Connect with us

Američki film o Nikoli Tesli snimat će se u Srbiji

Objavljeno

-

Ključne scene filma ‘The Mad Scientist‘, koji će svijetu prikazati život Nikole Tesle, snimat će se u Srbiji, i to na srpskom jeziku, najavio je američki redatelj Michael Anton

‘Tesla je bio Srbin. Pričao je srpski sa svojom obitelji i prijateljima i mislim da bi volio da se njegov jezik može čuti u ovom filmu. Što se mene tiče, tu nema dvojbe. Kad bi pričao sa svojom majkom, Tesla bi pričao srpski i tako treba biti i u filmu. Autentičnost mi je vrlo bitna. Želim da ‘The Mad Scienstist’ bude što vjerodostojniji i zato želim da likovi u filmu budu Srbi. Iako će većina biti snimana u SAD-u, ključne scene ipak će se snimiti u Srbiji’, rekao je Michael Anton u intervjuu za InSerbia. Glavnu ulogu u ovom projektu povjerio je srpskom glumcu Branku Tomoviću, a trenutno radi na pronalaženju srpskih glumaca koji će u filmu glumiti Teslinu majku i sestre.

‘Volio bih da Srbi budu ponosni na ovaj film. Moj uspjeh kao redatelja ovisit će o tome kako publika u Srbiji bude reagirala na moje ostvarenje. Želim riješiti nedoumice oko toga tko je bio Tesla i odakle je došao’, rekao je redatelj.

Anton kaže da mu se za željom da igraju neku od uloga javljaju veliki holivudski glumci, pa čak i oskarovci.

Teslu će usporediti s velikim umovima poput Einsteina i Newtona. ‘Uvjeren sam da njegov doprinos čak nadmašuje njihova dijela, ali izvan Srbije se o njemu i dalje jako malo zna. Želim da istinu o njemu otkrijem svima’, zaključio je.

tportal

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari