Connect with us

Komentar

Američka je politika pokvarena i to priznaje

Objavljeno

on

Demokracija u Americi je poput zgodne žene, ali vi ne smatrate da je baš tako zgodna ako vam se ne poda, pa je odlučite – silovati.

Tako je uoči posljednjih američkih predsjedničkih izbora stvoren neformalni savez ljevičarskih aktivista i poslovnih divova koji je prisilio savezne države da promijene izborne sustave i zakone o glasanju te su “regrutirane vojske izbornih promatrača i milijuni ljudi natjerani da prvi put glasuju poštom”. To piše ni manje ni više nego časopis Time koji oblikuje mnijenje američke elite.

List ističe da je Trump, ukazujući na nepravilnosti koje su bile planirane i tvrdeći da je žrtva izborne krađe, “na neki način bio u pravu”.

Dobro financirana kabala moćnih ljudi, iz različitih industrija i ideologija, zajedno je radila iza kulisa kako bi utjecala na percepciju, promijenila pravila i zakone, usmjerila medijsku pozornost i nadzirala protok informacija. Ali, Bože sačuvaj, nije to bila zloporaba demokracije, oni nisu namještali izbore, ojačali su ih, i vjeruju da javnost mora shvatiti krhkost sustava kako bi demokracija u Americi opstala.

Amerikanci se diče svojom demokracijom, ali mogu se podičiti i spremnošću da svoju političku pokvarenost – priznaju.

Milan Ivkošić / Večernji list

Prisustvujemo li dragovoljnoj smrti političke elite?

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari