Connect with us

Vijesti

Alemka Markotić – Ne može se gledati samo povećane brojke nego cijela situacija

Published

on

– Još će nekoliko dana biti povećanih brojeva, a onda ljudi počinju shvaćati upozorenja i počnju se pridržavati te brojka počinje padati. Cijelo vrijeme tu igru s virusom držati pod kontrolom u Hrvatskoj na dobar način, rekla je u Dnevniku HTV-a prof.dr.sc. Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević komentirajući današnji 151 novi slučaj zaraze, neznatno manje nego jučer.

Na činjenicu da su većina sada zaraženih mladi koji su se zarazili u noćnim klubovima i jesu li oni uopće svjesni opasnosti, obzirom da im već nekoliko puta poslan im je apel, rekla je da je ograničavanje rada noćnih klubova jedna od mjera koja će imati određene učinke.

– Mladost sama po sebi je vesela i slobodnija i manje se boji. Vjerujem da će oni ipak čuti apele gradonačelnika i brojnih liječnika. Uskoro im stižu i obveze. Mlade ljude mora se razumjeti njihova situacija jer su i oni podnijeli  jedan dio tereta s lockdownom i mjerama i logično je da su poželjeti ljeti se opustiti, Vjerujem da će do njih doći apeli upozorenja jer i oni vole svoje starije koji mogu postati rizične skupine, rekla je Markotić.

Dodala je kako je ljeto i imamo povećane brojke koje bi u nekom zimskom razdoblju bile vrlo ozbiljne i dovele do puno ozbiljnijih situacija. Već danima imamo oko 90% onih koji su inficirani i ne trebaju bolničko liječenje, a samo je oko 1% na respiratoru. Ne može se gledati samo povećane brojke nego cijela situacija. Pratimo ju budno mi koji smo zaduženi za to, rekla je Markotić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari