Connect with us

BiH

Aluminij Mostar struju će u 2017. kupovati od Elektroprivrede BiH

Objavljeno

on

U središnjici Elektroprivrede BiH u Sarajevu je jučer sklopljen ugovor po kojemu će mostarski Aluminij u 2017. struju kupovati od Elektroprivrede BiH, objavila je mostarska tvrtka na svojim mrežnim stranicama.

To je povijesan iskorak za bosanskohercegovačko gospodarstvo u cjelini.

Potpisivanjem toga dokumenta, predstavnici dviju uprava srušili su višegodišnje barijere koje su postojale unutar BiH prostora, a nova Uprava i Nadzorni odbor Aluminija uspjeli su, u nepunih mjesec i pol otkako je Uprava imenovana, izvesti ono što je punih dvadeset godina bilo praktički nezamislivo, navodi se u objavi Aluminija.

EP BiH najveći je proizvođač električne energije u BiH, a najveći potrošač toga energenta je Aluminij i ova ugovorena suradnja predstavlja samo početak dugogodišnjega zajedničkog djelovanja i razvijanja prirodne međusobne naslonjenosti poslovanja ovih dvaju gospodarskih divova, koji su nositelji razvitka cjelokupne države kazao je direktor Aluminija Mario Gadžić, ističući kako su razumijevanje i potpora službene politike bili presudni za stvaranje preduvjeta pokretanju maratonskih pregovora za ugovaranje tog poslovnog odnosa.

Prema Gadžićevim riječima, pitanje opskrbe električnom energijom prema tržišnim uvjetima, odnosno povoljnijim od onih kojima je Aluminij dosad bio izložen, jedan je od pet stupova na kojima počiva strategija oporavka Aluminija.

Posebnu ulogu svakako su odigrali Predsjedništvo BiH, Vijeće ministara BiH i Vlada FBiH, u prvomu redu ministarstava koja pokrivaju financije, energetiku i industriju, navodi se u objavi iz Aluminija.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR