Connect with us

Vijesti

Američko izvješće tvrdi da je Rusija izgubila 315 tisuća vojnika

Objavljeno

-

X

Povjerljivo američko izvješće procjenjuje da je u ratu u Ukrajini ubijeno ili ranjeno 315 tisuća Rusa, odnosno gotovo 90 posto vojnika u trenutku početka sukoba, otkrio je u utorak Reutersu izvor blizak obavještajnoj zajednici.

Izvješće govori da je gubitak osoblja i naoružanja ruske vojske vratio modernizaciju ruske vojske 18 godina unazad, tvrdi izvor. Rusko veleposlanstvo i ministarstvo obrane još uvijek nisu komentirali te napise.

Ruski dužnosnici često govore kako su zapadne procjene gubitaka u ratu značajno pretjerane, a da je broj stradalih Ukrajinaca umanjen.

U izvješću stoji kako je Rusija započela svoju invaziju s 360 tisuća ljudi. Zbog velikih gubitaka Moskva morala ublažiti kriterije za regrutaciju te u vojsku slati osuđenike i starije civile.

Ruska vojska na bojištu ima još 1,3 tisuće oklopnih vozila te stoga mora jačati linije s tenkovima T62 proizvedenih sedamdesetih godina, stoji u izvješću. Kijev također krije broj stradalih, tvrdeći da je to državna tajna koja bi mogla ugroziti njezine napore u ratu.

New York Times je u kolovozu, pozivajući se na američke dužnosnike, pisao kako je poginulo približno 70 tisuća Ukrajinaca.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas