Pratite nas

Kronika

Aleksandar Tijanić: Svi Srbi su četnici, osim Srba koji tvrde da su svi Srbi četnici

Objavljeno

na

[quote]Za vas, ja sam dijagnosticirani četnik koji serijom rehabilituje Dražu, njegovu “jugoslovensku vojsku u otadžbini” [/quote] [dropcap]R[/dropcap]eagiranje Aleksandra Tijanića, generalnog direktora RTS-a,  na članak “Skandalozni TV spektakl o Draži Mihailoviću” koji je objavljen u Jutarnjem listu, a u kojemu je obrađena tema novog projekta RTS-a, serije “Ravna gora”. Reakciju generalnog direktora Radio-televizije Srbije prenosimo u cijelosti i u integralnom obliku:

“Svi Srbi su četnici, sem Srba koji tvrde su svi Srbi četnici

ČetniciZadivljen sam koliko ste nam, kao evropska zemlja, odmakli u novinarstvu. Napravili ste atraktivnu recenziju televizijske serije; koja još nije snimljena. Objavili ste kritiku scenarija; koji niste čitali. Dali ste rđavu ocenu nameri Radio-televizije Srbije; ne razgovarajući sa osobom koja je tu seriju naručila. Nama će takva tehnologija, nadam se, biti nedostupna još godinama.

Za vas, ja sam dijagnosticirani četnik koji serijom rehabilituje Dražu, njegovu “jugoslovensku vojsku u otadžbini” i menja istorijski poredak stvari. Upotrebili ste isti rečnik, istu metodologiju zaključivanja i iste “objede” kao, u tri navrata, ovdašnji preživeli partizani i njihovi ideološki nastavljači SUBNOR-a. Oni su, poput vas, ocenjivali seriju samo mesec dana pred početak snimanja. Po vama i SUBNOR-u, scenarista filma o mafiji je očigledno mafijaš. Scenarista filma o serijskom ubici je nesumnjivo Džek Trbosek. Čarli Čaplin je, zbog “Velikog diktatora”, lično Adolf. Ja sam, dakle, četnik. Imate mali problem; ne znam da li je Čaplin bio nacista, čisto sumnjam, ali znam da uzalud meni, mojim tekstovima ili serijama puštate bradu. Ne prijanja.

Dakle, serija Radoša Bajića  neće – u ovoj godini i u ovim nastavcima – dobaciti do komplikovane srpske deobe gerilaca na”četnike” i “partizane”. Tema je slom Kraljevine Jugoslavije. Kad sledećih godina na red dođu osetljivija pitanja : ko je pucao na Nemce i ko je pucao na one koji su pucali na Nemce, videćemo i da li su baš svi partizani bili anđeli a baš svi četnici koljači. Ali, niko ne može – sve i da hoće – da promeni istorijski poredak pobednika i gubitnika.

Toliko o “revizionističkom” delovanju RTS pod mojim desetogodišnjim upravljanjem. Toliko o teoriji da su svi Srbi četnici, sem Srba koji tvrde da su svi Srbi četnici”.

index.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Kronika

Maloljetni tražitelj azila silovao maloljetnu štićenicu doma

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Arhiva

Maloljetni strani državljanin (16), ispitan je pred sucem za mladež Županijskog suda u Velikoj Gorici, jer ga se sumnjiči za silovanje.

On je kao tražitelj azila smješten u jedan odgojni dom na području sjeverozapadne Hrvatske, a prema kaznenoj prijavi sumnja se da je 5. travnja silovao štićenicu tog doma, također maloljetnicu, piše Večernji list

Djevojčica je stravični događaj ispričala jednoj od odgajateljica u domu, koja je potom o svemu izvijestila policiju. Policajci su potom došli u dom te su priveli 16-godišnjaka, nad njim proveli kriminalističko istraživanje te ga se sumnjiči za silovanje. Određen mu je istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Kronika

Preminuo poznati hrvatski psihijatar Vladimir Gruden

Objavljeno

na

Objavio

Istaknuti hrvatski neuropsihijatar i psihoterapeut Vladimir Gruden umro je u Bjelovaru u 81. godini, javlja Večernji list u subotu navečer.

Kako su doznali od članova obitelji, Gruden je bio na poslovnom putu u Bjelovaru gdje mu je pozlilo.

Vladimir Gruden rodio se 1939. godine u Osijeku. U Zagrebu je 1963. godine diplomirao na Medicinskom fakultetu, a doktorirao je 1979. godine.

Nakon specijalizacije iz neuropsihijatrije, djelovao u Centru za zaštitu mentalnoga zdravlja (poslije Klinici za psihološku medicinu) Kliničkoga bolničkog centra u Zagrebu, gdje je bio voditelj odjela stacionarne psihoterapije, potom Psihoterapijskoga centra za parcijalnu hospitalizaciju, a od 1995. do 2003. bio je predstojnik Klinike; redoviti profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Glavno je područje njegova rada bila psihoterapija, na tom je području napose razradio autogeni trening, agnostičku i autoopservacijsku terapiju, tehnike hipnoze te integralnu psihoterapiju.

Autor je brojnih knjiga i znanstvenih radova. (Hina)

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari