Connect with us

Iz Svijeta

Aleksandar Vučić: Svi u regiji se naoružavaju, pa i Srbija

Objavljeno

on

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je kako nema nikakave sumnje da se sve zemlje u regiji naoružavaju, zbog čega se i Srbija naoružava, ali ne zato što želi sukobe i rat, već da bi mogla da odvrati svakog potencijalnog agresora i zaštiti zemlju i narod.

“Svi se naoružavaju i mi se naoružavamo, čim se svi naoružavaju morate i vi da se naoružavate, nećemo valjda da ostanemo slabi i da svako može da nam prijeti. Ako se naoružavate, to radite da sačuvate od potencijalne agresije svoju zemlju”, rekao je Vučić za TV “Pink”, prenosi Srna

Na pitanje da li je to “zveckanje oružja”, Vučić je rekao da je cilj naoružavanja Vojske Srbije da se sačuva mir i stabilnost.

“To nije zveckanje oružjem. Morate da budete jaki da vam netko ne bi ubijao narod. Mi nećemo nikoga da napadamo, niti planiramo bilo kakve intervencije”, rekao je Vučić, koji je sinoć započeo posjetu Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Bahreinu.

Komentirajući novu rang listu zemalja po vojnoj spremnosti, gdje je Srbija prvi put ispred Hrvatske, Vučić je rekao da Hrvati imaju ozbiljnu vojsku i tome im čestita, ali da je Srbija mnogo jača od Hrvatske po pitanju ratnog zrakoplovstva.

Srbija najavila novo drastično naoružavanje

Vučić je rekao da su napadi na Srbiju najjači upravo onda kada Srbija pokazuje napredak, te podsjetio da je Srbija sada ispred Crne Gore i BiH po pitanju visine plaća, prva je po broju cijepljenih, gradi puteve i bolnice, pokazuje sposobnost da napreduje i drži se kao suverena zemlja.

Vučić je rekao da Srbiju neki hoće da vrate na gubitnički kolosjek, jer im smeta kada jača. “Da ne govorim koliko smo vojno ojačali. Kada čujem razne izjave, ispada da smo tenkovima krenuli na Crnu Goru. A ja nisam ni pedeseti dio izjava dao koliko su o nama pričali u Crnoj Gori”, rekao je on.

Umirovljeni vrhovni zapovjednik snaga NATO-a upozorava: Srbija nije odustala od projekta Velike Srbije

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari