Connect with us

Aluminijevi djelatnici izlaze na ulice

Objavljeno

-

Nezavisni sindikat zaposlenika Aluminija uputio je otvoreno pismo Nerminu Nikšiću i Erdalu Trhulju u kojem najavljuju blokadu prometnice M17.

”Aluminijevi djelatnici izlaze na ulice — blokirat ćemo promet na magistralnom pravcu M17 i paralizirati život u ovom dijelu Federacije, kad je već potpuno jasno da ste vi odlučili paralizirati nas”, stoji u pismu.

”Htjeli ste 44% udjela u vlasništvu Aluminija — Dobili ste ih! Tražili ste obeštećenje bivših djelatnika — evo Aluminij se ugovorno obvezao na to! Tražili ste mjere internih štednji — dobili ste plan uštede 20 milijuna KM u ovoj godini!, Tražili ste smanjenje naših plaća — dobili ste u petak i plan za te rezerve, Tražili ste reviziju svih ugovora — urađena je! Tražili ste ulazak financijske policije — već je skoro tri mjeseca u Aluminiju’‘, navedeno je u pismu.

Nezavisni sindikat zaposlenika Aluminija upozorava na posljedice pada Aluminija.

”Pad Aluminija povući će ambis ukupne mirovinsko-zdravstvene fondove, školstvo, potrest će banke kod kojih naši radnici imaju višemilijunske dugoročne kredite, krahirat će prerađivači aluminija čiji su vlasnici uglavnom stranci, a na Zavod za zapošljavanje pristići će nova vojska ljudi, nakon čega će Vam se oni nedavni nemiri činiti kao dani blagostanja”, navedeno je između ostalog u pismu u kojem stoji kako ovo nije pitanje Aluminija, nego pitanje Hercegovine i cijele BiH.

bljesak.info

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari