Connect with us

Iz Svijeta

Aleksandar Vučić: Nemiri u Banja Luci dovest će u pitanje opstanak Republike Srpske

Objavljeno

on

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić upozorio je da bi na prosvjedima vladajućih i oporbenih stranaka u Banja Luci u subotu 14. svibnja mogli izbiti nemiri i pozvao ključne političke vođe u ovom BiH entitetu da “s punom odgovornošću” sve probleme i nesuglasice rješavaju mirno.

[ad id=”93788″]

“Moramo spriječiti sučeljavanje srpskih barjaka… Ovo je moja molba da povedemo računa”, rekao je Vučić na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji.

On je kazao kako postoje obavještajni podaci srpskih sigurnosnih službi o mogućim nemirima na skupovima koje su i vlast i oporba u Republici Srpskoj (RS) najavili za subotu.

Srbijanski premijer ocijenio je da bi, u slučaju bilo kakvih nemira i sukoba političkih protivnika i njihovih pristaša u Banjoj Luci, bio doveden u pitanje “opstanak Republike Srpske”, upozorivši kako bi se u tom slučaju i Srbija našla u “izuzetno teškoj situaciji”.

Vučić je naglasio da je o tome u utorak razgovarao s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, srpskim članom Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem i vođom najjače oporbene stranke – Srpske demokratske stranke, (SDS) Mladenom Bosićem, a  spreman je , kako kaže, “razgovarati i s ostalima”.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari