Pratite nas

Komentar

Ako Vučić kaže da nije nepristojan prema Hrvatima, što bi tek bilo da bude ‘nepristojan’?

Objavljeno

na

Kada bi to uopće bilo vrijedno pažnje, bilo bi zanimljivo čuti kako zvuči kad je predsjednik Srbije Vučić nepristojan prema Hrvatskoj i Hrvatima.

Jer, ako on kaže da je u tim izjavama bio vrlo pristojan, a premijerka Srbije Ana Brnabić da u Vučićevim izjavama nije primijetila ništa nepristojnoga, ipak golica saznati – a što je to onda za Vučića i Brnabićku nepristojno?

Kakvi su njihovi kriteriji za pristojno i nepristojno? Dakle, ako je pristojno tvrditi da su Hrvati nacisti, a Hrvatska Hitlerova Njemačka, gdje za srbijanski politički vrh onda počinje nepristojnost? Kako je iz Srbije došla ta Hrvatima opet vrlo čudna poruka, potpuno je razumljivo što se hrvatski državni vrh odlučio do daljnjega zamrznuti političke odnose sa Srbijom.

Andrej Plenković i Kolinda Grabar-Kitarović nisu kvalificirani psihijatri ni psiholozi, pa kada bi ušli u ovakvu polemiku s Vučićem i Brnabićkom, to bi moglo ostaviti posljedice na njihovo duševno zdravlje. Posebno tu može biti razočarana predsjednica jer je baš u Vučiću donedavno prepoznavala partnera vrijedna povjerenja s kojim je namjeravala otopliti hrvatsko-srbijanske odnose.

Plenković nije pod šokom, jer nikad nije niti vjerovao da je Vučić taj “topli susjed” za kojega se izdavao. Postoji još mogućnost da Vučić glumi ovo političko ludilo, no dok to ne bude izvjesno, neka se malo hiberniraju politički odnosi. Vučiću, uostalom, uopće nisu problem Hrvati i Hrvatska, nego Kosovo i Albanci.

Dosta simbolično, jer praktični raspad Jugoslavije započeo je na Kosovu, krajem 80-ih godina prošlog stoljeća, kada se pokazalo da ni tako velika država poput Jugoslavije nije u stanju kontrolirati buntovne Albance na Kosovu. Kada je Milošević krenuo progonom milijuna Albanaca riješiti problem, NATO je pokrenuo bombardiranje Srbije 1999.

Od tada se akumulira problem koji je sada pao Vučiću u krilo. Ironično, tako veliki Srbin kakav je Vučić trebao bi biti taj koji će na kraju potpisati s Prištinom međudržavni ugovor koji će u Srbiji proklinjati dok postoje. Da poludiš… komentirao je Davor Ivanković/VečernjiList

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Marijan Knezović: Predlažem da se u ‘državi’ BiH ukinu sve institucije

Objavljeno

na

Objavio

Nakon protuustavne odluke SIP-a o popunjavanju Doma naroda FBiH koja omogućuje preglasavanje Hrvata i koje se ne bi postidili ni nacisti, predlažem da se u “državi” BiH ukinu sve institucije, počevši od ministarstava, agencija, parlamenata, sveučilišta, sudova uključujući i onaj ustavni, ukinimo i škole i bolnice, zabranimo i džamije i crkve, zapalimo ustav i jednostavno odlučimo prepustiti sve SIP-u, odnosno Bakiru Izetbegoviću, njegovoj doživotnoj i ne baš atraktivnoj hostesi, visokom predstavniku Valentinu Inzku i njihovom potrčku koji je zabrijao da je predsjednik – Željku Komšiću.

Notorne su gluposti teze kako Hrvati ili Srbi uništavaju BiH. To radi spomenuti trio, koji će bez pola muke i puno brže od lakrdija države napraviti pepeo državu. Držimo im fige.

 

Slaven Raguž: Ova odluka SIP-a je u biti krčenje puta za kreiranje nove Platforme

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Fra Mario Knezović: Komšić za zločinca Tita ima mjesto, a za zastavu Hrvata i Srba nema

Objavljeno

na

Objavio

Na razini cijele, kako je zovu, uljuđene Europe osuđeni su totalitarni sustavi: Fašizam, Nacizam, Komunizam. No, unatoč tomu i danas postoje zli duhovi koji promiču vođe totalitarnih i zločinačkih sustava.

Tako u uredu Željka Komšića, koji zbog zloporabe zakona obnaša dužnost člana Predsjedništva BiH, visi umjetnički portret Josipa Broza Tita. Po meni to je veće zlo nego to što je bez volje Hrvata biran u predsjedništvo.

Držati u uredu notornoga zločinca, kakav je bio Tito, znači obračunavati s demokracijom u koju se kune Komšić i po kojoj je izabran u predsjedništvo. Uz to, Komšić kaže da u predsjedništvu trebaju biti samo službena obilježja BiH koja su propisana uredbom.

Tako smatra da u zgradi Predsjedništva nema mjesta zastavama Hrvata i Srba. To bih čovjek u nekoj logici prihvatio da sam Komšić ne krši te odredbe jer nigdje ne piše da se zločinci, poput Tita, drže u službenim državnim prostorijama.

Tito, a to bi morao Komšić znati, premda on malo toga zna, je bio čovjek koji je, osim drugih naroda, zatvarao, protijerivao i ubijao muslimansku inteligenciju i političke vođe tadašnjih Muslimana, danas prozvanih Bošnjaka.

Ako bošnjački milje, koji je Komšića birao, smatra da je Alija Izetbegović najzaslužniji za očuvanje BiH, onda moraju znati da je upravo Tito na robiju slao tog istoga Aliju Izetbegovića i brojne druge koji su tražili veće prava za Bošnjake. Dakle, moraju se odlučiti za žrtvu Izetbegovića ili za zločinca Tita. Komšić je izabrao Tita.

Potpuno sam uvjeren, sa razboritošću i trezvenošću tvrdim, da su u današnjem vremenu, kad imamo mogućnost doći do podataka i istine, promicatelji Tita i komunizma opasniji od krvoločnih fašista i nacista koji su, mnogi od njih, zbog histerije, neznanja i ludila činili zločine koje osuđujem.

Danas je razvidno jasno da su komunizam i Tito bili totalitarni sustav koji je gušio slobodu, demokraciju, ljudska prava, vjersku praksu, drukčije mišljenje itd.

Stoga, svi koji misle da BiH s Titovim likom u BiH ima budućnost, srljaju u ideološku propast, nagoviješćuju zločin, promoviraju jednoumlje i niječu istinu.

Čudim se stranim izaslanicima, ako se uopće više tim tipovima i može čuditi, da pristaju održavati sastanke ispod Titove zločinačke slike?

 

Komšić je mahalaški titoistički prevarant koji uništava BiH

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Poduprite naš rad


Donacijom podržite Kamenjar.com! Hvala!Komentari