Connect with us

Vijesti

Aleksandar Petrović: Zaslužili smo Olimpijske igre

Objavljeno

-

Hrvatski košarkaši izborili su nastup na Olimpijskim igrama u Riju. Izabranici Aleksandra Petrovića pobijedili su u Torinu u finalu kvalifikacijskog turnira Italiju 84:78.

[ad id=”93788″]

Meni je bila puno teža utakmica s Grcima jer smo njih morali dobiti kao prvog velikog protivnika. No kada smo dobili Grke, znali smo da smo tu negdje što se tiče šansi za Rio. Ponovno smo odigrali mušku, hrabru, kvalitetnu, timsku utakmicu. Opet smo se izvlačili kad smo primili taj nesretni koš pet sekundi prije kraja, međutim ne treba se sada bazirati na te stvari. Zaslužili smo Rio. Odigrali smo hrabro, a posebno mi je drago zbog igrača, naročito zbog Simona jer mu je to bila posljednja prilika da ode na Olimpijske igre, a takav kvalitetan igrač ih zaslužuje.
Danas je za razliku od prve utakmice suđenje bilo, osim uvodnih grešaka, sjajno. Nisam patetičan, ali ovo može vratiti vjeru u kolektivni sport koji je odavno već na marginama jer smo odigrali pošteno, hrabro, timski i pronalazili smo rješenja u svakom trenutku. Mislim da je ovo jedno od velikih sportskih iznenađenja, rekao je nakon utakmice Aleksandar Petrović.

Bojan Bogdanović bio je pun emocija: Ja sam već dugo u reprezentaciji i nikad se nije ovako slavio svaki koš. Kad sam vidio Krušlina kako plače, onda sam bio sretniji zbog njega nego zbog sebe što idemo u Rio.

Jedan od junaka utakmice bio je i Darko Planinić. Dao sam sve od sebe za ovu ekipu, trudio sam se, igrao sam makimalno i podredio sam se ekipi.

Kapetan Roko Leni Ukić dodaje: Ja stvarno rijetko kad ostanem bez teksta, ali sada su emocije presnažne. Nismo puno filozofirali, potukli smo se i tako pobjedili. Sve talijanske zvijezde koje imaju milijunske ugovore je danas pregazio Darko Planinić.

Preplavljen sam emocijama. Prije 8 mjeseci sam dobio dobio kćer i to je moj najsretniji dan u životu, a ovo je sada moj drugi najsretniji, dodao je Kruno Simon.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari