Connect with us

Iz Svijeta

Amerika uvela nove sankcije Rusiji

Objavljeno

on

Sjedinjene Države su uvele nove sankcije Rusiji i na popis onih koji su kažnjeni zbog ruskih postupaka u Ukrajini dodale suradnike ruskog milijardera i trgovca plinom, upravu krimske luke i nekadašnje ukrajinske dužnosnike.

[ad id=”68099″]

Ured za nadzor stranih sredstava američkoga ministarstva financija (OFAC) uveo je mjere protiv osam privatnih i pravnih osoba koje pružaju podršku Genadiju Timčenku, utjecajnom trgovcu plinom koji je već pod sankcijama.

Meta sankcija su i dvije pravne osobe koje surađuju s Borisom Rotenbergom, ruskim poslovnim čovjekom i suradnikom predsjednika Vladimira Putina.

Mjerama je cilj prisiliti Rusiju da se pridržava obaveza na koje je pristala u Minsku i kojima je svrha zaustaviti sukob ukrajinskih snaga i proruskih separatista na istoku Ukrajine.

“Ovi postupci naglašavaju našu odlučnost da održimo pritisak na Rusiju zbog kršenja međunarodnog prava i zbog poticanja sukoba na istoku Ukrajine”, kaže se u priopćenju vršitelja dužnosti OFAC-a Johna Smitha.

Sjedinjene Države uvele su sankcije i četvorici ukrajinskih dužnosnika i njihovim bliskim suradnicima povezanima s nekadašnjim ukrajinskim predsjednikom Viktorom Janukovičem koji je lani svrgnut višemjesečnim uličnim prosvjedima i zatim pobjegao u Rusiju.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari