Connect with us

Razgovor

Ana Lederer: Frljić mrzi svakoga i sve što ima veze s Hrvatskom

Objavljeno

-

Pročelnica Gradskog ureda za kulturu, Ana Lederer, ponovno je iskazala svoje mišljenje o redatelju Oliveru Frljiću.

Lederer je u intervjuu za Večernji list ponovila da se politički aktivizam ne može financirati novcem poreznih obveznika.

Gostovala sam i u, sviđalo se to nekom ili ne, vrlo gledanoj emisiji gospodina Bujanca, u kojoj sam imala prostora za različite teme, pa tako i za „kompleks Frljić“.

Ponavljam po ne znam koji puta vrlo jasno – politički aktivizam ne može se financirati novcem poreznih obveznika. Pretpostavljam da ima potencijalnih financijera za igrokaze njegovih ideoloških agitacija, u kojima će – sigurna sam – besplatno i iz uvjerenja igrati njegovi istomišljenici.

Njegov rad nema veze s društvenim angažmanom, jer se ni jednim ozbiljnim problemom nikada nije ni bavio. Nekoliko je vezanih problema u kompleksu Frljić: jedan je njegova galopirajuća mržnja na sve i svakoga što ima veze s Hrvatskom kao državom, a što je metastaziralo u govor mržnje koji je pak uništio njegovu teatarsku darovitost.

Ne bih se, međutim, bavila analizom bilo čijega psihograma, pa ni njegovoga. Ne vidim razloga da u njegovim teatarskim igrokazima stradavaju pisci kao nedavno Pirandello u Kerempuhu, iako ruku na srce, nikada i nije znao režirati tekst: od početka karijere samom mu je bilo jasno da ne može izrežirati dramski tekst, pa se okrenuo režiji konteksta, još od afere Bakhe na Splitskom ljeto.

Uz svesrdnu podršku određenih medija, izvrsno režira kontekst tobožnje fašizacije hrvatskoga društva protiv koje se kritički bori svojim tobožnjim predstavama.

 

HITREC: Frljić – kriminal, a ne umjetnost, građani Brna su to razumjeli

 

 

Ivica Šola: Recenzije Frljićevih predstava definitivno bi trebalo prepustiti psihijatrima

 

 

Msgr. dr. Mile Bogović: Frljić nije svinja, nego čovjek, prije ili poslije javit će se savjest u njemu i shvatiti zlo koje sada čini

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari