su_heading size=”22″]Razgovor s akademikom Josipom Pečarićem povodom izlaska knjige „Živjela nam antifašistička, tj. braniteljska Hrvatska”[/su_heading]

[ad id=”68099″]

Poštovani gosp. Pečariću, sutra će biti predstavljena Vaša nova knjiga “Živjela nam antifašistička, tj. braniteljska Hrvatska”. O čemu pišete u novoj knjizi?

U Predgovoru knjige dr. sc. Stjepan Razum kaže: „Svaka knjiga akademika Josipa Pečarića svojevrstni je ljetopis događanja u javnome hrvatskome prostoru, a osobito na njezinom političkom planu“. Knjiga je, zapravo nastavak mojih knjiga „Ako voliš Hrvatsku svoju” i „Propade im crvena Hrvatska. Već naslov prve koja je tiskana prije predsjedničkih izbora daje moto samih tih izbora. Josipović je izgubio izbore, unatoč toga što je u svojim rukama imao sve glavne medije i lažne ankete, zato što smo ipak uspjeli, koristeći portale, lokalne televizije, knjige, uvjeriti veći dio naroda da imamo na vlasti ljude koji ne vole ni svoj narod ni svoju državu.

Živjela nam antifašistička tj braniteljska HrvatskaNe treba zaboraviti da je to, na njoj svojstven način govoreći o tome kakav predsjednik/predsjednica trebaju biti učinila i Crkva u Hrvata. Druga knjiga sadrži tekstove neposredno prije i nakon tih izbora. Naslov je zapravo poruka da im neće uspjeti glavna zamisao napraviti od Josipovića najavljenu Crvenu Hrvatsku. Sam naslov ove nove knjige daje osnovni moto parlamentarnih izbora.

Svoj rigidni jugo-komunizam i služenje velikosrpskom Memorandumu SANU 2 zamjenili su borbom za tzv. antifašizam. Pa ovih dana puni su mediji tog antifašizma. Naravno, priča je uvijek ista – ako voliš svoj narod i svoju državu onda si fašist.

Čak su doveli u Hrvatsku svog mentora srbijanskog ministra Vulina koji ih podučava da više moraju naglasiti ulogu „zločinca“ Stepinca u svojim nastupima. Vujin ih podsjeća da su zatvorili i ubili Stepinca jednom, pa moraju opet i opet. Inače, u knjizi je i komentiran njihov sluganski odnos prema Vulinu u poznatom slučaju kada se Ruža Tomašić usudila na primjeren način odgovoriti srbijanskom ministru. Inaće u knjizi su dana i dva poglavlja vezana uz moja pisma za spas Branimira Glavaša i Veljka Marića.

Dva poglavlja knjige posvećena su Društvu za istraživanje trostrukog logora Jasenovac i Hrvatskom nacionalnom etičkom sudištu. Vama je sigurno jasno kolika je važnost njihovog postojanja u Hrvatskoj. Spomenimo samo nedavno otkriće predsjednika Društva za istraživanje trostrukog logora Jasenovac dr. Razuma o lažiranju popisa žrtava, povodom koga je nedavno Josip Jović svoj tekst naslovio: Čemu služe krivotvorine o Jasenovcu. Razum, piše Jović, „doktor crkvene povijesti, voditelj Nadbiskupskog arhiva u Zagrebu i predsjednik novoutemeljenog Društva za istraživanje trostrukog logora Jasenovac, u svojem autorskom članku u Hrvatskom tjedniku od 11. lipnja dokazuje kako na popisu od 83.766 jasenovačkih žrtava (prije dvije godine bilo ih je 72.193) ima čak 14.000 lažnih ili ‘kloniranih’. Na naivan način sama je Uprava Javne ustanove spomen-područja Jasenovac to potvrdila promijenivši listu koja je stajala na mrežnim stranicama do 1. lipnja ove godine. Razum to, snimivši popis prije i poslije tog datuma, ilustrira samo na prezimenima Bogdan i Božić.Od 443 osobe s prezimenom Bogdan bilo je 167 različitih osoba, dok se ostali ponavljaju, odnosno umnožavaju više, neki i po sedam puta. Nakon 1. lipnja imena koja se ponavljaju (ukupno 14.000) uklonjena su, a na njihova mjesta preko noći su stavljena potpuno nova, koja nemaju veze s Jasenovcem, nego su preuzeta s Popisa žrtava Drugog svjetskog rata Saveznog zavoda za statistiku Jugoslavije iz 1964. Da su ove novoupisane žrtve zaista stradale u Jasenovcu, zacijelo bi se već odavno i našle na tamošnjem popisu“.

 Stravična je činjenica da sve više i više izbiva na površinu kako je u navodno strašnim logorima u NDH nađeno manje ostataka žrtava nego u pojedinim partizanskim jamama i stratištima. Laž, koja je osnova velikosrpske politike i koja je Srbima najviše pomogla u njihovoj povijesti izgleda je još više pomagala ‘hrvatskim’ komunistima. S druge strane HNES je već etički osudio za veleizdaju Josipovića, Mesića. Pusićku i Pupovca, a optužio Milanovića, Teršeličku i Lončara. Pokrenuo je i postupak osude Tita i komunizma., što je izazalo veliko odobravanje u susjednoj Sloveniji. Priča se da je to bila neizabilazna tema svih razgovora u hodnicima njihova parlamenta.

[su_heading size=”22″]Sličnost Hitlerovog i Miloševićevog projekta[/su_heading]

Pojam „antifašizam“ u Hrvatskoj je do sada u pravilu bio rezerviran za političke sljedbenike propaloga komunističkog sustava. Odakle branitelji u toj pripovijesti?

To objašnjavam na početku knjige definirajuću “antifašiste” u RH izjavom Winstona Churchilla: Fašisti budućnosti nazivat će sebe antifašistima, odnosno Antifašiste u RH: Jedini istinski antifašisti u RH su hrvatski branitelji jer su pobijedili velikosrpski fašizam. Zapravo, naslov nove knjige i ovakvi tekstovi ukazuju na problem koji imaju kukurikavci. Oni moraju skriti fašistički karakter velikosrpske agresije na RH. Tko se još sjeća usporedbi onoga što je govorio i radio Milošević s onim što je govorio i radio Hitler, Npr:

Hitler je govorio:

Njemačka će biti svjetski faktor ili je neće biti.

A Milošević:

Srbija će biti cela ili je neće biti.

Ili Hitler:

Njemačka i Austrija su dva oka u istoj glavi.

A Milošević:

Srbija i Crna Gora su dva oka u istoj glavi.

Kao što je Hitler tvrdio da je napad na poljsku odgovor na napad Poljske na Njemačku, tako je i  napad na Dubrovnik njihov odgovor na napad Hrvatske na Crbu Goru i BiH. Vjerovali ili ne!

Na taj način kukurikavci „kupuju“ bolju sliku o sebi samima. Proglašavaju se antifašistima, a podržavali su ili sudjelovali u fašističkoj agresiju na Hrvatsku i sudjeluju u politici koja pokušava od agresije, koja je već i takvom prepoznata na Sudu u Haagu, napraviti građanski rat. Poznati kineski ratnik i filozof Sun Tzu je takve nazivao ogavnim ljudima. Ovdje je to još i gore, jer se sve radi poslije veličanstven pobjede u ratu u kome je sam i srpski Vožda Slobodan Milošević svoju vojsku usporedio sa zečevima u srazu s hrvatskom vojskom. A za primjer junaštva tom prigodom je govorio o Vukovaru. Valjda otud i agresija na Vukovar od strane današnje vlade. Sama najava ove nove knjige navela je Vicka Golužu, nekadašnjeg pomoćnika ministra, da napiše pjesmu, koja je svojevrstan odgovor na Vaše pitanje (Kamenjar.com, 22. 06. 2015.):

ČESTITKA DOMOLJUBNOM ANTIFAŠISTI  AKADEMIKU JOSIPU PEČARIĆU!

 Braniteljska Hrvatska visi na križu

Hrvatska naša, brate u Kristu,

fašističkom mržnjom truju nam Hižu

Domovinu iz snova – Ljubav čistu!

Domovini iz snova mrtvih heroja

na kojima leži svetost Slobode,

izdajice mnoge duginih boja

u mržnji žele da u smrt ode.

Antifašistima lažnim antifašizam čisti

u kojem sjaji Hrvatski znamen

ustaškom zločinu uvijek je isti

jer u njima plamti Jugoplamen.

Čestitam brate za novu knjigu,

za serum braniteljske ljubavi svete,

Antifašističku Hrvatsku kao brigu

i – lijek protiv kolone pete!

Vicko Goluža

Zapravo, mnogi već u Hrvatskoj izjednačavaju „antifašiste“ s fašistima upozoravajući na njihovu ulogu u masovnim zločinima poslije rata, ali i na njihovu ulogu i odnos prema srpskim zločinima u Domovinskom ratu. Međutim, treba ustrajati u istini o fašističkoj agresiji i pobjednicima nad tom agresijom hrvatskim braniteljima koji su zapravio jedini istinski antifašisti s kraja dvadesetog stoljeća. Zato je to i dano u naslovu moje knjige¨!

[su_heading size=”22″]„Mi ili oni!“[/su_heading]

Posljednjih mjeseci svjedoci smo pravoga ideološkog rata na hrvatskoj političkoj-medijskoj sceni koji ponajbolje oslikava rečenica predsjednika Vlade „mi ili oni!“. Kako gledate na sva politička događanja?

Zapravo knjiga i počinje mojim komentarom te Milanovićeve izjave danim neposredno nakon što je izgovorio. Naslov teksta je: “MI ILI ONI” – MI KOJI NE VOLIMO HRVATSKU ILI ONI KOJI JE VOLE. Prije svega da bi vladali Hrvatskoj i omogućili bitan utjecaj iz Beograda na RH morali su ekonomski uništiti Hrvatsku. Oni to svo ovo vrijeme sustavno i rade. Mržnja koju iskazuju prema braniteljima koji su stvorili neželjenu im državu, tj. uništilo njihovu Srboslaviju je očita. Napad na branitelje u Vukovaru, a posebno i onaj na stopostotne invalide iz Domovinskog rata u crkvi sv. Marko, to tako očito pokazuje. Mržnja ih je toliko zasljepila da su i u crkvu iako znaju da je to teritorij države Vatikan.

Matrica njihovog ponašanja ogleda se npr. kako komentira Jović kod „uspoređivanja dvaju zločina dvaju jednako okrutnih totalitarnih režima. Uobičajilo se po nekoj čudnoj i izvrnutoj logici u tzv. antifašističkim krugovima da se svako spominjanje Bleiburga, na kojemu, kako je bešćutno i ideološki ostrašćeno napisala jedna novinarka, nije bilo nedužnih, koji je po nekima drugima bio pravedna osveta i odmazda itd., tumači kao skretanje pozornosti s Jasenovca“. Zapravo je tu jedino upitno jesu li spomenuti totalitarni režimi jednako bili okrutni. Meni je slika djevojačkih pletenica iz Hude jame, gdje su žive bile zazidane ipak nešto što se s ničim ne da usporediti. A da ne spominje čudne ‘igre’ brojki žrtava kada se spominju mjesta navodnih masovnih stratišta o kojima piše i sam Jović.

Uostalom, usporedbe njihovog pozdrava „Smrt fašizmu – sloboda narodu“ s hrvatskim pozdravom „Za Dom spremni“. Komunistima je iznad svega smrt (Hrvata), a zločin je kada Hrvat u svom pozdravu kaže da je za svoj narod i svoju domovinu spreman dati svoj život. I onda u tu svoju mržnju uvuku i strance, kao što je bio slučaj sa Šimunićem i Poljudom.

Svjesni zločinačkog karaktera svoje vlasti, neki kukurikavci se opravdavaju kako su se zločini dogodili poslije rata, ali je u ratu bio pravi antifašizam. Naravno i to je povijesna neistina i ovih dana je mr. sc. Mladen Ivezić objavio knjigu: Ratni zločinac Tito.

[su_heading size=”22″]Lustracija[/su_heading]

Lustracija je vrlo čest predmet rasprave među političarima i novinarima posljednjih tjedana. Je li prema Vašem mišljenju lustracija moguća?

Poznato je da su od bivših komunističkih zemalja najuspješnije one koje su provele lustraciju. Zapravo u prethodnim odgovorima puno je toga rečeno zašto je ona bila nužna. Nije se smjelo dozvoliti oprost onima koji mrze svoj narod i svoju državu u smislu da se oni mogu u toj državi i dalje baviti politikom. Vidjeli smo što to znači kada osvoje vlast. Cijeli državni aparat i sve medije okrenu protiv vlastitog naroda i vlastite države, a u cilju ostanka na vlasti i provođenja politike koju jedino i znaju. U Hrvatskoj ta je politika bila uvijek usmjerena ka rušenju snage vlastitog naroda, njegova ponosa i dostojanstva. A za račun njihovih gazda! Čak su narodu otvoreno i pokazivali da su im gazde u Londonu i Beogradu!

Davor Dijanović/Hkv.hr

Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari