Connect with us

Ako je to jedanaesterac, ne trebamo više igrati nogomet. Idemo igrati košarku. To je sramota.

Published

on

Ako je to jedanaesterac, ne trebamo više igrati nogomet. Idemo igrati košarku. To je sramota. Trudimo se, dođemo na SP, a onda nam dođe sudac koji nije dostojan toga nivoa. Razočaran sam. Imao sam osjećaj da je sudio jednu utakmicu za nas, a drugu za Brazil. Ovako nema smisla igrati jer je ovo sramota.

kovac

Malo je nedostajalo Hrvatskoj da iznenadi Brazil na otvaranju Svjetskog prvenstva. Momčad Nike Kovača poražena je s 3:1, a susret je prelomio sumnjivi jedanesterac kojega je realizirao Neymar.

– Ostavili smo ne dobar, nego odličan dojam. Prije utakmice se dogovorili što treba raditi protiv Brazila i to smo napravili. Poveli smo, ali nismo uspjeli izdržati do kraja poluvremena. Ponosan sam na dečke, ovako se brane naše boje – rekao je Kovač za HTV.

– Ne bih rekao da smo pali, nekoliko puta smo Brazilcima sami poklonili loptu. Došli smo pod pritisak i probleme, ali sam zadovoljan s oba poluvremena.

Kovač je do jedanaesterca bio jako miran.

– Sad sam to još jednom vidio na snimci. Ako je to jedanaesterac, ne trebamo više igrati nogomet. Idemo igrati košarku. To je sramota. Trudimo se, dođemo na SP, a onda nam dođe sudac koji nije dostojan toga nivoa. Razočaran sam. Imao sam osjećaj da je sudio jednu utakmicu za nas, a drugu za Brazil. Ovako nema smisla igrati jer je ovo sramota.

Možemo li ovakvu igru ponoviti protiv Meksika i Kameruna?

– Siguran sam da možemo. Mislim da smo čak imali i jedanaesterac, kaže mi to Olić. Kad je god bilo gusto, sudac je svirao protiv nas.

U kakvom su stanju igrači?

– Sad su malo pali, ali uskoro će biti bolje. S ovakvom igrom imamo mjesto u drugom krugu.

[divide]

Brazil uz pomoć japanskog suca do pobjede nad Hrvatskom…

Hrvatska nije uspjela iznenaditi domaćina SP na otvaranju, a dobre zasluge za to ima i japanski sudac Yuichi Nishimura. Japanac je prestrogo dosudio penal za Brazil u 71. minuti. Lovren je doista kratko zadržao Freda po ramenu, ali uvjerenja smo da većina sudaca to nikad ne bi svirala, no ipak je Brazil domaćin, a Hrvatska mala zemlja.

Svaki kontakt naših s Brazilcima sudac je svirao kao prekršaj, pa tako i onaj Ivice Olića na golmanu Juliju Cesaru nakon kojeg smo zabili gol. S druge strane, naši su gurani, ali Brazilcima je dosudio samo 5 prekrašaja. Našima 21!

Ostaje žal što naši nisu uspjeli, sada nam ostaje borba za drugo mjesto s Kamerunom i Meksikom koji svoju utakmicu igraju sutra.

Treba biti iskren i reći da je Brazil veći dio utakmice diktirao tempo, imao veći posjed (60 na prema 40 posto). Brazilci su pucali 13 puta prema našim vratima, od čega 8 puta u okvir, a naši 7 puta, od čega 2 puta u okvir.

Gotovo ravnopravna igra protiv najvećeg favorita daje nam veliku nadu da možemo izboriti to drugo mjesto koje nas vodi u osminu finala.

VL/IB

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari