Connect with us

Politika

Aleksandra Kolarić napustila SDP

Published

on

Aleksandra Kolarić objavila je u srijedu navečer u emisiji Pressing N1 televizije da je napustila SDP, stranku u koju se vratila nakon pobjede Davora Bernardića na unutarstranačkim izborima, a iz koje je prethodno bila izbačena zbog kritika na račun tadašnjeg premijera i šefa stranke Zorana Milanovića oko tzv. lex Perković.

Na početku emisije voditelj Petar Štefanić pitao ju je misli li da je SDP dobro usporediti sa sutrašnjim Danom mrtvih, a ona mu je vrlo izravno odgovorila: – Da, u SDP-u je, što bismo mi rekli, game over.

Nakon toga je voditelj pojasnio da svoju gošću gledateljima nije mogao predstaviti kao članicu SDP-a, već samo kao komunikacijsku stručnjakinju jer mu je ona, kako je rekao, prije početka emisije kazala da je stranku napustila.

Danas poslijepodne sam izašla iz SDP-a. Poslala sam mail predsjedniku stranke, glavnom tajniku i predsjedniku zagrebačke organizacije stranke, izjavila je Kolarić.

Rekla sam da im prepuštam i preplaćenu članarinu. Za razliku od ovih faca koje prelaze Bandiću, ja sam imala preplaćenu članarinu, dodala je.

Kaže da se s ‘oligarhijom i vodstvom’ stranke nije čula, ali da je kontaktirala s dosta ljudi do kojih joj je stalo, a kojima je obznanila svoju odluku za koju kaže da ju je donijela prije tjedan-dva.

Ja sam odluku donijela prije zadnje sjednice Glavnog odbora, onda su me zvali ljudi, koji su znali za moju odluku, pričekaj još malo, naći ćemo način da smijenimo predsjednika. Rekla sam dobro, dan-dva ne čine razliku. Nisam bila sigurna u ishod, pokazalo se kao paceraj, rekla je Kolarić.

Procjenjujem da je SDP ovakav kakav je sada potpuno suvišna organizacija za Hrvatsku. SDP niti želi niti može činiti da bude alat za mijenjanje društva. I bivše i sadašnje vodstvo snose odgovornost za to. Nisam mogla sama sebi naći niti jedan razlog zašto bih ostala u toj organizaciji, dodala je najavljujući svoju političku pasivizaciju.

Na političkoj sceni trenutno ne vidim niti jednu stranku koja može ovo društvo povesti u nužne promjene. Do daljnjega ću se posvetiti svojem poslu i svojoj obitelji, kazala je.

Njezin zadnji pokušaj aktivnijeg političkog angažmana u SDP-u bio je kandidatura za predsjednicu zagrebačke organizacije, no izgubila je već u prvome krugu, a u konačnici je pobjedu odnio Gordan Maras.

 

Milanka Opačić prešla k Bandiću!

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari