Connect with us

U potrazi za Istinom

O ovome se u Hrvatskoj šuti: Aleksandar Vulin i afera „TETKA“

Objavljeno

-

Ovu vijest nećete naći u našim medijima, ne znam zašto, ali je vrlo zanimljiva, komentirao je Pero Kovačević

Aleksandar Vulin, srbijanski ministar obrane koji svakodnevno „dijeli“ lekcije Hrvatskoj u svakoj prilici, akter je velike afere u Srbiji. Akre je afere „tetka“. Zanimljivo, o tome se u Hrvatskoj šuti.
Naime, ministar obrane Srbije Aleksandar Vulin je prije dvije godine kupio stan u Beogradu za cijenu od 205.000 eura. Srbijanska Agenciji za borbu protiv korupcije zatražila je od Vulina obrazloženje otkud mu novac za kupovinu stana.

Vulin je Agenciji prijavio da je 205.000 eura kojima je kupio stan u Beogradu, dobio kao dugoročni zajam od tetke svoje supruge.
To obrazloženje Agenciju za borbu protiv korupcije nije prihvatila, te je Vulina prijavila Tužilaštvu za organizovani kriminal jer novac nije prijavljen na carini, niti na računima ministra i njegove supruge ima bilo kakvih dokaza o toj transakciji.

Ipak, poslije dvije godine, slučaj je zatvoren odbacivanjem krivične prijave Agencije.
Tužitelj koji je odbacio kaznenu prijavu protiv ministra Aleksandra Vulina zbog sumnje u porijeklo novca kojim je kupio stan, ne želi objaviti obrazloženje odluke zašto je to odlučio.
Srbijanska javnost , naime, opravdano sumnja u pravilnost odluke tužitelja u politički osetljivim predmetima, budući da je tužiteljstvo pod jakim političkim utjecajem zbog uloge izvršne vlasti u izboru javnih tužitelja, napisao je Pero Kovačević.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari