Pratite nas

Iz Svijeta

Aleksandar Vučić: Neću tenkovima na Crnu Goru

Objavljeno

na

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je kako je Crna Gora jedina zemlja u kojoj nije bio u službenoj posjeti, ali je istaknuo kako je uvijek spreman  za razgovor sa Milom Ðukanovićem, iako različito gledaju na stvari.

“To govori o tome da su postojale stvari o kojima nismo suglasni”, rekao je Vučić za medije u Srbiji, prenosi Tanjug.

On je istaknuo i da je posao Ðukanovića, kao i njegov da rade i u interesu Srbije i Crne Gore.

Naveo je kako je Srbija uložila u “Srpsku kuću” 3,5 milijuna eura, da je uložen novac u održavanje i rad nacionalnih institucija, ali da se mora podržati integritet te zemlje.

Dodao je i da je Ðukanoviću rekao što misli o pravima Srba, te “da je on pošten, otvoren i iskren i da nije pretjerao”.

“Žao mi je što se vladajuća stranka naljutila, a vidio sam to po priopćenju DPS-a, ali moja uloga je voditi računa o 28 posto srpskog naroda u Crnoj Gori”, rekao je Vučić za TV Pink.

On je predstavnike međunarodne zajednice upitao koja prava imaju Albanci sa 25 posto u Sjevernoj Makedoniji, a koja Srbi u Crnoj Gori i zatražio odgovor o “nesrazmjeru u broju i pravima Srba i Albanaca u te dvije države”.

Dodao je i da je “zahvalan srpskom narodu što drži glavu visoko podignutu”.

‘Racionalno i odgovorno’

Vučić je rekao i kako ga jedni optužuju, jer nije “potegnuo sjekiru” na Crnu Goru, a drugi – da je kriv za agresiju, što mu prebacuju iz Apela 88.

“Tenkovima na Crnu Goru neću, vrijeme srpske neodgovornosti je prošlo”, rekao je Vučić i dodao da je vrijeme za dogovore, ali ne na štetu Srbije.

“To je racionalno i odgovorno, oni koji bi rat, ratovali bi 24 sata, a poslije u kafiće”, rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije je također rekao da ne vjeruje da će Crna Gora promjeniti odluku o spornom zakonu o slobodi vjeroispovijesti, ali smatra da je ovo “probudilo srpski narod u Crnoj Gori”.

“Ne samo u Crnoj Gori, već i u Srbiji, RS, koliko osjećaju “nepravdu”, jer sve što je dozvoljeno drugima, Srbima nije… Ja sam to rekao i međunarodnoj zajednici.”

U Crnoj Gori je konačno pokopana ideja o Velikoj Srbiji

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi

Komentari