Connect with us

Politički rentgen

Ako želiš biti uspješan novinar, moraš imati psa, koji piša na Hrvatsku!

Objavljeno

-

 

Sutra je po kalendaru mjesečevih mijena pun mjesec, pa nakon ovih bolnih rezultata o najboljoj turističkoj sezoni u povijesti Republike Hrvatske, ujedinjena oporba i njihovi medijski trabanti mogu samo unisono zavijati na mjesec u svom jalu, zloći i nemoći! Ako hoće, mogu izvesti i pse u šetnju i zajedno s njima urinirati po hrvatskim svetinjama! To jedino znaju!

 

 

Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

 

 

 

 

Objektivni uspjesi Hrvatske u nošenju s teškim izazovima, koji su iza nas, ali i s onima koji nas očekuju početkom jeseni i sezone grijanja, očito dovode do ludila ujedinjenu lijevu i desnu oporbu, koja u nedostatku argumenata izmišlja afere kako bi poljuljala stabilnost Vlade, ali i sigurnost Hrvatske kao najprimamljivije turističke destinacije u svijetu. Za Hrvatsku je puno bitnije da našu prekrasnu zemlju vole milijuni turista koji i ovog trenutka hrle na Jadran, nego smrt od korone jednog novinara. Sva nemoć oporbe i jal nakon otvaranja Pelješkog mosta, svela se na brutalno političko profitiranje ili lešinarenje na smrti jednog prilično beznačajnog novinara.

 

Hrvati su uglavnom malo pristojnija nacija da bi glorificirali prostakluk i bezobraštinu i sigurno se neće dogoditi da se pas Marka Perkovića Thompsona, ako ga ima, popiša na bilo čiji grob, a osobito ne na grob novinara čiji se pas popišao na mural Marka Perkovića Thompsona, čime se lijevo liberalna orjuna silno ponosi i to psečje pišanje po Hrvatu Thompsonu ističe kao najveće novinarsko dostignuće rano preminulog novinara. Sličnosti između ovog psa pokojnog novinara i psa Boška Buhe gradonačelnika Tomaševića, više su nego očite! Bilo bi nepristojno oskvrnuti bilo čiji grob pišanjem po njemu, ali je apsolutno pristojno i nužno kritički se onerediti na djela spomenutog novinara, kao i na djela svih drugih sličnih. O mrtvima sve najbolje, ali o njihovim djelima sasvim objektivno!

Recimo, objektivno o djelima novinara Gordana Duhaćeka koji je prepjevao pjesmu „Oj ti vilo vilo Velebita“ u „Oj ti govno govno Velebita“! Vladimir Matijanić i Gordan Duhaček, bliski su prijatelji iz iste medijske vučje jazbine! Jedan od njih sigurno je deklarirani turoperator, a za drugoga ne znam i bilo bi nepristojno insinuirati i to istraživati ovog časa.

Takvim i sličnim tipovima diže se kosa na glavi od uspjeha Hrvatske vlade i to kod njih izaziva lavinu niskih strasti pomoću kojih svakodnevno tuku hrvatsku javnost, a javni prostor su po uzoru na svog predsjednika Milanovića pretvorili u besplatni javni wc, ili javnu kuću, u kojoj besplatno tuca svaki svakoga do besvjesti. Hoće li im se to isplatiti, a ja mislim da neće, vidjet ćemo u svim nadolazećim izborima u kojima je HDZ apsolutni favorit bez ikakve ozbiljne alternative. Afirmativne vijesti na kraju će pobijediti sve trolove, jer hrvatski narod vjeruje pobjednicima i pobjedama na temelju egzaktnih dokaza o gospodarskim i drugim uspjesima. Evo što javlja Hina, koju oporba ne čita, ili se prave blesavi:

 

Andrej Plenković ocijenio je članstvo Hrvatske u europodručju i Schengenu, otvaranje Pelješkog mosta i kreditni rejting najbolji koji je Hrvatska do sada imala u povijesti , osobito važnim za period koji je pred nama kada nas očekuje inflacija i moguća recesija uzrokovana ratom u Ukrajini. Istaknuo je kako smo u ovoj godini prema izvješću Hrvatske narodne banke, imali najuspješnije prvo tromjesečje u povijesti po prihodima od stranih turista.

 

Uspješna turistička sezona jača fiskalni kapacitet za moguće intervencije tijekom jeseni, rekao je u četvrtak 04.08. premijer Andrej Plenković koji se sa suradnicima u Petrčanima u hotelskom kompleksu Falkensteiner sastao s predstavnicima turističkog sektora, županima i gospodarstvenicima.

Tema razgovora bili su dosadašnji turistički rezultati koji su ocijenjeni vrlo dobrima, a premijer je poručio kako će zahvaljujući njima “ojačati fiskalni kapacitet za različite vrste intervencija tijekom jeseni i krize koja nas očekuje”.

“Dosad je u Hrvatskoj ostvareno 10,7 milijuna dolazaka i 56,6 milijuna noćenja. To je 90 posto dolazaka i 96 posto noćenja iz rekordne 2019. godine, no posebno veseli podatak o fiskaliziranim računima za dosadašnji dio godine koji iznosi 20 milijardi i 581 milijun kuna, što je 33 posto više nego 2019. godine”, dodao je. Vladine mjere tijekom pandemije su po njegovim riječima očuvale velik broj radnih mjesta u turističkom sektoru.

Osobito važnim za turizam ocijenio je članstvo Hrvatske u europodručju i Schengenu, otvaranje Pelješkog mosta i kreditni rejting najbolji koji je Hrvatska do sada imala. Istaknuo je kako smo u ovoj godini prema izvješću Hrvatske narodne banke, imali najuspješnije prvo tromjesečje u povijesti po prihodima od stranih turista.

Hrvatska bi po njegovim riječima trebala težiti tome da postane zemlja za cjelogodišnji turizam. Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac kazala je da ima razloga za zadovoljstvo, ali uz još mnoge izazove.

“Želimo ostvariti strateški cilj, a to je cjelogodišnji, održiv i konkurentan turizam. Sada smo na 96 posto noćenja iz 2019. godine. Očekujemo da ćemo potkraj kolovoza premašiti broj noćenja turista, a što se tiče fiskaliziranih računa potkraj rujna dostići razinu iz 2019. godine”, rekla je Brnjac.

Podatke za Zadarsku županiju iznio je župan Božidar Longin koji je kazao da trenutačno na području te županije boravi 180 tisuća gostiju.

“Zadarska zračna luka koja je povezna sa 75 svjetskih odredišta već bilježi oko 600 tisuća putnika. Realno je da će ove godine prvi put u svojoj povijesti dosegnuti brojku od milijun putnika”, rekao je Longin. U luku Gaženica do sad je uplovilo 75 kruzera, a do kraja godine očekuje se ukupno 150 kruzera s otprilike 100 tisuća gostiju.

 

Sutra je po kalendaru mjesečevih mijena pun mjesec, pa nakon ovih bolnih rezultata o najboljoj turističkoj sezoni u povijesti Republike Hrvatske, ujedinjena oporba i njihovi medijski trabanti mogu samo unisono zavijati na mjesec u svom jalu, zloći i nemoći! Ako hoće, mogu izvesti i pse u šetnju i zajedno s njima urinirati po hrvatskim svetinjama! To jedino znaju!

 

Kazimir Mikašek-Kazo

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari