Pratite nas

Akcize na duhan od 1. kolovoza 78 KM po kilogramu

Objavljeno

na

Od petka 1.8.počinje primjena izmjenjenog i dopunjenog Zakona o akcizama, prema čijim odredbama će se naplaćivati i akcize na duhan za motanje i pušenje, u iznosu od 78 KM po kilogramu. Uvođenje akciza, nesumnjivo će dovesti do poskupljenja duhana za motanje i pušenje, javlja Hrvatski Medijski Servis.

duvan1Poreski obveznici i druge osobe koja se bave prometom duhanskih prerađevina tj. oni koji se bave prometom cigara, cigarilosa i duhana za pušenje (izuzev cigareta pakiranih u paklice), dužni su na dan početka primjene Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama tj. na dan 1.8.2014. godine prije početka prometovanja, popisati zalihe ovih duhanskih prerađevina i popisne liste dostaviti nadležnom regionalnom centru Uprave za neizravno oporezivanje u roku od sedam dana tj. do 8.8.2014.godine, priopćeno je iz UNO BiH.

Sve osobe, napominju iz Ureda za odnose s javnošću Uprave za neizravno oporezivanje BIH, koj se bave prometom cigara, cigarilosa i duhana za pušenje (izuzev cigareta pakovanih u paklice), dužna su na zatečene zalihe utvrđene u popisnim listama obračunati akcizu prema novom Zakonu, te u roku od 10 dana od dana dostavljanja popisnih listi (do 18.8.2014.), uplatiti razliku između novoobračunate i već ranije uplaćene akcize, na Jedinstveni račun UNO.

Duhanske prerađevine za koje je plaćena razlika akcize u skladu sa Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama mogu se prodavati do isteka zaliha po novim maloprodajnim cijenama, koje moraju biti istaknute na vidnom mjestu maloprodajnog objekta.

Ovo je definirano Izmjenama i dopunama Zakona o akcizama čime je predviđen novi način oporezivanja duhana za motanje i pušenje, cigara i cigarilosa (izuzev cigareta pakiranih u paklice), čija primjena počinje 1.8.2014. godine i iste predstavljaju nastavak harmonizacije akcizne politike u BiH s politikom akciza na duhanske prerađevine u Europskoj uniji.

Navedenim izmjenama Zakona predviđen je drugačiji način utvrđivanja iznosa akcize na duhan za pušenje, te je u skladu sa izmjenjenim i dopunjenim Zakonom o akcizama u BiH, propisano da će akciza na duhan za pušenje za 2014. godinu iznositi 78 KM/kg, navodi se u priopćenju UNO BiH./HMS/

facebook komentari

Komentar

Slijedi masovna beatifikacija ‘novog sveca’ u njihovom kalendaru. Nebeskom!

Objavljeno

na

Objavio

Ratko Mladić ide na doživotnu.

Razmišljam nešto da nitko ni u snu nije mislio da itko ima šanse protiv udruženih terorista i JNA.

Nikada ni pomislili nisu da mogu izgubiti rat.
Od tu iživljavanje i bestijalnosti bez mjere .
Mučenja, klanja, silovanja.
A iza njih armija!

Sve si mislim kako je to biti pripadnik naroda koji se nikada nije suočio sa svojom kolektivnom psihologijom.

Psihologijom naroda koji je potpuno kopirao svog dugogodišnjeg gazdu, Turke , u baš svakoj bestijalnosti koju su oni njima činili.
Sindrom zlostavljanog zlostavljača.

Pokušali su pronaći spas u mitologiji.
Proslavi izgubljenih bitaka.

Nametnuti se kao direktori, oficiri, žandari i milicionari, šefovi i nadređeni. Njihov zločin u poraću 45 ostao je nekažnjen. Priklonili se pobjednicima. Da bi pokazali sav sjaj svoje impotencije 91.
Primitivno, krvožderno.

Srdžba onih koji su šetali opanke stoljećima.
A svoj sram nikada racionalizirali.
Nadmeno agresivni.

I kada prijateljuju i kada ratuju .

Tek nad civilima i zarobljenicima postajali su moćni.

Govoreći o nasilju i kakve konkretne posljedice kontinuirano nasilje može ostaviti na čovjeka, sa zgražanjem gledam kako se odražava na jedan narod.

Koji je odlučio živjeti u mitologiji .

U negaciju kao najprimitivnijem obliku obrambenog mehanizma .

Zato je gotivo nemoguće uspostaviti racionalni dijalog s njima. Unatoč tome što je jezik sličan, a i zemljopisna širina.

Dijelovi mozga koji komuniciraju su potpuno različiti.

Duboko usađen u bazalne ganglije, mitologiju i odmak od stvarnosti ovaj narod na Balkanu treba godine da bi se otrijeznio.
Unatoč tome što je za lidere birao psihijatre. Koji su manipulirali ovom spoznajom.

Slijedi masovna beatifikacija novog sveca u njihovom kalendaru. Nebeskom, na lunatički način .

dr. Gordana Zelenika / Kamenjar.com

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Srpska pravoslavna crkva uprla sve svoje snage protiv Marka Juriča

Objavljeno

na

Objavio

“Sramota je za hrvatsku državu da je Hrvatska pravoslavna crkva beskućnik i da svoje liturgijske obrede mora održavati na ulici”, rekao je te od hrvatske države zatražio da registrira Hrvatsku pravoslavnu crkvu i da joj nađe prostor za održavanje liturgijskih obreda, Marko Jurič u siječnju, prilikom javnog obreda  “posvećivanja vode povodom blagdana Bogojavljanja”, koje je organizirala Hrvatska pravoslavna crkva  na zagrebačkom Cvjetnome trgu. Od tada počinje njegov sudski progon:

Jučer je protiv mene na Prekršajnom sudu održano peto ili šesto ročište. Zagrebačka policija me progoni i tuži da sam organizirao protuzakoniti skup 6. siječnja 2017. godine kada je Hrvatska pravoslavna crkva na Cvjetnomu trgu održala obred posvećenja vode.

Policija je po prijavi Srpske pravoslavne crkve uprla sve svoje snage kako bi dokazala protuzakonite, opasne i rušilačke namjere tog vjerskog obreda na Cvjetnom. Do sada je ta zagrebačka policija poslala čak pet policajaca koji iz ročišta u ročište siluju činjenice kako bi dokazali svoju optužnicu dostojnu milicijskih pendrekaša propale Jugoslavije.

Spoznaja da ću možda biti osuđen ne boli toliko koliko je bilo mučno gledati te, tzv. hrvatske policajce, koji zajedno s pjevačima četničkih pjesama pušu u isti rog i gaze po istini, pravdi, pravnom sustavu i temeljima hrvatske države. U konačnici, svojim sluganskim ponašanjem pljuju na stradanja Hrvata od četničke ruke u zadnja dva rata i poraća. 
Takvi policajci nemaju pravo nositi časnu odoru hrvatske policije! Napisao je Marko Jurič.

Marko Jurič se ovog časa nalazi na sudu jer je upro prstom u Pupovca

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari