Connect with us

Analiza

Al-Qaida i radikali preuzeli odgovornost; Zapad: Izjave kao propaganda

Published

on

policija francuskaIslamska država preuzela je odgovornost za teroristički napad u Parizu i zaprijetila: “Pazite Britanci i Amerikanci, vi ste iduća meta”.

“Počeli smo s operacijom u Francuskoj za koju preuzimamo odgovornost”, rekao je Abu Saad al-Ansari, islamski imam tijekom molitve u Mosulu, iračkom gradu koji je pod kontrolom džihadista, piše Haaretz, prenosi Washington Times.

“Sutra će to biti Britanija, Amerika i drugi”, nastavio je radikalni imam. Dodao je kako je upozorenje upućeno svim zemljama koje sudjeluju u koaliciji predvođenoj SAD-om, koje su sudjelovale u ubojstvima članova Islamske države.

Umirovljeni američki general-pukovnik Thomas Mclenerney rekao je za Fox News da on nužno ne vjeruje da je Islamska država odgovorna za napad samo zato što to al-Ansari tvrdi, već da se oni tim događajem možda služe samo u propagandne svrhe, prenio je Dnevnik.hr.

Jemenska Al-Qaida zaprijetila je Francuzima novim napadima nakon što se oglasio njen visoki vjerski dužnosnik šeik Harit al Nadari koji je pozdravio napad na Pariz kao “blagoslovljen” i opisao napadače kao “heroje mudžahedine”. On je Francuze nazvao “nevjernicima koji vrijeđaju poslanike”, dodajući da su im “heroji mudžahedini održali lekciju o granicama slobode govora”, prenosi agencija AP.

“Bolje je da prestanete napadati muslimane kako biste mogli živjeti u miru. Ali ako samo želite rat, onda se radujte, nećete dugo uživati u miru sve dok budete ratovali protiv poslanika i muslimana”, poručio je Al Nadari na Twitteru.

Fena

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari