Connect with us

Iz Svijeta

Aleksandar Vučić prihvatio poziv hrvatske predsjednice za dolazak u Hrvatsku

Objavljeno

-

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić prihvatio je u srijedu poziv hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da sredinom veljače posjeti Zagreb i poručio kako na Pantovčak dolazi “u najboljoj vjeri da zajedno učinimo nešto dobro za našu djecu i našu budućnost”.

“Ti razgovori neće biti ni laki, ni ugodni, ali vjerujem – bit će veoma korisni za naše građane, i za Srbe i Hrvate”, rekao je Vučić na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji poslije razgovora s predsjednikom Europskog parlamenta Antonijom Tajanijem.

Vučić je kazao kako je za Srbiju “veoma važan” poziv iz Zagreba, a najavio je da će razgovarati sa svim hrvatskim dužnosnicima, predstavnicima srpske zajednice te da će “posjetiti i obične ljude, Srbe koji žive u Hrvatskoj danas”.

“Nije trenutak u kojem bismo se mi, Srbi i Hrvati, trebali nadmudrivati o težini riječi koje ćemo izgovoriti i razmišljati o tome kako će naša javnost reagirati”, ocijenio je Vučić, koji očekuje da će dvodnevni posjet Hrvatskoj biti realiziran 12. i 13. veljače

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović pozvala je u utorak srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića u službeni posjet Zagrebu sredinom veljače ocijenivši kako je za taj susret “sazrelo vrijeme”.

“U dobroj vjeri kako obostrano postoji želja nadići prijepore i događaje koji nas drže taocima prošlosti te osigurati napredak našim narodima i državama, pozvala sam predsjednika Aleksandra Vučića u službeni posjet Republici Hrvatskoj sredinom veljače”, poručila je Grabar-Kitarović.

“Želim time otvoriti novu stranicu u našim odnosima”, naglasila je Grabar Kitarović u pozivu srbijanskom predsjedniku Vučiću.  (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas