Connect with us

Iz Svijeta

Američki bombarderi nad Sjevernom Korejom

Objavljeno

-

Bombarderima B-1B u misiji su se pridružili borbeni zrakoplovi iz Japana i Južne Koreje

Dva američka bombardera letjela su tijekom subote deset sati u misiji nad Korejskim poluotokom kao svojevrstan odgovor na najnovije sjevernokorejsko probno lansiranje interkontinentalne balističke rakete, objavile su američke pacifičke zračne snage.

Bombarderima B-1B u misiji su se pridružili borbeni zrakoplovi iz Japana i Južne Koreje, navele su u priopćenju američke zrakoplovne snage.

Ova akcija je “izravan odgovor” na sjevernokorejsko lansiranje interkontinentalne balističke rakete (ICBM), izvedeno u petak i 3. srpnja, navodi se u priopćenju. “Diplomacija ostaje najvažnije sredstvo, no imamo odgovornost prema svojim saveznicima i svojom nacijom pokazati našu nepokolebljivu odlučnost dok se planira scenarij za najgori slučaj”, kazao je u priopćenju zapovjednik pacifičkih zrakoplovnih snaga Terrence  O’Shaughnessy.

“Spremni smo odgovoriti brzom, smrtonosnom i nadmoćnom snagom na mjestu i u vremenu koje odaberemo”, kazao je O’Shaughnessy dodavši da Sjeverna Koreja “ostaje najurgentnija prijetnja regionalnoj stabilnosti”.

Američki zrakoplovi poletjeli su s otoka Guama u zapadnom Tihom oceanu i doletjeli na Korejski poluotok preletjevši japanski zračni prostor, stoji u priopćenju, u kojem se dodaje da je posada tijekom misije uvježbavala presretanje i zauzimanje formacije.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari