Pratite nas

Nebuloze

Američke sigurnosne službe: Na Zapadnom Balkanu mogući otvoreni vojni sukob 2019!?

Objavljeno

na

Foto: MONDO

Američke sigurnosne službe objavile su procjenu sigurnosnih prijetnji za 2019. godinu, a između ostalog i dio koji se odnosi na zemlje Zapadnog Balkana.

U izvješću koji je predstavljen Senatu SAD-a između ostalog se analizira sigurnosna situacija u svijetu s naglaskom na stanje u Siriji, Sjevernoj Koreji, vanjskoj politici Rusije i njene reperkusije na sigurnost, kao i neke druge regije.

U izvješću od 42 stranice regiji Zapadnog Balkana posvećen je tek jedan odlomak i to pred kraj analize, piše Klix.ba.

Tako se kaže da je Zapadni Balkan područje gdje će sigurno i dalje postojati rizik na niskoj razini, ali i mogući otvoreni vojni sukob u 2019. godini.

“Rusija će nastojati iskoristiti etničke napetosti i visoku razinu korupcije, što ometa sposobnost zemalja u regiji da se kreću ka Europskoj uniji i NATO-u.

Izvješće o Zapadnom Balkanu je sažeto u svega dvije rečenice, ali konkretno naglašava potencijalne opasnosti.

Do sada su najveće napetosti na Balkanu one između Srbije i Kosova, ali i nimalo ohrabrujuće poruke političkih predstavnika iz entiteta RS, zbog separatističkih poruka, antiNATO poruka, što je očito našlo mjesto i u izvješćima američkih sigurnosnih službi.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Nebuloze

Boris Miletić poziva na zabranu promocije knjige Romana Leljaka ‘Mit o Jasenovcu’ u Puli

Objavljeno

na

Objavio

Gradonačelnik Pule i predsjednik IDS-a, poslao je priopćenje u kojem poziva na zabranu promocije knjige Romana Leljaka “Mit o Jasenovcu” u Puli, 22. veljače o.g..

U “tolerantnoj”, ” liberalnoj” i “multikulti” Puli ovaj lik želi ukinuti demokraciju i uvesti cenzuru za “nepoželjnu” publicistiku.

Stvarna pozadina poziva na zabranu, ovog apologeta YUgo komunističkog režima i njihove povijesne “istine”, jest da se što više ideologizira predizborna kampanja nadolazećih izbora za EP kako se ne bi govorilo o sve nazočnom kriminalu u Puli i Istri, a posebno ne o onom posljednjem, više milijardi teškom, u Uljaniku.

Najoštrije osuđujemo svaki pokušaj relativiziranja zločina i veličanja ustaškog režima te se u potpunosti ograđujemo od najavljene promocije knjige i dokumentarca slovenskog publicista Romana Leljaka „Mit o Jasenovcu“ u crkvi Sv. Ivana Krstitelja, rekao je gradonačelnik Pule Boris Miletić.

Dodaje da “smatraju sramotnim tvrdnje publicista, inače osuđivanog financijskog prevaranta, koji negira da je Jasenovac bio logor smrti u kojem je ustaški režim izvršio genocid i masovne zločine prema Hrvatima, Srbima, Židovima, Romima i svim pripadnicima etničkih skupina koji se nisu slagali s politikom ustaškog pokreta utemeljenoj na rasnim zakonima.

Umanjujući za nekoliko tisuća broj ubijenih žrtava pod ustaškim terorom u Jasenovcu, ovaj autor ne skriva svoje simpatije prema zločinačkom režimu NDH“, kaže Miletić.

Strahote Jasenovca nedavno je osudio i sam kardinal Josip Bozanić, proglasivši ga stratištem nevinih ljudi, zbog čega je neshvatljivo da će se ova sramotna promocija održati upravo u crkvi kao mjestu molitve, mira i duhovnosti.

U Gradu Puli kao otvorenoj i tolerantnoj sredini u kojoj njegujemo vrijednosti mira, tolerancije i suživota nema mjesta govoru mržnje i toleriranju ustaštva.

Ovim putem pozivam župnika crkve Sv. Ivana Krstitelja da još jednom preispita svoju odluku i odmah otkaže gostovanje navedenog autora.“ rekao je gradonačelnika Pule Boris Miletić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Nebuloze

Novinarka Bujice pitala Budu Lončara: Imate li grižnju savjesti zbog svega što ste učinili protiv Hrvatske?

Objavljeno

na

Objavio

U zagrebačkoj Mimari danas je srbijansko veleposlanstvo upriličilo svečani prijem povodom Dana državnosti i Dana oružanih snaga Srbije. Kamere Bujice su uspjele ući na taj događaj…

‘Uzvanike’ su pitali kada će Srbija isplatiti ratnu odštetu Hrvatskoj, a za notornog Budimira Lončara, novinarka Mateja Jozeljić imala je posebno pitanje:

“Imate li grižnju savjesti zbog svega što ste učinili protiv Hrvatske?!”

Budo je reagirao prilično nervozno, njegova žena je pokušala novinarki istrgnuti mikrofon, dok je Drago Pilsel počeo vrištati…

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari