Connect with us

Komentar

Aleksandra Kolarić: Milanovićevo silovanje nije dobro, SDP je bolestan

Published

on

U petak je poslan SMS svim članovima glavnog odbora SDP-a u kojem se navodi da će 16. veljače biti glavni odbor, vjerojatno je to poslano na inzistiranje Zorana Milanovića, kazala je Aleksandra Kolarić za HRT-ov Studio 4. Josip Leko rekao je već prije da je to prerano, napominje ona.

[ad id=”68099″]

Ne smije se silovati demokratska procedura unutar SDP-a. Ovo silovanje koje Milanović radi nije dobro i očito mu je potrebno, kaže Kolarić.

Ni Krešimir Macan ni Aleksandra Kolarić ne vjeruju da će još netko, uz Zlatka Komadinu, objaviti kandidaturu za šefa SDP-a.

SDP ima dovoljno sposobnih ljudi ali ne vjerujem da će još netko objaviti kandidaturu. Ovo je formiranje dviju koalicija. Ovo pokazuje jako puno o demokratičnosti stranke – da se ne usudi nitko ništa reći, kazao je Macan.

Aleksandra Kolarić kaže da nema iskustva sa Zlatkom Komadinom. On nije glasaovao za moje izbacivanje iz stranke. Svatko tko bi bio kandidat za promjene mora krenuti s politikom okupljanja. SDP je izgubio dosad pet izbora, kaže ona.

Kako se to odražava na Zorana Milanovića?

Na ovim izborima nikad manje birača, ali činjenica je da SDP nije ostvario ništa što je obećao 2007. Europske izbore je potcjenio, u što se tiče predsjedničkih nije se petljao ni u što. Parlamentarni izbori su izjednačeni i to je jedina pozitivna stvar koju ja vidim u ove četiri godine. On je cijelo vrijeme osiguravao poziciju za ove izbore, smatra Macan. Dodaje kako je jasno da Milanović nakon ovih izbora neće odstupiti.

Kolarić poručuje da se stranka mora suočiti s rezultatima izbora. Postizborno ponašanje je bilo katastrofalno i pogriješio je sve što je mogao. Ne samo on, nego i svi članovi Predsjedništva koji su bili apsolutno potčinjeni Milanoviću. SDP ima samo 42 mandata, ne računajući koaliciju Hrvatska raste. SDP se od ožujka dignuo, ali je pitanje zašto je do tada bio u tako lošoj situaciji. Kampanju je dignuo Alex Brown, smatra.

Dodaje i da je Milanovićeva ratna i agresivna retorika dovela do situacije da imaju pet poraza u nizu.Nešto treba promijeniti u stranci, poručuje.

Macan, pak, kaže da je Milanović u kampanji cijelo vrijeme peglao svoj imidž. I sad je popularniji od Karamarka. Sada mu tu u unutarstranačkim izborima ne koristi, dodaje.

Treba početi s promjenama, stranka je teško bolesna od osam godina autokratskog vladanja, sve je bolesno u stranci. Sada treba krenuti u promjene i stranku stabilizirati i ozdraviti, kazala je Kolarić.

Govoreći o novim članovima SDP-a, Predragu Matiću i Bojanu Glavaševiću, Kolarić je izjavila da su iznimno kvalitetni i da se nada da su se pridružili stranci, a ne osobi Zoranu Milanoviću.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari