Connect with us

BiH

Aluminij i Glencore potpisali ugovor o isporuci i prodaji aluminija

Objavljeno

-

Foto: Hina

Mostarska kompanija Aluminij Industrija potpisala je ugovor o isporuci 300.000 tona primarnoga metala aluminija za 2022. i 2023. godinu s tvrtkom za trgovinu ruda i sirovina Glencoreom.

Po priopćenju dostavljenom medijima u ponedjeljak iz Aluminij Industrije, koja je dio izraelske M.T. Abraham Grupe, ugovorom je predviđeno da će uz dopremu 300.000 tona primarnoga aluminija, multinacionalna kompanija sa sjedištem u Švicarskoj u predstojećem dvogodišnjem razdoblju prodati više od 230.000 tona aluminijskih trupaca proizvedenih u Mostaru.

Radi se o visokokvalitetnim aluminijskim trupcima.

Aluminij i Glencore uvjereni su u nastavak rastuća potražnje za trupcima aluminija u Europi i diljem svijeta, kaže se u priopćenju.

Pogoni mostarskog Aluminija nakon gašenja 2019. zbog velikih gubitaka i dugovanja dati su u najam izraelskoj kompaniji M.T. Abraham koja je obnovila proizvodnju u tvornici Ljevaonici u studenom prošle godine. Ponovno su angažirali više od 270 radnika koji su nekada radili u Aluminiju.

Iz uprave Aluminij Industrije najavljuju i pokretanje tvornice Anoda, dok za obnovu proizvodnje u tvornici Elektrolize treba osigurati povoljnu cijenu električne energije, no to se s današnjim visokim cijenama zasad ne čini realnim. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari