Connect with us

Akcijski plan “BARBIKA” – Plan Diabolus

Published

on

Plan diskreditacije

Postoji u povijesnoj mudrosti našeg naroda izreka – Tko s Vragom tikve sadi o glavu mu se razbijaju. Plan “BARBIKA” nije običan pamflet kako su nam ga vladajući s Pantovčka pokušali predstaviti. Predstavili su ga kao običan tekst, pamflet, nepismeno i neuko sastavljen od neke politički, desničarski nastrojene sredine ili pojedinca, kojim se želi osramotiti aktualnog predsjednika RH.

Kolinda akcija Barbika

Ali to je lažna inverzija u interpretaciji, jer se željelo lažno osramotiti i izrugati, poniziti i nanijeti svaku porugu i sramotu osobi nazvanoj Barbika (što bi se u našem duhovnom mentalitetu moglo prevesti kao – šupljoglava), a to se odnosi na mudru, poštenu, domoljubnu i nadasve plemnitu osobu – Kolindu Grabar Kitarović, koja se je poput zlatne zore pojavila na hrvatskom političkom nebu, a ponajprije iznad Pantovčaka, da je svima, dok još nije rekla ni jedu riječ utjerala strah u kosti od gubitka sinekura za barem par stotina osoba, vrlo moćnih i utjecajnih, koji njenim dolaskom sve to gube a najviše svoju moć.

Ali tvorci tog plana, koji je toliko stručno izrađen, znalački, s brojnim detaljima koji su mogli biti poznati samo osobama iz bliskog kruga naručitelja, plan u čijoj izradi je uključeno barem nekoliko stručnih osoba, profesionalnih političkih eksperata koji dobro poznaju političku kulturu, ali i nekulturu, koji barataju brojnim podacima, koje ljudi van tog političkog kruga nikako nisu mogli znati, a da se o inspirativnosti ideja kako toj osobi naškoditi posebno i ne govori.

U sve to, što nam je Pantovčak preko medija govorio za taj plan, mogli smo, barem oni lakovjerni, i povjerovati sve dotle dok taj plan u cijelosti nije objavio Hrvatski tjednik. Svaki onaj koji pročita taj plan u cijelosti lako će utvrditi da iza njega stoji visoki profesionalizam kako u izričaju, tako i u maštovitosti akcija koje treba poduzeti, a jednako tako i u sabiraju brojnih informacija. Taj plan nikako ne može bit djelo jednog pojedinca koji je autsajder tog društva i koji ne može znati kakav duhovni mentalitet u tom društvu vlada, a poglavito ne može doći do sijaset podataka koji se u njemu spominju. Do tih podataka mogu doći samo ljudi, experti iznutra.

Uzalud je grebati prstima po staklu da bi se našla neka rupica za koju bi se mogli uhvatiti, jednako je tako uzaludno kod plemenite žene i majke, koja ima uzoran život i obitelj i čestite političke i domoljubne namjere, tražiti mrlje koje bi se lažno uvećale i tako je osramotile pred biračima. Narod je neka čudna kategorija – ili nekoga voli ili ne voli. Tu se ne može pomoći, gdje god se zakopa po Internetu sve vrvi od pozitivnih komentara prema Kolindi i želje naroda da ona pobijedi na predstojećim predsjedničkim izborima

Ovo me podsjetilo na prebacivanje odgovornosti na nekog čovjeka skitnicu i siromaha za ubojstvo kćeri odvjetnika Hodaka, a iz svih elemenata proizlazi da je bilo riječ o profesionalnom i naručenom ubojici od strane političke mafije. Osoba koja je preuzela odgovornost za sastav tog uratka nije nas uvjerila u istinitost svojih tvrdnji, a još manje da je mogla doći do svih podataka koje se u tom đavoljem planu spominju.

Život ih demantira

Kao prvo, da je ta osoba to učinila, brzo bi završila negdje gdje je bio završio i Marko Francišković. A ta osoba, s Pantovčaka, je dobila brojne pohvale njegovoj sposobnosti, urednosti na poslu i slično, pohvale od strane onih za koje je prihvatio (iz nekog interesa ili po njihovoj zamolbi) odgovornost za sastav tog uratka.

Kad je taj plan (kao radna verzija- strogo tajno) dospio do mnogo osoba i kad se nad njim izgubila kontrola, trebalo je odmah odricati se autorstva tog plana, jer je postao kotraproduktivan, vratio im se kao bumerang i moralo se pronaći nekoga tko bi prihvatio da je autor tog plana. Što su se više pokušali distancirati od tog plana, sve više su se zapetljavali kao pile u kučine.

Tko s Vragom tikve sadi o glavu mu se razbijaju. To je u samom startu bio plan Diabolus, (đavolji plan) uništenja poštenog čovjeka, još k tome žene i majke jer se usudila krenuti prema hrvatskom kormilu, kojeg želi osvojiti da bi zastupala hrvatske interese, intertese naroda, interese poštenih i marljivih ljudi, interese Hrvatske kao države.

Ali, ma kako da se oni odricali autorstva tog plana, život ih iz dana u dan sve više razotkriva i demantira, jer oni taj plan i dalje javno provode riječima i djelom.

Pače, u planu je predviđeno angažiranje i drugih osoba, iz crkve, udruga i sl. pa čak i samog Sanadera, uvlačenjem istih u đavolji plan kroz njegovu realizaciju kako bi bilo što vjerodostojnije. Ali, uzalud je grebati prstima po staklu da bi se našla neka rupica za koju bi se mogli uhvatiti, jednako je tako uzaludno kod plemenite žene i majke, koja ima uzoran život i obitelj i čestite političke i domoljubne namjere, tražiti mrlje koje bi se lažno uvećale i tako je osramotile pred biračima. Narod je neka čudna kategorija – ili nekoga voli ili ne voli. Tu se ne može pomoći, gdje god se zakopa po Internetu sve vrvi od pozitivnih komentara prema Kolindi i želje naroda da ona pobijedi na predstojećim predsjedničkim izborima.

U toj cijeloj akciji, upravo ta, kako je nazvaše Barbika, pokazala je najviše dostojanstva i političke mudrosti i uzdigla se iznad svih tih hurenovskih zapetljaja, koje se naprosto gade cijelom hrvatskom narodu, da ne kažem biračima. Nije sve to htjela iskomentirati niti jednom riječju, čime je ponovno pokazala svoju duhovnu veličinu, jer se je uzdigla iznad svega toga.

Budite istinoljubivi, budite rodoljubivi, budite pošteni i čestiti, žrtvujte se za svoj narod, bdijte nad njegovom sudbinom, uvrstite najveće stručnjake u svoje redove, pa i vanstranačke, strahujte za sve nevolje koje mu se mogu dogoditi, budite njegovi dobri pastiri, a ne mutikaše, pa vam neće trebati niakav akcijski plan, jer bi vas, kad bi takvi bili, narod izabrao s mandatom za sva vremena.

Mile Prpa/Hkv

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari