Ako je režim promijenio zakon zbog Perkovića, zašto to ne želi radi Vukovara?

0

Predrag Fred Matić je čovjek, i još k tome političar, koji poštuje zakon, što je dakako, dobro, taman posla da imamo političare na vlasti koji ne poštuju zakone koje su izravno sami donijeli, bez obzira koliko se ti zakoni kosili s interesima građana radi kojih su oni donijeti. Jedan takav zakon provodi se, uz kordone interventne policije u Vukovaru, herojski grad na Dunavu upravo na svojim leđima osjeća kako je to kad zakon boli.

Naravno, kao ministar koji je čudesno ozdravio nakon dugogodišnje bolesti Fred Matić poštuje zakon i odmah dodaje za režimsku televiziju bivšeg Titovog omladinca Gorana Radmana kako nema pregovora glede provođenja zakona, misleći pritom na opismenjivanje Vukovaraca uvođenjem ćirilice u grad na Dunavu koji je branio i spomenuti ministar, navodno uz ‘nagovor’ vojne policije.  Matić, zaboravljiv kao inače, zaboravlja da su Hrvati i takozvanu javnu televiziju plaćaju po zakonu te da se ona isto tako kršeći sve zakone svake godine zadužuje sve više i više, iako nam legalno, dakle, po zakonu, mazne iz džepa svaki mjesec popriličnu svotu novaca kojeg ionako nemamo.

Kako je ovo režim, kome pripada i Predrag Matić, koji slijedi nit zakona kao pijan plota, a što bi im sasvim sigurno zamjerio i drug Tito kada bi, ne daj Bože, uskrsnuo, tako oni provode zakone i kada je u pitanju udbaški kapitalac Josip Perković. Naime, njega su po zakonu, barem privremeno, odbili izručiti Njemačkoj i tako doveli u opasnost Hrvatsku i sve hrvatske građane izložili mogućnosti da zbog eventualnih sankcija odu na prosjački štap. Slučaj Perković posebno je zanimljiv sa zakonske točke gledišta. Naime, najprije je postojao zakon koji je omogućavao da Perković ode tamo gdje ga željno očekuju, a onda takav zakon nije odgovarao režimu i režim ga je promptno izmijenio. Kad su mogli promijeniti zakon radi Perkovića, zašto režim zakon ne može, bolje rečeno ne želi, promijeniti zbog Vukovara ili je možda jedan Perković vredniji od tisuće Vukovaraca?

Kada bi se zakon izmijenio i Matić, kao ministar koji poštuje zakon, bi ga morao poštivati, koliko god mu to možda teško palo.

tinolovka

facebook komentari