Connect with us

EU

Ako Putin dođe u našu zemlju, uhitit ćemo ga i predati Haagu

Objavljeno

-

Ilustracija/isječak

Njemački ministar vanjskih poslova Marco Buschmann najavio je da će izvršiti nalog za uhićenje ruskog predsjednika Vladimira Putina ako kroči na njemačko tlo. Dodao je da će se Međunarodni kazneni sud u slučaju Putinova dolaska brzo obratiti Interpolu i državama ugovornicama i zatražiti izvršenje naloga, piše Yahoo News.

“Njemačka će tada biti obvezna uhititi Putina i predati ga Međunarodnom kaznenom sudu”, rekao je ministar.

Podsjetimo, prekjučer je Haški sud izdao nalog za uhićenje Putina zbog sumnje da je odgovoran za nezakonitu deportaciju djece i nezakonito prebacivanje ljudi s područja Ukrajine u Rusku Federaciju.

Ilegalna deportacija ukrajinske djece
Međunarodni kazneni sud (ICC) je, osim za Putinom, izdao nalog za uhićenje i njegove povjerenice za dječja prava Marije Aleksejevne Lvove-Belove, pod istim optužbama za nezakonitu deportaciju ukrajinske djece.

Prethodni suci MKS-a ocijenili su da postoje “opravdani razlozi za vjerovanje da oboje osumnjičenih snose odgovornost za ratni zločin nezakonitog protjerivanja stanovništva i nezakonitog prebacivanja stanovništva s okupiranih područja Ukrajine u Rusku Federaciju, u na štetu ukrajinske djece.”

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari