Pratite nas

Ako zovete Čačića stalno na televiziju, zovite i hrvatske branitelje

Objavljeno

na

Ako smo svi jednaki pred zakonom…

Ako zovete Čačića stalno na televiziju, zovite i hrvatske branitelje

 čačić supermen

Otkako se vratio s odsluženja zatvorske kazne, Radimir Čačić je “popularniji” od – Severine. Mediji, a poglavito televizije, uključujući i režimsku Hrvatsku televiziju, naprosto se natječu tko će s ovim čovjekom napraviti više i bolje intervjue. Pitaju ga o svemu, i on odgovara o svemu, osim o tome – je li mu je žao obitelji koja je ostala bez dva ljudska života? Činjenica je da se prometna nesreća i s teškim posljedicama može svakome sudioniku u prometu dogoditi, ali nije dopustivo da čovjek koji izađe iz zatvora, već drugi dan i još k tome na uvjetnoj slobodi, nama svakodnevno drži lekcije, od gospodarstva do “vremenske prognoze”. Tko su ti ljudi i na koji ih je način zadužio ovaj kontraverzni političar i još kontraverzniji gospodarstvenik, koji nema srama ni koliko u čašu stane vode?

Pa, ako smo svi jednaki pred zakonom, (a Čačić nam najbolje pokazuje da nismo!), onda tražimo, poglavito od Hrvatske televizije da odmah po izlasku iz zatvora intervjuira i svakog hrvatskog branitelja, odnosno da mu na isti način kao Čačiću da priliku da se opravdava, da priča o danima koje je proveo na prvoj crti obrane, i o svemu drugome, što nema veze s njegovom kaznom, ali ima s njegovim životom. Da su hrvatski mediji imalo objektivni oni bi napravili reportaže i razgovore i s obitelji nesretnih Madžara koje je Čačić zavio u crno, ali ne to njih ne zanima, njih zanima samo propali varaždinski političar, koji nema šanse da ponovno s “pet glasova” bude to što je bio-drugi čovjek u Vladi. Čačić, kao što smo vidjeli, zaobilazi vruću kašu koja se zove Vesna Pusić, a koja ga je pospremila u političku ropotarnicu, što samo znači da je između njih “nešto bilo”, pa jedan drugoga sada na određeni način “štede”. Ako Čačić sa svojom novom političkom strankom ponovno bude neki važni faktor na hrvatskoj političkoj sceni onda smo stvarno u “banani”. Čačić više nikada ne će naći jednu Vesnu Pusić a ova nikada jednog Čačića. Takav tandem majka rađa jednom u stotinu godina!

Dakle, ako se Čačić (tko je on?) može nakon izlaska iz zatvora “razbacivati”  po državnim i inim medijima, i “popovati” stare komunističke fore, onda dajte priliku i hrvatskim braniteljima, članovima njihovih obitelji, a poglavito hrvatskim stradalnicima da i oni dođu u Dnevnik HTV-a, pa da nam pričaju kako se postupalo s njima na robiji, jesu li poput Čačića svakog vikenda boravili kod kuće, jesu li u zatvoru smjeli igrati golf, slikati, ili kao on sa zatvorske govornice nazivati i razgovarati s ljudima koji su trenutačno na vlasti?

Pa, svi smo, rekao bi i predsjednik države Ivo Josipović, – jednaki pred zakonom!

Mladen Pavković

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Željka MARKIĆ: Zar nije žalosno da niti jedna hrvatska vlada nije osigurala da se u 26 godina snimi film o Vukovaru ili Škabrnji

Objavljeno

na

Objavio

Harrisonovo cvijeće na HRT-u. Film je snimljen 2002. Zar nije žalosno da niti jedan ministar kulture, niti jedna hrvatska vlada nije osigurala da se u 26 godina snimi film o Vukovaru ili Škabrnji poput ovog koji je snimio Francuz Eli Chouraqui?

O Vinkovicima, Osijeku, Slavonskom Brodu, Vukovaru, Iloku, Dubrovniku, Karlovcu, Slanom, Hrvatskoj Kostajnici… Toliko ljubavnih, obiteljskih priča, toliko junačkih djela, toliko hrabrih, dobrih ljudi.

Nije li sramotno da mi, nakon što su stotine milijuna kuna našeg novca dodjeljivane po političkom ključu raznim “kulturnim” projektima – sjedimo 2017. sretni i zahvalni što u pozadini priče, koja opisuje veliku ljubav i hrabrost Amerikanaca, možemo vidjeti i opis strave i užasa kojem su u Vukovaru bili izloženi Hrvati?, komentirala je Željka Markić.

Podsjetimo Harrisonovo cvijeće (engleski Harrison’s Flowers) je francuska ratna drama iz 2000. koju je režirao Elie Chouraqui prema romanu “Diable a l’avantage” Isabel Ellsen. Radnja se odvija tijekom bitke za Vukovar, usred koje jedna Amerikanka (Andie MacDowell) traži svojeg nestalog supruga, novinara Harrisona, koji je nestao tijekom opsade grada. Film je sniman u SAD-u i Češkoj.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Tomislav Karamarko: Hvala vam, dragi Vukovarci i Škabrnjani, za sve što ste dali i dajete Hrvatskoj

Objavljeno

na

Objavio

Došao je 18. studenoga, datum jakog pečata stradalništva, žrtve, ali i otpora i želje za životom jednoga grada i jedne zemlje.

U porušenom Vukovaru, gradu patnje i boli, niknula je taj dan klica života hrvatske domovine.

Još danas bole i razaraju srce prizori ostataka grada, prepunog leševa, i tužne ispaćene kolone naših sunarodnjaka koji napuštaju ognjišta. Bože dragi, zar opet kolone i križni putevi?

Hvala vam, dragi Vukovarci i Škabrnjani, za sve što ste dali i dajete Hrvatskoj. Hoće li vam ikada ovakva Hrvatska bar djelomično vratiti izgubljeno? Bar molitvu, ljubav i poštovanje, ali i brigu za neku novu djecu Vukovara i Škabrnje…

Zbog vas, ali i svih poginulih branitelja, moramo pobijediti sve one koji dovode u pitanje hrvatsku opstojnost i neovisnost, pa i vlastitu letargiju, bezvoljnost i obeshrabrenost.

“Hvala Bogu koji nam daje pobjedu po Gospodinu našemu Isusu Kristu.”
(1 Kor 15, 57)

18. 11. 1991. – Pad Vukovara i Škabrnje (VIDEO)

Predsjednica objasnila zašto je u Kolonu sjećanja došla u žutim ‘zengama’

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari