Pratite nas

Razno

Alfa Therm d.o.o. raspisuje natječaj za posao

Objavljeno

na

Alfa Therm d.o.o. raspisuje
NATJEČAJ
Za slijedeća radna mjesta:

1.    Osoba za prodaju i ugovaranje instalacija grijanja i hlađenja  – 1 izvršitelj,
2.    Osoba za organizacijsko-pripremne poslove u uredu i na terenu – više izvršitelja,
3.    Osoba za nabavu tehničke opreme – 1 izvršitelj
4.    Osoba za operativno vođenje projekata (objekata)-1 izvršitelj
5.    Osoba za projektiranje automatske regulacije – 1 izvršitelj
6.    Osoba za rad u montaži – više izvršitelja
7.    Osoba za rad u servisu – više izvršitelja
8.    Osoba za računovodstvo i financije – 1 izvršitelj
9.    Osoba za računalno programiranje – 1 izvršitelj

Uvjeti natječaja:

•    Pozicija 1 – Izražene prodajne vještine, poželjna tehnička naobrazba ili iskustvo u prodaji tehničkih sustava, dobro poznavanje engleskog jezika, poznavanje rada na računalu (naglasak na MS Office). Prednost imaju kandidati s prodajnim iskustvom na sličnim poslovima i završenomVŠS ili VSS.
•    Pozicija 2 – Organizacijske vještine za obavljanjeposlova u uredu ili na gradilištu, poznavanje engleskog jezika i rada na računalu (MS Office, AutoCAD).
•    Pozicija 3 – Radno iskustvo minimalno 5 godina u nabavci tehničke opreme, dobro poznavanje engleskog jezika i rada na računalu (MS Office).
•    Pozicija 4 – Radno iskustvo u operativnom vođenju  poslova na terenu, dobro poznavanje engleskog jezika, poznavanje rada na računalu (AutoCAD i MS Office), izražene organizacijske i komunikacijske vještine, završena  VŠS ili VSS.
•    Pozicija 5 – Elektro inženjer, poželjan smjer elektronika (slaba struja), dobro poznavanje engleskog jezika i rada na računalu (EPLAN, AutoCAD), poznavanje elektro shema, poželjno radno iskustvo, VŠS ili VSS.
•    Pozicija 6 – Poslovi u montaži na objektima sustava grijanja i klimatizacije,  poželjno tehničko obrazovanje,sa ili bez radnog iskustva, završena SSS.
•    Pozicija 7 – Rad u servisu na poslovima elektro montaže i rad s freonskim sustavima,minimalno radno iskustvo 2 godine na sličnim poslovima,završena SSS.
•    Pozicija 8 – Položen ispit za ovlaštenog računovođu, minimalno 5 godina radnog iskustva, poželjno iskustvo u financijskim kontrolinzima poslovanja, završena VSS.
•    Pozicija 9 – Dobro razumijevanje NET platforme (WPF i C#) i MSSQL baze podataka
•    Zdravstvena sposobnost za obavljanje predmetnih poslova (za sve pozicije).

Kandidati su dužni dostaviti slijedeću dokumentaciju:

•    CV (radni životopis),
•    Presliku svjedodžbe,
•    Presliku osobne iskaznice,
•    Uvjerenje o nekažnjavanju,
•    Certifikate i uvjerenja kao dokaz potrebnih vještina za određene pozicije ( strani jezici, rad na računalu i specijalističkim programima,…).

Ostale napomene:

•    Radni odnos se zasniva na određeno vrijeme s mogućnošću produženja.
•    Odabir kandidata će se vršiti u suradnji s ovlaštenom agencijom za ljudske resurse.
•    Kandidati za određene pozicije će proći potrebna testiranja prije razgovora.
•    Oglas ostaje otvoren do 14.10.14.
•    Prijave sa svom navedenom  dokumentacijom poslati na email adresu: [email protected] ili dostaviti na poštanku adresu (osobno ili poštom): Alfa Therm doo, Bišće polje bb (zgrada Intera), 88000 Mostar(s naznakom za natječaj).

•    Sve prijave moraju sadržavati naznačenu pozicije na koju se prijava odnosi
•    Sve nepotpune i nepravovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.
•    Pristiglu dokumentaciju Alfa Therm d.o.o. nije dužan vratiti kandidatima.

Mostar, 30.09.2014.

facebook komentari

Razno

“Traktorijada ´95 nikad se više ne smije ponoviti!”

Objavljeno

na

Objavio

U pismu naslovljenom “Traktorijada ´95 nikad se više ne smije ponoviti!” dr. Josip Stjepandić obratio se hrvatskim Europarlamentarcima, u kojem ih je podsjetio na svoju prijavu UEFI te ih zamolio za potporu:

Štovani drugarice, drugovi i rodno neutralne osobe, S velikim zanimanjem sam registrirao Vašu gromoglasnu šutnju na spomendan žrtvama Vukovara i Škabrnje. Vrlo je lako zaključiti na kojoj ste strani bili 18.11.1991. te joj ostali vjerni do današnjeg dana. Ako se dobro sjećam, osloboditelji Vukovara bili su ispraćeni u tenkovima okićenima cvijećem, a vratili se na traktorčetu probušenih guma.

Prema mrežnim tragovima, traktorijada je već bila planirana osamdesetih godina prošlog stoljeća. Stoga Vam preporučam da se u stankama Vašeg neumornog zauzimanja za regiyun malo pozabavite najavama ponovnog „oslobođenja“ Vukovara, jer Delijama prijeti nova traktorijada. U privitku je moje večerašnje pismo gosp. McAllister-u, te moja prijava UEFA-i. Svaka je potpora, pogotovo u EP, dobro došla. Traktorijada ´95 nikad se više ne smije ponoviti! Da parafraziram akademika Pečarića: nitko više od Srba ne smije praviti zečeve! Sa štovanjem, Dr. Josip Stjepandić

Nedugo potom, stigao je odgovor od gospodina Jakovčića:

Inače ne odgovaram na ovakve stupidne (hrvatski “budalaste”) emailove, ali kako bi autor mogao biti znanstvenik nagrađivan u Njemačkoj savjest mi nalaže da reagiram!

U katedrali u Strasbourgu 15.11 popodne sam upalio svijeću za nevino stradale žrtve rata i kasnije posvetio svoje misli njima. 
Meni ne trebaju nacionalistička iživljavanja, patetično domoljublje i vrijeđanje drugih po bilo kojoj osnovi kao iskaz domoljublja. U svom radu doprinio sam boljem životu u Hrvatskoj mnogo mnogo više od teatralno tragičnih izvikača “Za Dom Spremni” ….
Stoga vam želim poručiti da moje poštovanje ide i prema transrodnim osobama jer sam to naučio iz Isusovog nauka: Ljubi bližnjega svoga!
To što do mnogih u Hrvatskoj ili Srbiji ili BiH Isusov nauk još uvijek ne dopire to je razlog zašto i dalje uporno molim za Stjepane, Slobodane, Fikrete i slične njima…

Na što mu je dr. Stjepandić odgovorio pismom koje prenosimo u cijelosti:

Štovani druže (ili pak rodno neutralna osobo) Jakovčiću,

Velika Vam hvala na neočekivanome odgovoru, koji me zbilja zatekao jer (a) Vas nikad ne bih očekivao u jednoj (katoličkoj) crkvi, (b) priznajete da imate savjest, (c) priznajete poneku činjenicu, koju skojevci u pravilu osporavaju te (d) pokušavate (pokazujući svoju pravu narav?) obraniti neobranjivo.

S obzirom da sam svoje pismo javno objavio, ono podliježe sudu čitatelja. U svoju obranu zbog stupidnog (budalastog) maila priznat ću skrušeno da se ja to pomalo rugam. Moja je poruga pak rezervirana za skojevce, te izrode i otpadnike hrvatskog naroda te njima slične osobe. Što su više u hijerarhiji, trudim se da moja žaoka bude tim oštrija. Mea culpa!
Iako je sigurno pozitivno (a) da ste našli makar fizički put do kuće Božje, pitam se što/koga Vi tamo tražite? Iako ja sigurno nisam nikakav vjeroučitelj, bojim se da bi Vas se teško na temelju testa o deset Božjih zapovijedi moglo uvrstiti među kršćane. Dapače, na temelju Vaše političke aktivnosti prije bi Vas se moglo svrstati u antikriste: promičući rodnu ideologiju Vi npr. niječete kršćansku antropologiju, čelnik ste stranke koja ne samo poriče progon kršćana od strane jugokomunista nego ima u svojim redovima ponosne potomke ubojica mučenika Miroslava Bulešića itd.
Zanimljivo bi bilo doznati tko su sve “nevino stradale žrtve rata”, kojima Vi posvećujete svoje svete misli? Da nije među njima pok. Stanko Nick, kojeg su navodno osobno poznavali svi aktualni hrvatski vanjskopolitičari, iako njegovo ime resi popis žrtava Jasenovca?

S obzirom da se u Hrvatskoj još uvijek traži oko 1500 osoba ili njihovih posmrtnih ostataka iz Domovinskog rata (da o onima ranije ne govorimo), bilo bi lijepo kad biste se na temelju Vaše funkcije založili da se oni pronađu. Ključ je, kao što se zna, u Srbiji, za koju se Vi tako strasno zalažete.

Iako je habitus skojevca (b) načelno u proturječju sa savješću (npr. slučajevi mučenika Bulešića, bl. Alojzija Stepinca), pomalo vjerujem da Vam je proradila savjest čim ste se upustili u raspravu s predstavnikom omraženog hrvatskog iseljeništva, pače najpodmuklije neprijateljske emigracije, za koju je Vaš drug Nobilo rekao da ih se moralo preventivno ukloniti, da ne bi postavili bombe pod luftmadrace njemačkih turista.

Što pak kaže Vaša savjest na objave (po sjećanju: Brune Langera, Nine Mogorovića) da je Istra postala El Dorado za krijumčare droge? Da je Vas i stranačke kolege Vaš bivši kolega i saborski zastupnik pozvao da dragovoljno pristupite testiranju na droge?

Slobodno pitam Vašu savjest jeste li im odgovorili? Je li Vaša savjest ikada procijenila koliko je života uništeno uz pomoć droge prokrijumčarene preko Istre tijekom Vaše duge političke karijere?
Vrlo ste neoprezno i vjerojatno nehotično (c) ispravno pretpostavili da sam “znanstvenik nagrađivan u Njemačkoj”. To u biti ne bi bio problem da kovanica “znanstvenik nagrađivan u Njemačkoj“ nije sinonim za „bivši teško diskriminirani te (pomalo) progonjeni student“ u Šugoslaviji. Time ste skrivečki priznali da su u bivšoj državi talentirani Hrvati bili izloženi zlostavljanju ili progonu kao ustaše, ako nisu htjeli biti srpske sluge (da opet malo parafraziram pridragog akademika Pečarića), pa su morali odlaziti ili čak bježati. Etogac.
Ja sam s nepune 22 godine otišao u Austriju. Ne samo da sam prodisao punim plućima, nego sam prvi put u životu shvatio što su to zapravo ljudska prava, kojih u u Šugoslaviji nije bilo.
Ako je točno da u Vašim žilama teče i austrijska krv, onda Vam se zapravo ne mogu načuditi, da Vi izgleda uopće ništa niste preuzeli od baštine Vaše majke, niti to kanite učiniti. Pa Vi biste morali biti prvi zagovornik da se ukine onaj bestijalni stavak 2 članka 45 Ustava Republike Hrvatske, koji Hrvatima izvan Hrvatske de facto oduzima politička prava!
Zar niste nikad pomislili da u drugim zanimanjima vrijede slična pravila kao u nogometu: da oni koji igraju u prvoj postavi u Real-u ili Barceloni, mogu bez problema igrati u svakoj reprezentaciji Hrvatske, pa makar to bilo samo nekoliko puta u godini?

Stvarnost je, na žalost, dijametralno suprotna, o čemu svjedočimo svaki dan, pa će u sljedećim desetljećima nagrade u inozemstvu dobijati oni, kojih se Hrvatska danas olako odriče, da bi lakše podmirila crveno plemstvo, zar ne?

Do mene nije doprlo da biste se Vi protiv toga stanja makar verbalno pobunili.

Na koncu, braneći neobranjivo (d) Vi bjelodano pokazujete da ste ipak samo jedan našmrkani skojevac, iako u poznijim godinama.
Kad ponestanu argumenti, onda tražite „nacionalistička iživljavanja, patetično domoljublje i vrijeđanje drugih po bilo kojoj osnovi kao iskaz domoljublja“. Ako ste pritom mislili na navijače Crvene Zvezde, onda biste ih smjesta morali prijaviti Europskoj Komisiji, a meni zahvaliti da sam Vas podsjetio na to. Bojim se da niste mislili na njih, nego na mene.
U sedam sati izmedu Vašeg maila i ovog odgovora komunicirao sam s ljudima desetak različitih nacionalnosti, a nijedan drugi ne bi niti pomislio na takve objede, kakve Vi, kao polu-Hrvat, polu-Austrijanac (a u duši ipak zadrti Jugoslaven?) imate za mene. Kako ono pjeva Thompson: „…po metodi jugokomunista – triput slaži, istina ne važi…“

Da ste Vi doista u „Vašem radu doprinjeli boljem životu u Hrvatskoj“, onda biste jamačno bili za Dom spremni. Tada biste se bili malo raspitali među svojim kolegama u Europskome Parlamentu, (kao što sam se ja raspitao među kolegama u mojoj struci), pa bi Vam svi potvrdili da su za Dom spremni. Kao što se meni već dogodilo, poneki bi Vas sigurno bio prekorio, zašto postavljate tako glupo pitanje, kad je samo po sebi razumljivo, da je svaki pristojan čovjek za Dom spreman!

Bilo kako bilo: Vaš prijatelj i sličnomisljenik Plenković priprema zabranu pozdrava „Za Dom spremni“. Skupina mojih prijatelja reagirat će na to tužbom pred Europskom sudu za ljudska prava, pa ćemo nakon Vašeg današnjeg istupa i Vas uzeti u obzir kao kvalificiranog svjedoka za kršenje slobode mišljenja i izražavanja u današnjoj Hrvatskoj.
Nadam se da pritom ne ćemo biti prisiljeni tražiti da Vas se podvrgne testu na droge.

Sa štovanjem
Dr. Josip Stjepandić

facebook komentari

Nastavi čitati

Razno

Međunarodni dan mira: Tri minute predivne istine – najmotivirajući govor ikada (VIDEO)

Objavljeno

na

Objavio

Diljem svijeta se 21. rujna obilježava kao Međunarodni dan mira.

Rezolucijom Ujedinjenih naroda (UN) iz 2001. godine, taj je datum određen za dan nenasilja i prekida neprijateljstava na globalnom nivou.

Međunarodni dan mira utemeljila je Opća skupština UN 1981. godine u cilju obilježavanja i jačanja ideala mira među svim narodima i državama, namijenivši za njegovo obilježavanje treći utorak u rujnu: 20 godina poslije novom je rezolucijom za fiksni datum obilježavanja bio proglašen 21. rujan.

Charlie Chaplin, zvijezda nijemog filma, na kraju svojeg prvog zvučnog filma “Veliki diktator”, drži govor o ljubavi i istini o ljudskom životu i stvarnosti u koju smo zarobljeni putem iluzije i laži. Ne možemo zamisliti bolju posvetu na današnji, međunarodni Dan mira, piše dnevnik.hr

“Veliki diktator” je kontroverzni film, spoj satire na nacizam i tragikomedije. U svojem prvom zvučnom filmu Charlie Chaplin glumi dvije uloge – skitnicu i diktatora Adenoida Hynkela, koji je parodija na Adolfa Hitlera.

Film je stekao velik ugled te se na IMDb.com siteu nalazi i na listi 250 najboljih filmova svih vremena, a Američki filmski institut (AFI) stavio je 2001. godine film “Veliki diktator” na 37. mjesto na listi najboljih komedija 20. stoljeća.

Završni govor skitnice o ljubavi je navodno bio potpuno spontan. Navodno je Chaplin odustao od prvotnog kraja i odlučio se za govor mira kada je čuo da su nacisti započeli rat u Europi.

“Žao mi je, ali ja ne želim biti car. To nije moja stvar. Ne želim vladati niti nekoga pokoriti. Želio bih pomoći svima ako je to moguće – židovima, krivovjernicima, crncima, bijelcima. Svi želimo pomoći jedni drugima. Ljudska bića su takva. Želimo živjeti jedni s drugima u sreći, a ne jedni s drugima u bijedi. Ne želimo mrziti i prezirati jedni druge. Na ovom svijetu ima mjesta za sve, zemlja je bogata i može pružiti svima. Način života može biti slobodan i lijep, ali izgubili smo put.

Pohlepa je otrovala ljudske duše, svijet je ograđen u mržnji, kao guske u magli kročili smo u bijedu i krvoproliće. Razvili smo brzinu, ali smo se zatvorili u sebe. Strojevi koji daju obilje ostavili su nas željne. Znanje nas je učinilo ciničnima, a pamet tvrdima i neljubaznima. Mislimo previše i osjećamo premalo. Više od strojeva trebamo čovječnost. Više od pameti trebamo dobrotu i nježnost. Bez tih kvaliteta život će biti nasilan i sve će biti izgubljeno…

Zrakoplovi i radio su nas približili jedne drugima. Sama priroda tih izuma vapi za dobrotom u ljudima, vapi za univerzalnim bratstvom, za jedinstvom svih nas. Čak i sada moj glas doseže do milijuna ljudi diljem svijeta, milijuna očajnih muškaraca, žena i male djece – žrtava sustava koji tjera ljude da muče i zatvaraju nedužne ljude.

Onima koji me mogu čuti kažem – nemojte očajavati. Bijeda koja je sad nad nama je samo prolazna pohlepa – gorčina ljudi koji se boje ljudskog napretka. Mržnja ljudi će proći, diktatori će umrijeti i moć koju su uzeli od ljudi će se ljudima vrratiti. I dokle god ljudi umiru sloboda nikada neće umrijeti…

Vojnici! Nemojte se prepustiti brutalnima – ljudima koji vas preziru – koji su vas zarobili – koji upravljaju vašim životima – govore vam što da radite – što da mislite i što da osjećate! Koji vas drilaju – hrane – tretiraju kao stoku, koriste vas kao topovsko meso. Nemojte se dati tim neprirodnim ljudima – ljudima strojevima sa strojnim umovima i strojnim srcima! Vi niste strojevi! Vi niste stoka! Vi se ljudi! Vi imate ljubav prema čovječanstvu u vašim srcima! Vi ne mrzite! Mrze samo nevoljeni – nevoljeni i neprirodni! Vojnici! Nemojte se boriti za ropstvo! Borite se za slobodu!

U Evanđelju po Luki u 17. poglavlju piše: “Kraljevstvo Božje je unutar čovjeka” – ne u jednom čovjeku niti u skupini ljudi, već u svim ljudima! U tebi! Vi ljudi imate moć – moć stvaranja strojeva. Imate snagu stvoriti sreću! Vi, ljudi, imate moć da ovaj život učinite slobodnim i lijepim, da ga učinite divnom avanturom.

Zatim, u ime demokracije, iskoristimo tu moć, ujedinimo se svi. Borimo se za novi svijet – pristojan svijet koji će ljudima pružiti priliku za rad – koji će mladima dati budućnost i starima sigurnost. Obećanjima su brutalni došli na vlast. Ali oni lažu! Ne ispunjavaju to obećanje. I nikada neće!

Diktatori oslobađaju sebe, ali porobljavaju ljude! Sada se borimo za ispunjenje tog obećanja, za oslobađanje svijeta, uklanjanje nacionalnih barijera, uklanjanje pohlepe, mržnje i netrpeljivosti. Borimo se za svijet razuma, svijet u kojem će znanost i napredak dovesti do svih sreće svih ljudi. Vojnici! U ime demokracije, ujedinimo se!”.

Chaplinove su riječi i danas jednako snažne kao i te davne 1940. godine.

Misli koje je za svoj 70. rođendan Charlie Chaplin poklonio čovječanstvu

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari