Američke vlasti proglasile grupu ANTIFA terorističkom organizacijom

9

Odjel državne sigurnosti u američkoj saveznoj državi New Jersey proglasio je u ponedjeljak grupu ANTIFA terorističkom organizacijom.

Ova je odluka odmah izazvala buru na društvenim mrežama, a ako je suditi po najavama, bura bi se ubrzo mogla prenijeti na ulice gotovo svih gradova u SAD.

Naime, ANTIFA (njem. Antifaschistische Aktion, Antifašistička akcija op.a.) je ultra ljevičarska organizacija, koja se širom zapadnog svijeta “bori protiv” svih vidova rasizma, fašizma i seksizma.

Međutim, protesti ANTIFA-e često prerastaju u nasilje, a širom Amerike zabilježeno je puno slučajeva gdje su članovi ove organizacija fizički napadali pristalice aktualnog američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Američka savezna država New Jersey prva je koja je ovu ogranizaciju stavila izvan zakona i proglasila je terorističkom, uz obrazloženje da se radi o “ekstremističko anarhističkoj organizaciji koja je odgovorna za brojna nasilja u mnogim gradovima SAD”.

Na službenom Twitter profilu ove organizacije navodi se “kako je rat počeo” te se pristalice često pozivaju na nasilje.

ANTIFA je vrlo rasprostranjena, ne samo u SAD, već i u cjelokupnom zapadnom svijetu. Podružnice ove organizacije aktivno djeluju u Njemačkoj, Nizozemskoj, Švedskoj, Danskoj, Norveškoj, Austriji, Francuskoj, Belgiji, Australiji i Kanadi, , prenosi Dnevni avaz.

Stavljanje ANTIFA-e izvan zakona u New Jerseyu već je izazvalo nerede u ovoj saveznoj državi, a očekuje se da pripadnici ove organizacije, kojih samo u SAD ima na desetine tisuća, iziđu na ulice, na što ih se poziva sa službenih profila na društvenim mrežama ANTIFA-e.

Mnogi protivnici Donalda Trumpa, rasizma i fašizma, iako u načelu dijele stavove ANTIFA-e, ne slažu se i ne podržavaju ovu organizaciju, čiji su simpatizeri vrlo agresivni i nasilni, a na njihovim okupljanjima ne može proći bez incidenta.

facebook komentari

 • Istina

  I ANTIFA-e kod nas treba proglasiti terorističkom organizacijom. Počevši od Mesića, Josipovića, Vesne Pusić, Eugena Pusića, Pupovca, Jakovine, Markovine, Klasića, Pilsela i mnoge, mnoge druge teroriste čije bi nabrajanje potrajalo.

 • Teren se već priprema, kao što se građevinski materijal priprema prije početka gradnje svake kuće. Na moje pisanje i komentare javila se neka komentarica i zaprijetila mi da će oni, hrvatski antifašisti i socijalisti, čitaj SDPovci protiv mene pokrenuti optužnicu i krivično djelo ako ne prestanem pisati protiv njih kako već pišem i kako sam nastavio…Prilažem link i molim potražite ga. Njezino je ime Neda Pejčinović.

  Milan Boban ·
  Treba pokrenuti i podignuti optužnicu krivičnog postupka protiv ovog IZDAJICE, LAŽOVA I LOPOVA mesića zbog širenja MRŽNJE, LAŽI, NEISTINA I NESNOŠLJIVOSTI.
  Kliknite na priloženi link za saznati što prije niste znali.
  http://www.hrhb.info/showthread.php?t=5611&p=405500
  Like · Reply · 6 · 7 hrs

  Neda Pejcinovic
  Milan Boban, protiv tebe cemo podici optuznicu, seronja jedan.Pripazi se , jer dolazi nase vrijeme, vrijeme socijalista a ne ustasa i fasista kao sto si ti. Govnaru!
  Like · Reply · 1 hr

  Milan Boban ·
  Neda Pejcinovic
  Politika je dobra čorba za one koji ju znaju srkati, znala je Iva/Vićeka Boban, Gabrića reći svojem sinu Milanu i dati mu do znanja da on nije za politiku, jer je previše pošten…
  PISMO LEGENDARNOG VITEZA HRVATSKE POLITIČKE EMIGRACIJE MIRE BAREŠIĆ.
  http://otporas.com/pismo-legendarnog-hrvatskog…/

 • Vladimir Dananić

  Eto. USA je država koja ima svog Predsjednika. U uzporedbi s time EU je, da prostite–drek na šibici.

  Nema nikakve sumnje u to da se ekstremni ljevičari moraju staviti izvan zakona. Komunizam je zlo kojeg valja proganjati svim sredstvima, u skladu s Božjim zapovijedima.

 • Argus Panoptes

  Milane,jako je moguće da se to dogodi ako će se naša vlast odnositi prema ljudima koji vole svoju zemlju kao prema izrodima najgore vrste.Ako ih partneri uvjere u suprotno,loše nam se piše.Do tada trebamo jasno govoriti da nam je Hrvatska jedini Dom.To što piše rulja o vremenu socijalista,to govori o njihovom mraku,pa i Hitler je bio socijalista,samo druge vrste,možda se žele poistovjetiti s njime,tko će ga znati?Ionako su se odavno izjednačili u broju pobijenih,preko Rusije,Istočnog bloka i bivše države.

 • Istina

  Komunisti su ubili 4 do 5 puta više ljudi nego li nacisti i fašisti zajedno.

 • Dusko Besenic

  Tako je, ali mi sada imamo veći problem nego ranije! Tijelo zmije, komunističkih terorista, jasno je vidljivo i tu nema nikakve nedoumice, ali je problem što je, ovoga puta, ta ,,zmija” zavukla glavu u SAM VRH HDZ-a, a znamo kako se zmija ubija….da joj se zgazi glava! Ta noćna mora trajati će onoliko dugo koliko će trebati većini da shvati gdje je ta glava, a do tada neka nam Bog pomogne! Inače, Hrvate je dosta lako ,,vući za nos”!

 • Dusko Besenic

  Nama je jako dobro poznata ta problematika sa kojom se sada i oni sučeljavaju, a gle čuda, Soroš, Clintonovi i slični sotonisti stoje iza toga, što jasno pokazuje povezanost komunista sa paklom! Što se toga tiče imamo desetljetna iskustva, koja još traju!

 • bubnjar

  I kako kaže? “dolazi nase vrijeme, vrijeme socijalista”.
  Ha ha, pa već su imali svoje vrijeme.
  Kao što ih je Bog uništio prvi put, pa su sad izvirili s drugim imenima i s drugim-istim lažima za naivne, Bog će ih uništiti i drugi put, na ovaj ili onaj način.
  Ne trebamo se uopće uzbuđivati.

 • Argus Panoptes

  Oni bi se sada nazvali “socijalistima” ali ih stigma prati i toga se neće riješiti dokle god imaju petokraku u glavi.Socijalisti s petokrakom,molim vas.Socijalisti su mnogo više od puke komunističke manipulacije masama u stilu,tvornice radnicima(a nas na rukovodeča mjesta da malo krademo).Tako zaraženo tkivo društva se 90-ih prelilo nažalost i u demokratsku Hrvatsku s masom prebjega koji su našli sklonište u HDZ-u.Oni koji su ostali u SDP-u nisu ni skrivali da su okorjeli komunisti a socijaldemokracija im je bila maska,kao i danas.To je zbog toga jer nikada nisu niti pokušali naučiti socijaldemokratske vrijednosti zapadnih država jer im ne odgovaraju po mnogo ćemu.