Pratite nas

Američki film o Nikoli Tesli snimat će se u Srbiji

Objavljeno

na

Ključne scene filma ‘The Mad Scientist‘, koji će svijetu prikazati život Nikole Tesle, snimat će se u Srbiji, i to na srpskom jeziku, najavio je američki redatelj Michael Anton

‘Tesla je bio Srbin. Pričao je srpski sa svojom obitelji i prijateljima i mislim da bi volio da se njegov jezik može čuti u ovom filmu. Što se mene tiče, tu nema dvojbe. Kad bi pričao sa svojom majkom, Tesla bi pričao srpski i tako treba biti i u filmu. Autentičnost mi je vrlo bitna. Želim da ‘The Mad Scienstist’ bude što vjerodostojniji i zato želim da likovi u filmu budu Srbi. Iako će većina biti snimana u SAD-u, ključne scene ipak će se snimiti u Srbiji’, rekao je Michael Anton u intervjuu za InSerbia. Glavnu ulogu u ovom projektu povjerio je srpskom glumcu Branku Tomoviću, a trenutno radi na pronalaženju srpskih glumaca koji će u filmu glumiti Teslinu majku i sestre.

‘Volio bih da Srbi budu ponosni na ovaj film. Moj uspjeh kao redatelja ovisit će o tome kako publika u Srbiji bude reagirala na moje ostvarenje. Želim riješiti nedoumice oko toga tko je bio Tesla i odakle je došao’, rekao je redatelj.

Anton kaže da mu se za željom da igraju neku od uloga javljaju veliki holivudski glumci, pa čak i oskarovci.

Teslu će usporediti s velikim umovima poput Einsteina i Newtona. ‘Uvjeren sam da njegov doprinos čak nadmašuje njihova dijela, ali izvan Srbije se o njemu i dalje jako malo zna. Želim da istinu o njemu otkrijem svima’, zaključio je.

tportal

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Kultura

Kamenjar

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Mile Kvesić, Hercegovina u mom srcu

Mala kuća ispod brda
To je moja rodna gruda
Tu su moji preci bili
I mene su odgojili.

Na kamenu ja sam rođen
Tu je pošten život vođen
Pradjedovi od davnina
Čekali su uvijek sina.

Kamenjar nam suđen bio
Tu nam život bio mio
Što imali to cijenili
Zadovoljni uvijek bili.

Opisati svima teško
Taj kamenjar sivi
Ali čovjek gdje je rođen
To voli i živi.

Otišo sam jednog dana
S kamenjara svoga
Al ga nosim ja sa sobom
On je dio srca moga.

Tekst: Ivan Čuljak, Bjelovar

facebook komentari

Nastavi čitati

Gluposti

U Zagrebu paljenje svijeća za žrtve ‘zločina HVO-a i HV-a u BiH’

Objavljeno

na

Objavio

SERGE BRAMMERTZ PODRŽAO RAD INICIJATIVE MLADIH ZA LJUDSKA PRAVA

Inicijativa mladih za ljudska prava organizirat će u ponedjeljak na Trgu Francuske Republike u Zagrebu paljenje svijeća za žrtve zločina koje su počinili pripadnici HVO-a i HV-a u BiH.

“Inicijativa mladih za ljudska prava organizira paljenje svijeća za žrtve zločina počinjenih od strane pripadnika HVO-a i HV-a u BiH, žrtve nad kojima su zločine planirali i počinili oni koji su djelovali u ime naše Republike i time njezino ime zlorabili i osramotili“, stoji u najavi Inicijative mladih iz koje dodaju da tim aktom žele iskazati suosjećanje sa žrtvama i uputiti im sućut, ali i preživjelima i obiteljima stradalih dati do znanja da društvo u Hrvatskoj nije jedinstveno u slavljenju ratnih zločinaca i ratnih zločina.

“Želimo pokazati da u Hrvatskoj postoje i oni koji će neumorno zahtijevati od svojih institucija da zločine počinjene u ime i za račun naše Republike, odnosno od strane snaga pod njezinom kontrolom, treba priznati i osuditi, osuđujući istodobno i politiku koja je do njihovih stradanja dovela“, poručili su iz Inicijative mladih za ljudska prava, piše DnevniList.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari