Connect with us

Razgovor

Ana Lederer: Nema podjele na vaše i naše

Published

on

Gostujući u Studiju 4 zamjenica ministra kulture Zlatka Hasanbegovića Ana Lederer izjavila je kako je nije strah funkcije kao ni odgovornosti.

[ad id=”68099″]

Izbor Zlatka Hasanbegovića za ministra kulture smatram sjajnim izborom premijera Tihomira Oreškovića. Na dužnost u Ministarstvo sam došla na poziv ministra Hasanbegovića. Već tri tjedna intenzivno razgovaramo o resoru i mogu reći da vrlo slično razmišljamo o svemu tome, izjavila je Ana Lederer, prenosi HRT

Sretna sam da je ministru jučer napokon dopušteno da se jasno ideološki pozicionira jer je na njega pokrenuta neviđena medijska haranga. Iznimno mi je žao da se Hrvatsko društvo dramskih umjetnika, čiji sam i sama član, ne bavi strukovnim problemima. Manji dio članova je podigao, po meni, nepotrebnu medijsku buku. Očekujem dijalog s njima i vjerujem da ćemo razgovarati i naći najbolje moguće rješanje, rekla je.

Najavila je kako s ministrom definira kulturnu politiku. Mislimo provesti velike promjene jer u bivšem sazivu nije napravljeno skoro ništa. Vrlo brzo ćemo objavitii našu kulturnu strategiju, rekla je. Na pitanje o mogućim smjenama na čelu hrvatskih nacionalnih kazališnih kuća rekla je da nema govora o nikakvim smjenama čelnih ljudi HNK. Ja sam čovjek dijaloga, nema podjele na vaše i naše i ne pada mi napamet razmišljati u tom smjeru.

Potvrdila je vijest koju je prenijela Slobodna Dalmacija da će ministar Zlatko Hasanbegović posjetiti Jasenovac. Rekla je da je ministar posjet dogovorio s Natašom Jovičić, ravnateljicom Spomen-područja Jasenovac.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari