Connect with us

Balkan

Aleksandar Vučić: Niste ponizili Đokovića nego sebe

Objavljeno

-

Australski premijer Scott Morrison oglasio se nakon sudske odluke da se Novaku Đokoviću povuče viza što će prvom tenisaču svijeta onemogućiti nastup na Australian Openu. – Ova odluka o otkazivanju donesena je radi zdravlja, sigurnosti i reda, jer je to bilo u javnom interesu.

Pozdravljam odluku da se naše granice održe jakima i Australci sigurnima – rekao je Morrison i dodao: – Australci su podnijeli mnogo žrtava tijekom pandemije i s pravom očekuju da ćemo štititi rezultat tih žrtava. Jake granice temelj su australskog načina života, kao i vladavina prava.

Na kraju je zaključio:

– Hvala sudu na brzom djelovanju te strpljenju svih uključenih u ovaj slučaj. Sada je vrijeme da se vratimo tenisu i uživamo u Australian Openu. A javio se i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i žestoko reagirao. – 11 dana maltretirate najboljeg tenisača pa mu uručite odluku koju ste donijeli prvog dana.

Niste ponizili Đokovića nego sebe. Da ste rekli da necijepljeni ne mogu ući, Novak bi se cijepio ili ne bi došao – poručio je Vučić i dodao:

– Vidjeli ste u besmislenom sudskom procesu koliko tužitelj laže. Rekli su da je u Srbiji ispod 50 posto cijepljenih, a taj je broj 58 posto. Mi tako nećemo postupati s australskim sportašima, pokazat ćemo da smo bolji od australske vlade.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari