Connect with us

“Ako se pokažu nepravilnosti, Vidošević mora dati ostavku!”

Objavljeno

-

Zbivanja u HAC-u mediji već povezuju s aferom koja je ovoga tjedna buknula u Hrvatskoj gospodarskoj komori. Čini se da je riječ o istom modelu izvlačenja novca. 

 

Dok je Nadan Vidošević koji već gotovo dva desetljeća drži sve konce u HGK – neugodno iznenađen – činjenica je da je Komora na promidžbu trošila preko svake mjere. Već i nazivi marketinških agencija s kojima su se sklapali sporni poslovi u najmanju su ruku čudni.

 

Pean komunikacije, Život na sjeveru, Novi dan, Akula savjetovanje – u stručnim krugovima baš nitko nije čuo za tvrtke od Komorina povjerenja.

 

Totalno su nepoznate u svijetu marketinga i odnosa s javnošću. Mislim da su to tvrtke osnovane za jednokratnu upotrebu, kaže Dubravko Miholić, stručnjak za odnose s javnošću.

 

32 milijuna kuna, koja su navodno završila u privatnom džepu, samo su kap u moru promidžbenih aktivnosti HGK. Jer prema riječima novinara HTV-a Damira Devića, Državni ured za reviziju već je upozoravao da Hrvatska gospodarska komora ima čudnovato visoke promidžbene troškove. Primjerice, na organizaciju nastupa naših gospodarstvenika 2010. u Londonu, Moskvi i Tokiju potrošeno je više od 11 milijuna kuna.

 

Hrvatska gospodarska komora zastupa naše tvrtke u inozemstvu i ima niz nastupa na sajmovima, ali, primjerice, 50 milijuna kuna ne troše ni najveće hrvatske tvrtke, pa čak ni banke na troškove marketinga, oglašavanja i odnosa s javnošću.

 

Aferu u Hrvatskoj gospodarskoj komori komentirala je potpredsjednica Vlade i predsjednica HNS-a Vesna Pusić na sjednici središnjeg odbora stranke. Posebno se osvrnula na odgovornost predsjednika Komore Nadana Vidoševića čiju ostavku očekuje ako se pokažu nepravilnosti.

 

Jednostavno treba vidjeti što će se konstatirati u redovnoj proceduri. Mislim da je to vrlo važno, osobito kad postoji revolt, a ova situacija, ako je točna, izaziva revolt kod ljudi. Zato postoje pravila, pravo i pravosuđe, a ako se utvrde nepravilnosti, onda je to najmanje što se može očekivati, rekla je predsjednica HNS-a.

 

Podsjetimo, jučer je Zdenka Peternel, pročelnica Ureda predsjednika Hrvatske gospodarske komore Nadana Vidoševića, osumnjičena za zloporabu položaja i ovlasti. Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio je njoj i drugooptuženome jednomjesečni istražni zatvor kako ne bi utjecali na svjedoke ili, eventualno, ponovili nedjelo.

hrt, hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari