Connect with us

BiH

Američki veleposlanik kaže da politička nesigurnost odvlači strane investitore od BiH

Objavljeno

-

Foto: Hina

Američki veleposlanik u Bosni i Hercegovini Michael Murphy ocijenio je u srijedu kako politička nesigurnost odvlači strane investicije, posebno separatističke poteze vlasti srpskoga entiteta.

“Političko prepucavanje, etnonacionalistička retorika i nastojanje podrivanja, opstruiranja i blokiranja državnih i entitetskih institucija stvara političku nesigurnost za poslovanje koje se ne može tolerirati”, rekao je Murphy obraćajući se na konferenciji o socijalno-ekonomskom utjecaju u organizaciji Coca-Cole.

Dodao je kako paralelne institucije sa sjedištem u Republici Srpskoj čija se uspostava najavljuje stvara konfuziju kod investitora. “Potencijalni investitori i kompanije dovoljno su mudri dvaput promisliti prije ulaska na ovakvo tržište”, rekao je Murphy.

SAD su od završetka rata u gospodarstvo BiH izravno investirale 260 milijuna dolara.

Veleposlanik je kao ključne probleme stranim investitorima naveo sustavnu koripciju, nepostojanje jedne adrese za registraciju kompanija, zakon o elektroničkom potpisu, neujednačene zakonske propise i nejasan proces arbitraže.

“Endemska korupcija nastavlja pustošiti zemlju i ako se to ne promijeni ubit će ekonomsku budućnost BiH”, upozorio je Murphy. (Hina)

HNS: Bošnjački radikalni krugovi u Sarajevu organiziraju još jedan prosvjed protiv hrvatskog naroda

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari