Connect with us

Komentar

Miro Kovač: Ako drugi zatvore granicu i mi ćemo

Objavljeno

-

Sve su jači pritisci na njemačku kancelarku Angelu Merkel da odustane od politike “otvorenih vrata” prema migrantima. Stoga će migrantska kriza biti nedvojbeno jedan od najvećih problema s kojima će se u koštac morati uhvatiti i nova vlada.

[ad id=”68099″]

Ako Austrija i Slovenija zatvore svoje granice onda bi i Hrvatska morala zatvoriti granicu prema Srbiji, a Srbija prema Makedoniji. Hrvatska će tu morati biti vrlo oštra, iako u saborskoj većini još nismo zauzeli stav o migrantskoj krizi. No Vlada koja odlazi nije pokazala efikasnost u migrantskoj krizi i posvađala se sa susjedima, rekao je u središnjem Dnevniku HRT-a međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač o hrvatskoj politici prema migrantskoj krizi u nadolezećim mjesecima.

Vidimo da su i kolege u Sloveniji podigle žicu. Ako budemo primorani na zaštitu granice morat ćemo razmisliti o preprekama. Kapacitete za to imamo, moguće je to učiniti. Hrvatska neće i ne smije postati zona čekanja jer je to onda sabirni centar. Ako Austrija i Slovenija zatvore granice postoji mogućnost da migranti zapnu u Hrvatskoj, a tu ne žele ostati. Potrebno je europsko rješenje, u koje se moraju uključiti sve države, smatra Kovač.

Na pitanje je li on budući ministar vanjskih poslova, ili barem jedan od kandidata rekao je kako je neozbiljno govoriti sada o imenima. Vidjet ćemo u petak tko će biti predstavljen. Tri su imena zasad sigurna: Predsjednik Vlade Tihomir Orešković, a potpredsjednici Tomislav Karamarko i Božo Petrov. Petak je dan kada će Hrvatska znati tko će biti u Vladi, bio je tajanstven Kovač.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari