Connect with us

Komentar

Akcijom Maslenica pokazano je da hrvatska vojska može osloboditi cijelu zemlju

Objavljeno

-

Povodom obilježavanja 23. obljetnice akcije Maslenica, predsjednik Hrvatskog sabora, Željko Reiner posjetio je Zadar.

[ad id=”68099″]

‘Akcija Maslenica bila je jedna od najznačajnijih akcija u Domovinskom ratu. Na neki način prekretnica u Domovinskom ratu. S jedne strane ona je pokazala kako će ‘srbo-četnički agresor’ završiti jer je Hrvatska vojska, odnosno Hrvatske oružane snage su pobijedile u toj akciji.

S druge je strane pokazala i međunarodnoj javnosti, koja je do tada izražavala prilične sumnje u to da Hrvatska ima dovoljno snažne Oružane snage da oslobodi okupirane dijelove, da ona to može i da će Hrvatske oružane snage osloboditi cijelu zemlju što se i dogodilo.

Upravo vezano uz to, moramo se sa zahvalnošću i pijetetom sjetiti ne samo one koji su poginuli u ovoj akciji nego i svih ostalih branitelja na ostalim bojištima Hrvatske jer su nam svi oni omogućili da imamo slobodnu, neovisnu i demokratsku Hrvatsku državu’, kazao je predsjednik Sabora,Željko Reiner, koji je, kako je kazao, u pripremi mnogih akcija i sam sudjelovao.

O raspravi u Saboru

Osvrnuo se predsjednik Sabora i na sutrašnju raspravu u Hrvatskom saboru te je kazao kako se nada da će rasprava biti ‘dostojanstvena, konstruktivna i da će trajati onoliko koliko će biti razumno, da svi koji imaju pitanja na izlaganje mandatara dobiju zadovoljavajući odgovor’.

O konkretnim imenima predsjednik Sabora nije želio govoriti već je kazao kako će ‘danas popodne sve biti jasno’.

‘Danas u podne ćete čuti kada predsjedništvo, koje zasjeda i nakon što klub HDZ-a, ali i klubovi ostalih stranaka Domoljubne koalicije i onih koji je podržavaju, održe sastanak’, rekao je kratko.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari