Connect with us

Vijesti

Ana Marija Tomić izabrana za naljepšu Hrvaticu u narodnoj nošnji

Objavljeno

-

U organizaciji Udruge za očuvanje i promicanje tradicijske kulture “Stećak“ iz Grabovice kod Tomislavgrada jučer je u slikovitom ambijentu crkvenog dvorišta Župe Grabovica održana Revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji.

Prema riječima voditelja udruge ”Stećak” Ante Ćurića, od 32 prijavljene djevojke za najljepšu Hrvaticu u narodnoj nošnji stručni žiri je odabrao Ana Mariju Tomić iz Kraljeve Sutjeske, dok su pratilje Ivana Kljajić iz Dervente i Kristina Sušac iz Čapljine.

“Svim pobjednicama uručene su bogate nagrade te će sljedeće godine predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Svehrvatskom natjecanju u Slavonskome Brodu“, kazao je Ćurić.

Osim navedenim pobjednicama, nagrada je također uručena i pobjednici u izboru natjecanja za miss fotogeničnosti – Anji Zeleniki iz Rodoča.

O samoj Udruzi “Stećak” Ćurić je kazao da je to nestranačka udruga građana koja za cilj ima očuvanje i promicanje kulturne baštine svih naroda Bosne i Hercegovine, istraživanje i educiranje u svrhu podizanja kulturne svijesti građana.

“Udrugu su osnovali visokoobrazovani ljudi koji imaju namjeru raditi na dobrobiti kulturne baštine i etičkih vrijednosti naroda BiH“, kazao je Ćurić dodavši da neki od članova Udruge imaju bogato višegodišnje iskustvo rada na području tradicijske kulture.

”Ova udruga nema stalno zaposlenih osoba, a za sada broji 35 članova, s time da se broj članova neprestano povećava”, istaknuo je Ćurić.

bljesak.info

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas